Hønge om Nets-milliarder: “Det er kapitalisme på speed”

“Fra 30 millioner til milliardær på en kortere årrække. Det er da kapitalisme på speed, EPO og steroider,” lyder det fra SF-ordføreren.
Ekstremt rige arbejdsgivere bør give penge til de arbejdsgivere, som kæmper for deres corona-nødlidende firmaer.

Sådan lyder det fra SF’s beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge.

“De virksomheder, som klarer sig fantastisk i det her år, skal betale noget mere til at holde hånden under de virksomheder, der ikke klarer sig. Det er en svær tid for opstartsvirksomheder og små igangsættere, så hvad med at de blev hjulpet af andre dele af erhvervslivet i stedet for at blive hjulpet af samfundet?” siger han til Netavisen Pio.

De virksomheder, som klarer sig fantastisk i det her år, skal betale noget mere til at holde hånden under de virksomheder, der ikke klarer sig

De nødlidende virksomheder skulle altså ifølge Karsten Hønge komme til de rige virksomheder efter penge i stedet for at komme til statskassen.

Milliardsalg forgylder Nets-medarbejdere

Udtalelsen kommer, efter at Berlingske mandag berettede om guldregn over Nets-medarbejderne og topchef Bo Nilsson efter salget af internetbetalingsvirksomheden Nets i Ballerup på 45 milliarder søndag aften.

Godt og vel 100 medarbejdere står til at dele cirka en milliard kroner. Derudover har topchefen tjent yderligere 600 millioner kroner efter at have investeret 30 millioner kroner i virksomheden tilbage i 2014.

Sammen med den gevinst, som Bo Nilsson fik for børsnoteringen af virksomheden i 2016, har han nu samlet fået et afkast på næsten én milliard kroner. Et beløb, der gør Bo Nilsson til den sandsynligvis bedst lønnede danske direktør nogensinde og placerer ham tæt på listen over Danmarks 100 rigeste personer.

Kapitalisme på speed

Til trods for at halvårsregnskaberne viser enorme overskud i nogle dele af dansk erhvervsliv, taler vi ifølge Karsten Hønge kun om de virksomheder, som står i kø for at få hjælp af samfundet.

“Så tænker jeg bare: Hvordan er det nu lige, solidaritet er? Det er som om, at de nødlidende virksomheder udviser solidaritet og vil have solidaritet fra samfundet, hvorimod de arbejdsgivere og virksomhedsejere, som tordner profitter hjem, kun være solidariske med sig selv,” siger han og fortsætter:

Det, vi oplever med Nets, er jo kapitalisme på speed

“Det, vi oplever med Nets, er jo kapitalisme på speed. For få år siden investerede topchefen 30 millioner. Nu er han milliardær. Fra 30 millioner til milliardær på en kortere årrække. Det er da kapitalisme på speed, EPO og steroider.”

“Så jeg tænker bare: Ville det ikke være fair, at de firmaer, som i øjeblikket suverænt tjener på og ovenikøbet nogle gange har sammenhæng med corona, bidrager ekstraordinært til solidariteten i samfundet? Det synes jeg faktisk, de skulle.” 

Fokus har været på de nødlidende virksomheder

Karsten Hønge har lige fra starten af coronakrisen været provokeret over, at mennesker, som ofte siger, at velfærdssamfundet er et blybælte om livet på energiske virksomheder og igangsættere, nu står i kø foran Erhvervsministeriet for at bede om penge fra netop velfærdssamfundet.

“Det er fantastisk godt at hjælpe virksomhederne, for så holder vi hånden under danske arbejdspladser, men vi har det bare med i medierne at være meget fokuseret på de virksomheder, der har det skidt. Og der er mange, der har det skidt, og de har brug for en hjælpende hånd,” siger han og tilføjer:

Vi har det bare med i medierne at være meget fokuseret på de virksomheder, der har det skidt

“Vi har virksomheder, der stiller sig op og gerne vil have hjælp af samfundet. Og det er der god grund til. Min pointe er bare, at vi egentlig ikke har snakket om de virksomheder, der har klaret sig fuldstændig fantastisk igennem det sidste halve år, såsom XL-Byg, Silvan, Jysk og Nets.”

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Karsten Hønge har nogle gode pointer - omend jeg tvivler på, at ideen slår an i regeringen. Desværre!

Og i den anden ende af skalaen er der personer det ikke er
lykkes at finde arbejde så de er endt på kontant-hjælp
og bliver straffet pga 225 timers reglen
så de bliver trukket 1000 kr hver månde
og som kontant-hjælps modtager
er det rigtig mange penge minder at leve for

Jens let nu bare røven og tag et af de mange job der er slået op!

Føj for en sviner!

Er det nu strafbart at klare sig godt?
De omtalte virksomheder betaler jo skat?
Karsten høngerøv er venstrefløjens Rasmus Paludan!

Og du er Rasmus Paludans Jens Peder Nielsen, din HÆNGERØV!

Jamen dog,jeg syntes ikke du udviser hverken empati eller megen social forståelse. Det er faktisk lidt trist..

Empati???
Social forståelse?

Fordi jeg ikke ønsker kommunisme?

KAPITALEN har været på "speed" altid. Blevet AFHÆNGIG af "speed". Og krasser mere og mere ind.

Og ham Jens Peder Nielsen alias tumpe Thomas er Narcissist HAR ingen Empati
og ser kun sig selv og skriver om sig selv

Jens kamp det virker som om du har psykiske problemer!

Måske du skulle prøve at få professionel hjælp!

Annonce