FOA-kampvalg afblæst og Putin får ny allieret i EU

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til dit daglige nyhedsoverblik fra Netavisen Pio.

Slovakiet har fået ny premierminister, og danskere i Israel og palæstinensiske områder venter fortsat utålmodigt på at kunne komme hjem til Danmark.

Vi begynder dog med et afblæst kampvalg i FOA.

Diana Jensen tilbagetrækker sit kandidatur

“Kære alle medlemmer af FOA - jeg trækker mig.”

Det skriver Diana Jensen i en pressemeddelelse rettet mod FOA’s medlemmer. Dermed har Mona Striib ingen modkandidater til formandsposten, som medlemmerne skal stemme om ved FOA’s kongres i november.

En af Diana Jensens mærkesager i hendes korte tid som formandskandidat var, at FOA heller skulle forhandle lønstigninger i kroner og øre frem for i procent. Procentvise lønstigninger øger nemlig uligheden mellem lønlag.

 

Ven af Putin bliver Slovakiets nye premierminister

En ny regering er formet efter det nylige valg i Slovakiet, og den tidligere premierminister Robert Fico har genvundet sin gamle post og er igen blevet landets leder.

Fico er leder af et socialdemokratisk parti, men er i Vesten særligt berømt og berygtet for sit forhold til Ruslands præsident, Vladimir Putin. Fico kan blive en hovedpine for EU, når man fremover skal forsøge at nå til enighed om håndteringen af Rusland.

I Ungarn er man dog begejstret. Lige efter valget, da det var tydeligt, at Fico havde sikret et godt resultat, sagde Ungarns udenrigsminister, at Fico kunne blive en vigtig allieret for landet.

“Robert Fico har de samme synspunkter om krigen, migration og kønsrelaterede spørgsmål som os,” udtalte udenrigsministeren, Peter Szijjártó, ifølge DR.

 

Danskere i Israel og Palæstina kommer tidligst hjem fredag

Det bliver weekend, før de danskere, der befinder sig i farlige områder i Israel eller Gaza, kan komme hjem til Danmark.
Der er lige nu 1200 danskere i Israel og 90 i palæstinensiske områder.

De danskere, der gerne vil hjem til Danmark, skal altså vente mindst til fredag, før de kan blive fløjet hjem. For de fleste vil ventetiden dog ikke gøre en forskel.

“Det er hovedparten, der ønsker at forblive i Israel,” forklarer direktør for organisation og borgerservice i Udenrigsministeriet Steen Hommel til Ritzau.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

At se slovakker vælge Putins og Ruslands side er vildt mærkeligt. Har de helt gemt 1968? Ja, en stor del af dem var der selvfølgelig ikke selv dengang, men de har vel for fanden lært om det i skolen, skulle man mene.

Annonce