Kommune uddeler gavekort til 14.000 ansatte

Gavekortene vil både gavne de ansatte og en hårdt presset branche, lyder det fra borgmesteren i Odense Kommune
14.000 kommunalt ansatte skal have et gavekort på 200 kroner til byens caféer, restauranter, hoteller, teatre og biografer. Det har et enigt økonomiudvalg i Odense Kommune besluttet.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

De 14.000 gavekort vil koste op mod 2,8 millioner kroner.

Gavekortene er både en værdsættelse af de ansattes arbejdsindsats under corona og en økonomisk støtte til kommunens virksomheder, der er under pres på grund af corona-nedlukningen, siger Odenses socialdemokratiske borgmester, Peter Rahbæk Juel, til Fyens Stiftstidende:

Mens vi samtidig giver et kærkomment skulderklap til kommunens medarbejdere

“Derfor er vi i Økonomiudvalget optaget af, hvordan vi kan hjælpe dem og sikre de mange arbejdspladser, mens vi samtidig giver et kærkomment skulderklap til kommunens medarbejdere.”

Glæde hos brancheforening

Brancheforeningen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, Horesta, tager åbent imod initiativet fra Odense Kommune.

Det siger formand for organisationen i Region Syddanmark, Sten Slot, til Fyens Stiftstidende.

Det er - ifølge ham - et vigtigt signal at sende til en branche i knæ, at kommunen sætter pris på dem.

Det er ikke de store beløb, vi taler om

“Det er ikke de store beløb, vi taler om, men hvis nu kommunens medarbejdere tager kone og børn med ud, bliver der måske lagt noget ekstra oveni,” siger Sten Slot til Fyens Stiftstidende.

Håber på ringe i vandet

Peter Rahbæk Juel håber på, at gavekorts-ordningen kan sprede sig som ringe i vandet, og derfor vil han i den næste tid tale med andre virksomheder i kommunen for at høre, om de vil være med på ordningen.

“Jo flere virksomheder, der vil være med til at bruge muligheden for at give skattefri gavekort, desto bedre kan vi som oplevelsesby komme i gang igen og få en stærk genåbning,” siger borgmesteren til Fyens Stiftstidende.

Desto bedre kan vi som oplevelsesby komme i gang igen

Den nye lov, som giver mulighed for gavekorts-uddelingen, ventes at blive endelig vedtaget i marts, og gavekortene når derfor formentlig de kommunale medarbejdere i begyndelsen af foråret.

Her kommer pengene fra

  • De 2,8 millioner kroner til gavekort til Odense Kommunes medarbejdere tages fra Økonomiudvalgets eget 2020-budget.

  • Primært på grund af en række ubesatte stillinger i administrationen var der sidste år færre udgifter end ventet til blandt andet løn, it-systemer og konsulentydelser, og det er i den pose med ledige penge, at de 2,8 millioner nu findes.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Tim Tørnqvist Jensen er journaliststuderende på Roskilde Universitet og tidligere student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

godt initiativ. Burde gives til alle som giver den en ekstra skalle under COVID 19 pandemien.

