Annonce

Troels Lund tavs om valgkamp-bidrag fra minkavlernes formand

Venstres formand svarer ikke på, om V-finansordfører kan forsætte med at forhandle erstatning til minkavlerne
Venstres finansordfører, tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen, er tirsdag fortsat morgen tavs om, om han har modtaget tys-tys-valgkampbidrag fra minkavlernes formand Tage Pedersen eller dennes selskabsgruppe Sole Gruppen.

Netavisen Pio skrev mandag, at Kopenhagen Fur/Danske Minkavler oplyser, at minkorganisationerne giver valgkampbidrag til en række folketingsmedlemmer, men uden at nævne navne.

Derimod svarede Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere ikke på om minkavlernes formand, Tage Pedersen, har givet Troels Lund Poulsen personlige valgkampbidrag. Eller doneret et bidrag til Troels Lund Poulsen op til folketingsvalget i 2019 via hans mange minkselskaber samlet i Sole Gruppen.

Heller ikke Tage Pedersen eller Troels Lund Poulsen har reageret på Netavisen Pios spørgsmål søndag og mandag

Heller ikke Tage Pedersen eller Troels Lund Poulsen har reageret på Netavisen Pios spørgsmål søndag og mandag. Herunder om Troels Lund Poulsen måske har modtaget et valgkampbidrag fra Tage Pedersen/Sole Gruppen via Troels Lunds indsamlingsklub, Arnfeldt & Co. Aps.

Op til valget i 2019 fik Troels Lund Poulsen et stort, men ukendt beløb på over 20.900 kroner fra netop denne indsamlingsklub. Men fordi beløbene er indsamlet via en indsamlingsklub er de enkelte donorer ukendte for offentligheden.

Troels tæt på minkavlerformanden

Troels Lund Poulsens mulige valgkampbidrag fra Tage Pedersen/Sole Gruppen påkalder sig særlig interesse, fordi Troels Lund Poulsen er en af Venstres topforhandlere i spørgsmålet om erstatning til minkbranchen. Og fordi Troels Lund Poulsen samtidig er opstillet i Hedensted-Kredsen, hvor Danmarks største minkavler, Tage Pedersen, bor og Solo Gruppen har sit hovedkvarter.

Troels Lund Poulsen opfattes som meget tæt på Tage Pedersen

Troels Lund Poulsen opfattes som meget tæt på Tage Pedersen.

Flere medier rapporterer, at det  ikke mindst var Troels Lund Poulsens fortjeneste, at minkavlerformand Tage Pedersen - højst usædvanligt - deltog i Venstres ekstraordinære gruppemøde mandag i sidste uge. Op til og under mødet blev V-formand Jacob Ellemann-Jensens blødere linje omkring nedlukningen af minkbranchen ændret til en hård, konfrontatorisk linje.

Hvis enden på forhandlingerne om erstatning til minkerhvervet bliver, at minkavlere og producenter af minkfoder med videre ikke blot får erstattet deres aktuelle værdi af deres produktionsanlæg, men også - som krævet af Venstre - får erstatning for kommende års indtægtstab, så står Tage Pedersen/Sole Gruppen til en meget betydelig ekstra erstatning.

V-formanden også tavs

På den baggrund har Netavisen Pio - efter forgæves henvendelser søndag og mandag - endnu engang tirsdag morgen bedt Troels Lund svare på fakta i sagen:

Har du op til valget i 2019 modtaget valgkampbidrag fra direkte minkavlernes formand, Tage Pedersen - eller dennes selskaber samlet i Sole Gruppen?

Men Troels Lund Poulsen svarer ikke på spørgsmålet. Ja, faktisk siger han ikke et eneste ord, mens han med raske skridt går hen mod Venstres gruppeværelse og bestemt lukker døren.

Netavisen Pio møder Troels Lund Poulsen på vej til et ledelsesmøde i Venstre

Netavisen Pio møder Troels Lund Poulsen på vej til et ledelsesmøde i Venstre på Venstres gruppeværelse på 2. sal på Christiansborg.

Få sekunder efter dukker Venstres formand, Jacob Ellemann-Jensen, op:

Jacob, kan Troels Lund Poulsen fortsætte med at forhandle erstatning til minkavlerne, når vi ikke ved, om han har fået valgkampbidrag af minkavlernes formand, Tage Pedersen, eller af selskaber i Sole Gruppen?

Men heller ikke Jacob Ellemann-Jensen svarer på Netavisen Pio’s spørgsmål.

Som Troels Lund Poulsen koncentrerer Jacob Ellemann sig i stedet om at nå inden for i Venstres gruppeværelse og få lukket døren.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Troels Lund Poulsen og Tage Pedersen skal politianmeldes for korruption

Hans du skal da skynde dig at indgive en anmeldelse;-)
Tvivler på at politiet tager konspirationsteoretiker seriøst!

Hvad mener du om Mette Frederiksen og hendes brud på grundloven?

Eller det at hun er skide ligeglade med grundloven og forsætter med at bryde den?

Nødret...

Hvor længe skal vi vente på de regnskaber fra de blå?

Hvor længe skal vi vente på de regnskaber fra de blå?

Hvor længe skal vi vente på de regnskaber fra de blå?

Troels Lund Poulsen skulle, efter forlydende, have modtaget kr.90.000 af Tage Petersen/Sole-gruppen.
Og nej, TLP's samarbejde og modtagelse af valgbidrag fra Tage Pedersen, samt, at TLP har haft Tage Pedersen med ind på Christiansborg, til et udvalgsmøde i Venstre, omhandlende erstatning til minkavlerene, så er han - bestemt - og efter min opfattelse inhabil til, at sidde med omkring bordet, hvor man skal finde størrelsen på erstatningen