Hummelgaard: Bander deltager i fodboldoptøjer - “meget, meget stor voldsparathed”

Hooligans

Hummelgaard: Bander deltager i fodboldoptøjer - “meget, meget stor voldsparathed”

Justitsministeren vil blandt andet bruge ansigtsgenkendelse til at komme årelange problemer med vold blandt hooligans til livs

Brøndby Stadion inden kampstart den 27. oktober 2024
Billedtekst

Brøndby Stadion inden kampstart den 27. oktober 2024

Foto: Netavisen Pio/Emil Juhler-Nøttrup

Søndag skulle de to superligahold FC København (FCK) og Brøndby IF møde hinanden i et lokalopgør på Brøndby Stadion.

et kvarter inden kampstart fortsatte urolighederne, da cirka 40 maskerede Brøndbyfans kastede romerlys mod tribune

Men allerede lørdag aften var kampen startet. I hvert fald mellem holdenes fangrupperinger. Glostrup Bodega tabte, da beværtningen blev ufrivillig slagmark.

I går søndag, et kvarter inden kampstart fortsatte urolighederne, da cirka 40 maskerede Brøndbyfans kastede romerlys mod tribunen, hvor FCKs fans var bænkede. FCKs fans kastede tilbage og politiet lagde sig imellem.

Der hersker en meget, meget stor voldsparathed, og hvor vi kan se, at bandegrupperinger begynder at vise deres tilstedeværelse

Angrebet havde umiddelbart ingen konsekvenser, og de angrebslystne fans fik lov til at trave tilbage til deres pladser og se kampen, som lidt forsinket kunne gå i gang.

Bandegrupperinger viser sig

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) er parat til at give politiet alle de værktøjer, de har brug for for at få bugt med fodboldvolden.

“Der hersker en meget, meget stor voldsparathed, og hvor vi kan se, at bandegrupperinger begynder at vise deres tilstedeværelse. Vi skal nok hjælpe fra myndighedernes side, politiet skal nok hjælpe, men klubberne har et kæmpe arbejde at gøre,” sagde ministeren søndag i et interview med DR.

Videoer og billeder har i løbet af weekenden floreret på alle medier og både politikere, fodboldfans og fodboldklubberne har fordømt den voldsparate kultur

Konkret vil justitsministeren hjælpe alle klubberne i Superligaen med at installere kameraer til ansigtsgenkendelse på stadioner for at kunne identificere og permanent udelukke fodboldfans, der begår vold.

Videoer og billeder har i løbet af weekenden floreret på alle medier og både politikere, fodboldfans og fodboldklubberne har fordømt den voldsparate kultur, der længe har gennemsyret kampene mellem særligt de to hold.

Historisk konflikt

Rivaliseringen mellem FCK og Brøndby er formentlig den mest kendte og voldsomme mellem to danske fodboldhold.

Uroligheder, romerlys og voldsparathed har siden 00’erne været mere eller mindre fast bestanddel ved kampene, særligt dem der er foregået på Brøndby Stadion.

Blandt andet blev 27 FCK-fans i 2017 sigtet for vold og uroligheder, efter at de under en kamp mod Brøndby gik til angreb på politiet

I 2008 kastede FCK-fans tændte romerlys mod Brøndbys familietribune, så børn måtte flygte.

I 2017 blev 27 FCK-fans sigtet for vold og uroligheder, efter at de under en kamp mod Brøndby gik til angreb på politiet.

I alt blev Kevin Adrian Werner sigtet for 1300 overgreb

Til gårsdagens kamp erfarer Netavisen Pio, at der blandt FCK-fans blev sunget en slagsang med omtrent ordlyden:

“Hooligans og voldtægtsofre

Hvorfor kan I ikke se

At det der med Kevin Werner

Er noget I faktisk godt kan li’”

Teksten er en reference til den sag, hvor Brøndby IF's tidligere hooliganleder, Kevin Adrian Werner, blev idømt forvaring for at have voldtaget 15 drenge og unge mænd samt en kvinde. I alt blev Kevin Adrian Werner sigtet for 1300 overgreb.

 

Anne-Sofie Søndergaard Bak Madsen

Journalist på Netavisen Pio.

Læs mere om:

Tilføj kommentar

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.