Og alt imens rejser flere og flere ud i verden og henter flere og flere mutationer hjem. Hvor er Venstre, radikale, DF, Enhedslisten, NB. Se SF og KF er vågne. Nu taler SF endelig om at vi skal gøre som i Norge. Tvangsisolation med bøder, når folk kommer med fly fra udlandet. Socialdemokratiet sover videre siden mink- skandalen, der har bundet dem på hænder og fødder af alle der råber “ lov er lov og lov skal følges”. I Norge satser de på nye love! Det som et demokrati har brug for i krisetider som en pandemi. Mette Frederiksen er blevet bange for at fejle! Nu hvor sandheden skal frem om de unge og indvandrergrupper. Det er jo dem der flyver. Pandemien er over os og pressen og medier og de mediesyge politikere taler kun om rigsretten, om Inger Støjberg, om Tamilsagen om Ninn Hansen. Alt imens dør 30 danskere om dagen af covid 19. Det interesserer ingen. Tænk hvis forsiden af Politiken eller Ekstrabladet eller Berlingske havde portrættet af dagens døde. På en og samme dag var Inger Støjberg på forsiden af samtlige danske “medier”. Dagen i forvejen døde 30 af covid 19. Dagen i forvejen blev fire indvandrere idømt i alt 30 års fængsel i byretten i Viborg. Hjemmearbejde for alle redaktører! Ingen kommer mere ud i virkeligheden. Danmark er gået i Inger Støjberg mode. Det kan politikerne finde ud af! Så kan man nøjes med et latterligt oneliner “lov er lov og lov skal holdes” . Men alle de uskrevne love, der redder en befolkning under en pandemi, er medierne og politikerne totalt ligeglade med. Når katten er ude, leger musene på bordet! Og det gør danskerne så! De flyver og flyver. Hjem til Tyrkiet, Somalia, etc. Og de danske unge der står i lufthavnen fatter ikke en brik. Når pandemien for alvor får fat, bliver der en pris der skal betales! “Vi er oppe imod en usynlig fjende!”, sagde statsminister Mette Frederiksen i foråret 2020. 1939-1945 havde vi en usynligfjende der hed nazisme symboliseret ved tyske soldater. Efter krigen var der mange “uskyldige” der betalte en høj pris. Det var med love med tilbagevirkende kraft. Uskrevne som skrevne. Fænomenet blev kaldt Efterkrigsopgøret. Det fungerer på samme måde som Støjbergsagen. Alle der støttede Støjberg under Lars Løkke regeringen deltager i efterkrigsopgøret. Problemet med pandemien er helt anderledes. Her dør i øjeblikket 30 mennesker om dagen! De har efterladte. Mindst 300 mennesker hver dag. I Sverige er der i alt minimum 100.000 efterladte. Deres sympatisører bliver i Sverige snart til en halv million. Spørgsmålet er hvordan alle disse vælgere reagerer nær pandemien er ovre. Efterpandemiopgøret venter! Pas på du ikke ender på det forkerte hold! Den sidste uge har politikere i alle partier og redaktører i alle medier, fortalt om de er for eller imod Inger Støjberg. En sag med betydning for ganske få menneskeskæbner!
Der venter et helvede når pandemien er slut! Storbritannien bliver en slagmark. USA er allerede en slagmark,
Til alle der flyver ud og ind af Danmark. Tænk dig godt om. I ender hurtigt i en rigsretssag! Love med tilbagevirkende kraft! Og almindelig uskrevne love. 90 % af danskerne følger sundhedsmyndighedernes opfordringer. Heri ligger der mange ofre for folk i almindelighed! Får folk ikke afkast af deres menneskelige investeringer, kommer hadet, fordømmelsen, uskrevne love bliver skrevne - med tilbagevirkende kraft!
Som ung bør du læse om efterkrigsopgøret. Det foregik i Danmark! Overalt i verden. Menneskelige reaktioner. I stor skala! En pandemi er i stor skala!
De uskrevne love klippede håret af de piger der legede med den “usynlige” fjende efter befrielsen i foråret 1945. Ingen havde advaret de unge piger! Piger er piger. Og man er kun ung en gang!
Det lader til at statsministeren får mere og mere ret i at coronaen er en “usynlig fjende”. Våbnene får vi fra sundhedsmyndighederne. Men pas på politikerne. Deres mangler evner giver bagslag efter krigen. De bliver alle fejlfindere! Sådan virker demokratiet i USA og i Danmark. Pas på du ikke bliver en ny Inger Støjberg. De uskrevne love er langt farligere end de skrevne! Især i krisetider, krigstider, pandemitider. Se blot vores politikeres behov for en syndebuk, netop som de står mest lammede i kampen mod pandemien.
Udskamningen bliver hård. Vi har netop haft sexismeudskamningen. Pandemiudskamningen kan blive rigtig hård. Det er i virkeligheden understrømmen i Capitolballaden. Amerikanerne ved det blot ikke. På grund af Trump. Men vores statsminister sagde formodentlig det rigtige. En usynlig fjende. Nu er den ikke usynlig mere!
De unge er på sociale medier hver dag. Der er ingen undskyldninger mere. Kun udskamningen venter. Er du i tvivl om udskamningens etnologi, så følg USA på onsdag. Hvis vores dødstal rammer de amerikanske, skal du kun være glad for at Stauning indførte velfærdssamfundet i 1930erne. Da der for alvor var sult og krise i Danmark.
Curling-børnene venter en hård tid. Indvandrerne slipper sikkert, selv om de flyver mest - af gode grunde. Danmark har jo besluttet at Inger Støjberg skal ofres for vores 30 år lange indvandringspolitik. Spørgsmålet er blot? Hvem bliver Danmarks næste syndebuk? Jeg tror de uskrevne love afklarer sagen. Det tyder alle smittetal i Europa på. Samt antal mutationer. Og der bliver ikke vacciner til alle de lande, som “danskerne” flyver til. Kun udskamningen venter med tilbagevirkende kraft.

