Annonce

Minister fejer DF’s forslag om statsborgerskab af bordet

Der skal være loft over, hvor mange der får statsborgerskab, mener DF. Udlændinge - og integrationsminister mener det bygger på en misforstået analyse.
Foto: Indenrigs- og boligministeriet/Claus Bech
Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S).
Dansk Folkeparti har lanceret en række forslag, som skal gøre det sværere at blive dansk statsborger.

Partiet vil blandt andet sætte et loft over, hvor mange der må få statsborgerskab på 250 mennesker året, og børn skal ikke regne med at få statsborgerskab, når deres forældre får det.

Udlændinge- og integrationsminister, Kaare Dybvad Bek (S), afviser i Politiken forslagene, som han mener bygger på en misforstået analyse af, hvordan udlændingepolitikken er i dag.

Minister: Det var noget andet i 00’erne

Ifølge Kaare Dybvad, så vil DF’s forslag medføre at lovlydige borgere fra Europa, som er dansk gift og har boet i Danmark i mange år, skal vente i lang tid på at få tildelt statsborgerskab.

Han tror desuden, at DF’s forslag bygger på en forkert forståelse af, hvem der får statsborgerskab: 

Dengang DF sad på magten i 00’erne (som støtteparti for VK-regeringen, red.), var det jo først og fremmest folk fra Mellemøsten, der fik statsborgerskab

“Dengang DF sad på magten i 00’erne (som støtteparti for VK-regeringen, red.), var det jo først og fremmest folk fra Mellemøsten, der fik statsborgerskab. 80-90 procent af alle statsborgerskaber blev tildelt folk fra Mellemøsten og Nordafrika dengang. Nu afspejler det vores befolkning, det vil sige, at det er først og fremmest folk fra Europa,” siger Kaare Dybvad til Politiken og tilføjer: 

“De tre største grupper på de seneste fem lovforslag er briter som den største, tyskere som den næststørste og polakker som den tredjestørste.”

DF’s krav

Det er i alt ni forslag, som DF ifølge Politiken ønsker gennemført for at færre i fremtiden får tildelt statsborgerskab.

  1. Max 250 mennesker må få tildelt statsborgerskab om året

  2. De mest velegnede personer skal til en samtale med Folketingets indfødsretsudvalg

  3. Børn skal ikke automatisk få tildelt statsborgerskab, fordi deres forældre får det

  4. Det skal ikke være muligt for kriminelle at få tildelt statsborgerskab

  5. Input fra ansøgernes lokalsamfund skal kunne inddrages i ansøgningen

  6. Ansøgeren skal selv betale alle udgifter, der opstår i forbindelse med ansøgningen

  7. Kun en gang om året skal der kunne tildeles statsborgerskab. I dag er det to gange om året.

  8. Danmark skal opsige internationale konventioner

  9. Der skal være værnepligt for kommende statsborgere. En militær værnepligt kan erstattes af en civil, hvor man eksempelvis samler skrald.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så længe vi danskere har fødselsunderskud (og har haft det uafbrudt siden 1972), bør ikke en eneste fremmed naturaliseres. Før vi kan naturalisere fremmede er det nødvendigt, at vi danskere først selv bliver et bæredygtigt folkefærd, der reproducerer sig selv. Enhver tale om naturalisation af fremmede indtil da er en samtale om folkemord. Folkemord er folkemord, uanset om man anvender pigtråd og Zyklon B eller masseindvandring og love om indfødsrets meddelelse.

Peter Jensen, Danmarks svar på Joseph Goebbels, som kæmpede for et herrefolk bestående alene af den ariske race. Alle andre racer var undermennesker som skulle "slave" for herrefolket. Jeg siger "velbekomme" for den menneske-holdning Peter Jensen står for, den ligger milevidt fra mit menneskesyn. Her i Danmark er der også andre med samme menneskesyn bl.a. LTF og Hizb Ut Tahrir, blot med modsat fortegn, her er det den "hvide" race der er "undermennesker.

Kære Bent Menck Andersen
Tak for dit noget primitive svar, men lad mig alligevel prøve at følge din analogi; Så løsningen på ikke at være nazist er, at alle i mellemøsten og Afrika skal have dansk indfødsret foræret? Og hvorfor har jeg egentlig ikke fået indfødsret foræret i Afrika? Hvor mange danskere bosiddende i Dubai, Hong Kong, Singapore og Tokyo, tror du, har fået deres indfødsret foræret? De er vel også nazister, så?

Peter Jensen, Du kan selv være primitiv med din omtale om folkemord p.g.a. indvandring af mennesker med en anden etnisk oprindelse end Dansk.
Min sammenligning af dig med Goebbels skyldes alene dine gentagne kommentarer og især ovennævnte, hvor du ønsker alene beboet af etniske danskere på samme måde som Hitler og Goebbels ønskede Tyskland beboet alene med den hvide ariske race. Jøderne skulle udryddes og befolkningen i Rusland blev betragtet som undermennesker som kunne bruges som slaver af den rene ariske race.
At alle flygtninge eller migranter fra Mellemøsten eller Afrika kan opnå Dansk statsborgerskab er noget vrøvl.
Det kunne også være interessant hvis du kunne oplyse hvornår der har været en etnisk dansker som konge i Danmark.

Der skulle stå: hvor du ønsker Danmark alene beboet med etniske danskere!!

Jeg tror du har misforstået indfødsretten. Man kan sagtens bo i Danmark uden at have dansk indfødsret, så vi taler tydeligvis om forskellige emner. Jeg taler om emnet i artiklen: Dansk indfødsret.

Det forslag er ude i hampen. Ud med det

Nu skader det jo ikke, at tænke over om nogle af forslagene kan bruges.

Tja, eller finde nogle bedre ideer selv. At det går bedre på dette område end tidligere, er jo langt fra det samme, som at det går godt.

En oplagt løsning ville være, at vi ophørte med at forære vores indfødsret væk til fremmede. Fremmede, der klarer sig godt i Danmark, kan sagtens bo i vores land uden vores indfødsret. Der er bor og arbejder tusindvis af danskere i Dubai, Doha, Hong Kong, Singapore, Tokyo og Thailand uden at få indfødsret foræret der. Vi danskere har intet at vinde ved at forære vores indfødsret væk til andre. Vi kan kun tabe.

Annonce