Frank Jensen melder klar til at tage fire år mere

Forklarer dårligt S-folketingsvalg i Kbh. med at de røde partier stillede med deres tungeste folk i hovedstaden, mens S satsede at hugge fra blå i provinsen
Københavns overborgmester Frank Jensen (S) siger i et interview med Politiken, at partiet har opfordret ham til genopstille som spidskandidat for Socialdemokratiet ved det kommende kommunalvalg i 2021 – og dermed også være Socialdemokratiets bud på en overborgmester i endnu en periode.

Frank Jensen bekræfter over for Politiken, at han er parat til at tage endnu en tørn:

Ja, det er min plan

”Ja, det er min plan. Der er to år til at få det realiseret. Men det er min plan,” siger Frank Jensen til avisen.

Hvis Frank Jensen ender med at genopstille, og endnu engang sætte sig i overborgmester-stolen – og sidder han i perioden ud frem til 2026, vil 58-årige Frank Jensen havde siddet som overborgmester i 16 år. Længere tid end partifællerne Urban Hansen, Egon Weidekamp og Jens Kramer Mikkelsen, der var overborgmestre i henholdsvis 14, 13 og 15 år.

S satsede på at hente blå stemmer i provinsen

Socialdemokratiet fik 27,6 pct. af stemmerne ved kommunevalget i 2017. Ti procentpoint ringere end da Ritt Bjerregaard stillede op som Socialdemokratiets spidskandidat i 2005 – og satte sig i overborgmesterstolen 1. januar 2006.

Frank Jensen betegner 2017-valgresultatet som ”ikketilfredsstillende”:

Det kræver, at vi arbejder benhårdt for tilliden hos københavnerne

”Det kræver, at vi arbejder benhårdt for tilliden hos københavnerne.”

Frank Jensen understreger, at Socialdemokratiets valgresultat i København ved folketingsvalget i juni var ti procent lavere end ’hans egne’ 27,6 pct.

Den lave tilslutning til S i hovedstaden ved folketingsvalget forklarer Frank Jensen med, at konkurrerende røde partier stillede med deres tungeste folk i hovedstaden i form af SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, Enhedslistens leder, Pernille Skipper og Alternativets afgående formand, Uffe Elbæk - mens Socialdemokratiet satsede på at hente de stemmer i blå blok i Jylland, Fyn og på Sjælland.

Frank: Godt at Helle vandt

Frank Jensen understreger i øvrigt i interviewet, at det var godt, at Helle Thorning-Schmidt vandt over ham ved S-formandsvalget i 2005.

Han er i dag overbevist om, at de daværende evige fløjkampe i Socialdemokratiet ville være fortsat med ham i formandsstolen - fordi Frank Jensen var dybt forankret i Auken-fløjen.

Opdateret 18.01.2022 som led i undersøgelse af citatpraksis

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Demografien i Københavns kommune har i årtier været i forandring med færre og færre traditionelle arbejdervælgere og til gengæld flere akademikere og studerende. Og det er nok først og fremmest der, forklaringen på den faldende tilslutning skal findes.

S tilbagegangen i de store danske byer skyldes mangelfuld og useriøs beboerinddragelse i planerne for udviklingen af folks egen by - det virker som om eliten handler hen over hovedet på almindelige mennesker. Tilfældig og forrående byfortætning går ud over beboerne og tilgodeser stenrige byudviklere - det virker socialt uretfærdigt at man selv skal leve med de sociale konsekvenser, mens andre scorer skyhøje gevinster. S har ingen stabil og fast grøn kurs i de store byer. Grønne områder tilbygges. Miljøgifte spredes. Det går alt for langsomt med begrønningen, der er alt for få virkelige sejre og gennembrud at fejre. S betragtes ikke som den grønne eller sociale drivkraft i vores storbyer.

Annonce