Annonce

Martin Lidegaard: Jeg tror på Ida Auken

Martin Lidegaard: Flere i ledelsen - herunder Sofie Carsten "vidste nok om Mortens upassende adfærd til, at der skulle have været grebet ind for lang tid siden"
Den radikale Martin Lidegaard kaster sig nu også ind i det radikale opgør.

I et Facebook-opslag skriver han således, at flere i den radikale ledelse - herunder den nyvalgte partileder Sofie Carsten Nielsen "vidste nok om Mortens upassende adfærd til, at der skulle være grebet ind for lang tid siden."

Martin Lidegaard skriver også, at han tror på gruppefællen Ida Aukens forklaring onsdag. Her skrev hun i et opslag på Facebook, at hun allerede i 2017 havde orienteret og advaret både Sofie Carsten Nielsen, landsformand Svend Thorhauge og sekretariatschef Lars Beer om, at Morten Østergaard juni 2017 havde krænket en ung kvinde under Folkemødet på Bornholm.

Auken skrev også, at hun året efter havde orienteret Sofie Carsten om, at hun ikke længere havde tillid til Morten Østergaard som leder af De Radikale - ikke mindst på grund af hans opførelse over for kvinder.

Martin Lidegaard skriver:

Jeg har ikke grund til at betvivle, at Ida taler sandt

"Jeg har ikke grund til at betvivle, at Ida taler sandt. Jeg kender af gode grunde ikke det konkrete hændelsesforløb den pågældende aften, som Ida og Sofie husker så forskelligt. Men den vigtigste pointe er, at flere i ledelsen, herunder Sofie, generelt vidste nok om Mortens upassende adfærd til, at der skulle have været grebet ind for lang tid siden - og allersenest, da Lotte Rod og Katrine Robsøe fortalte om deres sager."

Lidegaard: Vigtig erkendelse

Lidegaard skriver, at det er afgørende for De Radikale, at partiet netop erkender, at der burde være grebet ind for lang tid siden:

"Den ærlige erkendelse tror jeg er afgørende for at vi kan genskabe vores troværdighed udadtil og tilliden indadtil."

Lidegaard opfordrer alle til ikke at falde over Ida Auken og "andre budbringere om sexisme i partiet":

Af samme grund vil jeg stærkt opfordre alle til ikke at falde over Ida

"Af samme grund vil jeg stærkt opfordre alle til ikke at falde over Ida og andre af vores egne budbringere om sexisme i partiet, selvom det for nogen kan forekomme som en bekvem løsning."

placeholder

 

Også opbakning fra Jens Rohde

Torsdag formiddag opfordrede medlem af den radikale folketingsgruppe Jens Rohde til, at man tog oplysningerne fra Ida Auken seriøst. Han undestregede samtidig i et opslag på Facebook, at hvis man forsøgte at presse Ida Auken ud af folketingsgruppen, så ville hun få følgeskab af ham.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Blot en stille undren - hvorfor er det tilsyneladende helt indlysende, at ANDRE skal gribe ind. Hvis man selv har set noget, der er grænseoverskridende, er det så ikke ordentligt selv at gribe ind? Selvfølgelig ikke, hvis man er ansat eller er den, det grænseoverskridende er gået ud over. Men hvis man er en god kollega i en gruppe af ligeværdige, voksne mennesker? Det er da en omvej at skulle fortælle det til en anden, som også har meget sværere ved at gribe ind over for noget, vedkommende ikke har oplevet. Det hænger måske sammen med, at det er ret svært for alvor at “gribe ind”, og så er det selvfølgelig lettere, at en anden sidder med aben.

Undskyld mig, men skulle du ikke ha' læst dit indlæg igennem inden du trykkede udgiv... der er hverken hoved eller hale i det du har skrevet...

Det ligger i metoo-fascismen kun at brokke sig og så vente på, at inkvisitionen klarer resten.

Er der en voksen til stede ???
I det radikale venstre ser jeg pludselig at tre personer træder i karakter, Ida Auken, Jens Rohde og Martin Lidegaard, medens den politiske leder er ved at krakelere.
Sofie Carsten Nielsen er blevet vred efter at ha' været konfronteret med virkeligheden i det parti, hun har vundet lederretten til. Hendes debut var noget underligt miskmask og en tåbelig fortsættelse af den politik der har fået partiet til at gå i opløsning.
I ugen der er gået siden Morten Østergaard skred i sine løgne har partiet mistet omkring 300 medlemmer, mange af dem på grund af Morten Østergaard men flere på grund af Sofie Carsten Nielsen, der virker hysterisk utroværdig, og det virker som om hun har haft et hukommelsestab for ikke at blive viklet mere ind i Morten Østergaards løgne, som hun tilsyneladende vidste alt om, men bare stod som en anden nikkedukke i baggrunden og var så selvglad og uforstående over at alle andre end tre fire andre radikale folketingsmedlemmer ikke kunne se hendes ledende potentiale.
Nej ingen andre kunne se det, og nu er hun i gang med at rive partiet i stykker, med kommunale radikales velsignelse.
Hvordan var det nu med de tidligere radikale der lavede ny Alliance og Liberal Alliance, Nassar Khader er blevet konservativ, og Samuelsen og søster er helt væk, og ingen begræder dem.
Samuelsen var den store frelser, læspende kravlede han op i træet og sagde Skattelettelser eller jeg vælter regeringen.
Østergaard har gjort det sammen, vel vidende at han skulle ned igen, og nu har Sofie lavet kunststykke og har truet regeringen som de radikale har skrevet under på at være garant for...
Mon det radikale venstre eksisterer efter næste folketingsvalg, personlig tror jeg at de skal være mere end glade hvis de nøjes med at blive halveret.
Margrethe Auken var ked af det da Ida Auken forlod fornuften og gik til det radikale venstre.
Kære Ida, kig ind til din onkels gamle parti, og se om ikke du vil kunne finde dig til rette der, de har styr på tingene!

Annonce