Ja, så røg DR1s “21Søndag” i fælden. Først fortæller de indgående om den nye B 117 virus fra Storbritannien, som er hårdt ramt af virusvarianten .En matematiker fortæller hvor farlig den bliver midt i februar. Her sad vi så alle og ventede på at myndigheder og politikere og danskere skulle på banen i den anledning. Vi fik jo lige at vide at det var en meget alvorlig sag. Men DR1 som alle medier i København har kun folk på Christiansborg og i arkiverne, så vi fik lige hele Støjberg sagen igen, igen,igen. Alt imens endnu 30 danskere døde i går, dør i morgen, dør i overmorgen. Men matematikeren eller andre kloge blev ikke spurgt om, hvor mange vi kunne forvente, at der ville dø af B117 om dagen midt i februar. Nej, vi skulle se alle arkiverne igennem med Inger Støjbergs meritter.
DR skulle forestille at være folkeoplysning? DR er heksejagt, heksejagt, heksejagt. Sammen med alle de politiske heks på Borgen.
Hvad rager det os danskere. Vi har Sct. Hans en gang om året. Og der er aviser elektroniske og papir til et kæmpe bål!
Vi danskere ville derimod gerne vide, hvordan vi danskere sikrer os imod covid 19, B 117, Og den sydafrikanske mutation. Og så er der en farlig sydamerikansk der allerede er kommet til USA.
Der er intet mere folkeoplysende at finde i Støjbergsagen! Alle sten er vendt af de røde og pressen mindst 100 gange. Støjberg er kun ude på at splitte, siger den radikale leder. Sofie Carsten splittede ellers selv egenhændig hele den radikale folketingsgruppe! Præcist som det sker i Venstre. Hvad indad tabes skal udad vindes!
Flovt for DR.
Jeres drypforsøg var i øvrigt meget forkert og upædagogisk. Billederne viste dryp på dryp. Det var jo ikke det matematikeren viste i sin ligning. For hvert dryp skulle der komme dobbelt så mange dryp. Altså først et dryp, så to, så fire, så 8, så 100.000, så 200.000, etc.
På samme måde er det med DRs små Støjberg- dryp. Man håber endnu en mediedråbe bliver til en tsunami. Det er nok rigtig hvad Støjberg siger, at vi trænger til at få drænet sumpen. På samme måde som vi trænger til at dræne coronaen. Kig på bolden DR! Pandemien! Alt andet er livsfarligt! Går du efter manden, ligger I blot sammenkrøllede på gulvet, i spyt og udånding og saliva. Hvem der er bærer af coronaen er svært at vide? Men I smitter tilsyneladende hinanden efter den matematiske model (1 + a) i t-potens. Historien om Inger Støjberg har spredt sig som en pandemi. Man undrer sig om hvor det ender. Alle er tilsyneladende inficeret. Og statsministeren ønsker nu folketinget lukket ned i hele januar. Måske man kunne ramme to fluer med et smæk - Støjbergepidemien og corona- pandemien!
Tag jer dog sammen politikere og presse! Kontakt alle I kender i Storbritannien. Lad os høre om alle de fejl, som vi andre ikke behøver gentage. Og få checket alle de dråber der kommer ind i landet. En dråbe bliver åbenbart til en tsunami der fylder tilsyneladende det meste af København i løbet af en time? Eller hvad DR? Hvorfor var der ikke samtaler med SF og KF der vil have tvangsisolation af flyrejsende til Danmark med efterfølgende mulighed for bøder. Se det havde været opsøgende og fremadrettet journalistik.
Seriøst fremadrettet folkeoplysning. Det kræver folk i marken og ikke i arkivet! Og de ansatte i Odense kommune ville ikke være nødt til at arbejde endnu hurtigere og endnu mere stresset i februar, marts og april. Se DR betales af alle skatteydere med håb om folkeoplysning, der redder os fra kaos, kriser, ulemper, pandemier.
Ekstrablads-journalistik har vi Ekstrabladet og Politiken og politikerne til. Op i helikopteren og se fremad DR. Det gør de i Odense kommune! Tænk hvis det var Odense kommunes covid 19 indsats der havde været “21 Søndag”s focuspunkt. Opmuntring til danskerne i en svær tid, der bliver endnu sværere. Når DF kommer til magten igen fjerner de nok de 900 millioner igen? Armslængdeprincippet er godt! Især i krisetider. Kom ud i landet! Det er det I får pengene til. Skatteydere bor i hele landet! Og bliver ramt af coronaen i hele landet. Nu fra Kastrup og Billund lufthavn!
Og besøg Skive by hvor Inger vælges. Og hvor fire borgere samlet har fået 30 års fængsel. Hvad mon det var for borgere? Tør I undersøge sagen. Eller styres I fuldstændig af de radikale?

Annonce