Annonce

Heunicke dykker markant i popularitet - se listen her

Grønne ministre blandt de mindst populære ministre i SVM-regeringen
Foto: Sundhedsministeriet/Lars Bertelsen
Magnus Heunicke (S), miljøminister
En ny Gallup-måling af SVM-ministrenes popularitet foretaget af analyseinstituttet Verian viser, at miljøminister Magnus Heunicke (S) dykker markant i popularitet, skriver Berlingske.

For et halvt år siden lå Heunicke 6. højst blandt SVM-ministrene i popularitet. I den aktuelle måling er Heunicke røget ned på en 17. plads.

Dermed er Heunicke den minister, der har oplevet størst tilbagegang blandt de 23 SVM-ministre.

Målingen viser, at SVM-ministre med ansvar for det grønne område nu er blandt de mindre/mindst populære ministre.

Klimaminister Lars Aagaard (M) ligger helt nede på en 21. plads på popularitetsskalaen. Mens fødevareminister Jacob Jensen (V) skraber bunden og havner på en 23. plads.

Valgforsker ved Aarhus Universitet, Martin Vinæs Larsen, mener, at målingen viser, at iltsvind i Danmarks fjorde er en mærkesag hos vælgerne:

Folk bryder sig simpelthen ikke om at se på, at der er problemer med iltsvind i vores farvande

“Folk bryder sig simpelthen ikke om at se på, at der er problemer med iltsvind i vores farvande, og derfor reagerer vælgerne ekstremt stærkt på det.”

Troels Lund Poulsen ligger lunt

Ser vi på de tre partiledere i målingen, er Venstres formand, forsvarsminister og vicestatsminister bedre placeret end de to øvrige partiledere Mette Frederiksen (S) og Lars Løkke Rasmussen (M).

For et halvt år siden var forsvarsminister, vicestatsminister Troels Lund Poulsen (V) regeringens 2. mest populære minister. Nu ligger han på en lun 5. plads.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen lå for et halvt år siden på en 10. plads. Han er nu rykket en smule frem på popularitetsskalaen til en 8. plads.

Statsminister Mette Frederiksen (S) er rykket en del ned ad på skalaen. Fra en ikke prangende 15. plads for et halvt år siden til en langt fra prangende 20. plads.

Kun klimaminister Lars Aagaard (M), ældreminister Mette Kierkgaard (M) og landbrugs- og fiskeriminister Jacob Jensen (V) ligger endnu lavere på popularitetsskalaen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

At en minister som Heunicke ligger så lavt i vælgernes tillid til ministrene, kan vel ikke undre, men det giver trods alt håb om, at der stadig findes borgere i dette land, som evner at tænke sig om, og som magter at gennemskue det spin, som moderne levebrødspolitikere sovser sig ind i.

"Havets minister!"???

Det er helt utroligt, hvad der der kan komme ud på skrift. Måske det var en god ide med noget der dur. Hvad gør du selv? Jeg håber, du er medlem af et parti, der ved lidt mere en dig og hvor du kan hente gode råd. Måske et skulderklap først. Eller prøv at få ministeren i tale. Måske går der et lys op for dig

Heldigvis er det stadig muligt at få en sober og objektiv analyse af den nuværende situation i dansk politik - Og hvor finder man så den ? Det gør man på dagens Altinget.dk 24/6 hvor mediet har en analyse skrevet af journalist og politisk kommentator Erik Holstein -

Holstein er uden sammenligning den skarpeste politiske analytiker, vi har. Altid lige på kornet og uden egne agendaer, som man ellers kan opleve hos visse af de andre.

Den vil jeg læse. Det er fuldstændig dybt godnat at lave popularitets målinger på ministre. Fordi ministre kan lave stort seriøst arbejde, men så skriver et mediet noget shit og fluks er ministeren idiot i nogle vælgeres øjne . Heunicke er en dygtig minister seriøs og ærlig og et rart menneske

Populære ministre letter din egen dårlige samvittighed!

Upopulære ministre forøger din egen dårlige samvittighed!

Heunickes evne til at tale sort og gøre sort til hvidt og hvidt til sort, ja, den har vælgerne måske stødt på på det seneste!

Sort snak letter sjældent din egen dårlige samvittighed!

Den udskydes måske til efter formiddagskaffen!

Heunicke ville være fantastisk som landstræner!

Især når det skulle forklares hvorfor vi røg ud af EM i fodbold!