Mink-besætning i Silkeborg nu også smittet

Antallet af covid-19-smittede minkbesætninger nu oppe på 283
Antallet af covid-19-smittede minkbesætninger forstætter med at stige.

Tirsdag eftermiddag er antallet af smittede minkfarme steget til 283. Og smitten har bredt sig til en ny kommune i Midtjylland, nemlig Silkeborg.

283 er en stigning på fire smittede minkbesætninger i forhold til døgnet før.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

På Twitter skriver styrelsen:

"For første gang er der konstateret smitte i en minkbesætning i Silkeborg Kommune. Fødevarestyrelsen overvåger fortsat landets minkfarme for covid-19."

placeholder

 

22 minkfarme under mistanke

Styrelsen oplyser samtidig at 22 minkfarme er under mistanke for at være smittede med covid-19. Som noget nyt er en minkfarm i Horsens Kommune i det syd-østligste Midtjylland nu under mistanke.

Som noget nyt er en minkfarm i Horsens Kommune i det syd-østligste Midtjylland nu under mistanke

De minkbesætninger, der er under mistanke for at være covid-19-smittede befinder sig både i Nordjylland, Midtjylland og Syd- og Sønderjylland.

Der er mistanke om smitte hos minkfarme i følgende kommuner: Horsens, Morsø, Lemvig, Holstebro, Hjørring, Herning, Rebild, Ringkøbing-Skjern, Struer, Thisted, Varde og Vesthimmerland.

Der er i alt minkfarme på 1.146 forskellige adresser i Danmark. Med 283 smittede minkbesætninger svarer det til, at næsten en fjerdedel af samtlige minkfarme i Danmark er covid-19-smittede.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

placeholder

Kommentarer

Det er da bare det HELT RIGTIGE at samtlige mink må og skal AFLIVES. Gerne hurtigst muligt. Dem der ikke kan se det, burde sendes tilbage til 1 klasse ,og gå den om,i håb om det kunne give disse et bedre klarsyn.

Få så de mink slået ned. De udgør en trussel mod folkesundheden. Vi skal ikke have 10 millioner dødsensfarlige minkmutanter at slås med parallelt med pandemien.

:)

SocDem skulle ha' lyttet for længe siden og lukket ned for minkproduktion
Et ulækkert erhverv ligesom hele det konventionelle område/dyr
Smitten overalt har været uundgåeligt. SocDem har kun rettet henvendelse til muslimer !!! Og brudt loven
Argumentet at det gør blå blok osse, er dumt, da dette giver fuldmagt til VS der trykker hånd på næsten al politik mens de skiftes til at affodre midtervælgerne på populisme og udlændingebavl

Annonce