Annonce

Fagforeningshadet ligger i Dansk Folkepartis DNA

Det er helt i tråd med den fagforeningskritiske linje, når DF-politiker kalder krav om sygedagpenge til en stressramt medarbejder for ”fagforeningslort”.
Fagforeningshad og modstand mod lønmodtagerrettigheder har altid stortrives hos Dansk Folkeparti. Kim Christiansens udfald mod 3F er helt i tråd med den traditionelle DF-linje.

Listen er efterhånden lang over Dansk Folkepartis forsøg på at få livtag med fagforeninger

Listen er efterhånden lang over Dansk Folkepartis forsøg på at få livtag med både fagforeninger og lønmodtagerrettigheder. De fleste kan vel huske konflikten på Restaurant Vejlegården, hvor DF-toppen åd stegt flæsk så fedtet drev ned ad kinderne, men det er langt fra eneste gang Dansk Folkeparti er gået til angreb på den danske model.

DF ville afsklaffe konfliktretten

Når Kim Christiansens kalder 3F’s krav om sygedagpenge til en stressramt medarbejder for ”fagforeningslort”, så er det helt i tråd med den fagforeningskritiske linje, som Dansk Folkeparti har plæderet for mange gange før. Tilbage i 2012 ville partiet af med konfliktretten og forhindre konflikter og sympatikonflikter som den der var i gang mod Restaurant Vejlegården.

Tilbage i 2012 ville partiet af med konfliktretten

Det ville reelt set betyde, at arbejdergiverne kunne gardere sig mod ordentlige løn-og arbejdsvilkår ved at lave aftaler med gule forretninger som Det Faglige Hus. Havde DF haft flertal ville beslutningsforslaget have været et kæmpe tilbageskridt for danske lønmodtagerrettigheder.

Angrebet på konfliktretten er bare et blandt mange eksempler. De værste er selvfølgelig dem partiet har fået held til at gennemføre og som dermed har ramt tusindvis af mennesker. Partiets katastrofale dagpengereform, som Pia Kjærsgård og Lars Løkke Rasmussen blev enige om midt under finanskrisen, sendte titusindvis ud af dagpengesystemet, mens arbejdsløsheden galoperede der ud af.

Pludselig var årelange indbetalinger til a-kassen kun halvt så meget værd og folk mistede deres forsørgelsesgrundlag.

Halveringen af dagpengene kom samtidig med, at Pia Kjærsgaard også fik begrænset fradraget for faglige kontingenter

Halveringen af dagpengene kom samtidig med, at Pia Kjærsgaard også fik begrænset fradraget for faglige kontingenter, så danskere, der stod i en rigtig fagforening f.eks. 3F, BUPL eller Dansk Metal pludselig fik en skattestigning.

Dansk Folkeparti havde selvfølgelig sørget for at sætte beløbsgrænsen der, hvor det ikke ville ramme de gule forretninger.

Dansk Folkeparti banker indsatsen mod social dumping 10 år tilbage

Lige nu, er Dansk Folkeparti med til at banke arbejdet mod social dumping mere end 10 år tilbage, ved at gennemføre massive besparelser på arbejdstilsynet og indsatsen mod social dumping og på europæisk plan siger DF nej til en social protokol, der vil sikre lønmodtagernes rettigheder i EU's indre marked. Et problem partiet ellers normalt harcelerer imod.

Der skal mere end Kim Christiansens beklagelser til at rette op på partiets gentagende angreb på den danske model

Kim Christiansen blev sat på plads af DF-toppen, fordi ”at den slags bestemt ikke ser godt ud på tryk”, men der skal mere end Kim Christiansens beklagelser til at rette op på partiets gentagende angreb på den danske model.

Alexander Grandt er Kommunikationschef i tænketanken Cevea. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Alexander Grandt har ret, men han trænger til et kursus i dansk grammatik.