Kopenhagen Fur og Danske Minkavlere: Vi støtter politikere med valgkampbidrag

Minkorganisationerne erkender, at man støtter udvalgte politikere med valgkampbidrag - vil ikke svare på om Venstres Troels Lund Poulsen har fået støtte
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Troels Lund Poulsen, Venstres finansordfører
Kopenhagen Fur og interesseorganisationen Danske Minkavlere erkender nu, at man op til valget i 2019 støttede udvalgte danske politikere med valgkampbidrag.

"Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere yder valgbidrag til politikere i lighed med de fleste andre brancheorganisationer og fagforeninger. Støtten gives som udgangspunkt til politikere, der på den ene eller anden måde har udvist interesse for pelsdyrerhvervet. Det kan for eksempel være ved besøg på en minkfarm, Kopenhagen Furs auktioner og kreative afdeling, Studio, eller erhvervets forskningsafdeling," skriver Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere i en mail til Netavisen Pio.

Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere yder valgbidrag til politikere i lighed med de fleste andre brancheorganisationer

Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere skriver, at man ikke stiller krav om politiske modydelser for valgkampbidragene til udvalgte politikere:

"Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere stiller ingen krav til, hvordan støtten anvendes eller om politiske modydelser."

Vi følger reglerne

Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere understreger, at man følger reglerne på området:

Tildelingen af støtten følger reglerne på området

"Tildelingen af støtten følger reglerne på området. Efter reglerne er det modtageren, der skal oplyse om støttebidrag. Beløb op til 20.000 kr. er som udgangspunkt undtaget for oplysningspligten, men den enkelte modtager kan vælge at offentliggøre bidragydere. Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere respekterer den enkelte modtagers beslutning om offentliggørelse, og forholder sig i øvrigt ikke til dette."

Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere understreger i sit skriftlige svar, at støttebidrag fra minkavlernes organisationer skal være med til at "fremme den demokratiske debat":

"Med stærke rødder i andelsbevægelsen, ønsker Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere at bidrage til at sikre en levende, demokratisk debat. Det kræver, at både enkeltpersoner og organisationer engagerer sig og søger viden. Støttebidrag fra Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere er møntet på at fremme en demokratisk debat med udgangspunkt i folkestyret."

Danske Minkavlere/Kopenhagen Fur svarer ikke på, hvilke politikere minkorganisationerne har ydet bidrag til op til folketingsvalget i 2019 - endsige med hvilke beløb.

Oplyser intet om Troels Lund Poulsen

Danske Minavlere/Kopenhagen Fur undlader at af- eller bekræfte om minkorganisationerne - eller dennes formand, Tage Pedersen, har støttet Venstres finanspolitiske ordfører, Troels Lund Poulsen, med støttebeløb op til folketingsvalget i 2019.

Troels Lund Poulsen er opstillet for Venstre i Hedensted-kredsen. Formanden for Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere, Tage Pedersen, bor i Hedensted. Hans mink-firmaer - samlet i Sole Gruppen - har hovedkvarter i Hedensted.

Netavisen Pio har bedt Troels Lund Poulsen oplyse, om han har modtaget støtte fra Kopenhagen Fur/Danske Minkavlere op til valget i 2019. Og også om han har modtaget valgkampbidrag op til valget i 2019 fra Tage Pedersen ellers dennes selskaber.

Men Troels Lund Poulsen har ikke reageret på Netavisen Pio's henvendelser

Pio har også spurgt om Troels Lund Poulsen har modtaget bidrag fra Danske Minkavlere/Kopenhagen Fur, Tage Pedersen eller dennes selskaber via indsamlingsklubben Arnfeldt & Co. Aps.

Indsamlingsklubben har op til folketingsvalget i 2019 ydet Troels Lund Poulsen et stort, men ukendt valgbidrag på over 20.900 kroner. Troels Lund Poulsen har ikke reageret på Netavisen Pio's henvendelser.

Heller ikke Tage Pedersen har reageret på Netavisen Pio's henvendelser.

Troels Lund Poulsen deltager i de aktuelle forhandlinger med regeringen om erstatning til minkavlerne. Troels Lund Poulsen og Venstre har gennem en uge presset på for at minkavlerne ikke alene skal have erstatning for deres minkfarme og eventuelle følgevirksomheder, men også for tab af fremtidig indtjening.

Tage Pedersen og Sole Gruppen er Danmarks største minkfarmer

Tage Pedersen og Sole Gruppen er Danmarks største minkfarmer. Virksomheden producerer årligt omkring 250.000 minkskind på en række minkfarme i og omkring Hedensted i det syd-østlige Midtjylland.

Sole Gruppen producerer via virksomheden Sole Minkfoder A/S minkfoder til 200 minkfarme. Virksomheden har hidtil produceret omkring 150.000 tons minkfoder årligt.

Samlet står Sole Gruppen til at få en meget betydelig erstatning for nedlægning af sine minkfarme, minkfoderfabrik og andre følgeaktiviteter.

Betalte 70.000 til Venstre

Kopenhagen Fur har tidligere bekræftet, at man i 2012 ydede Venstre et tilskud på 70.000 kroner.

Beløbet dækkede næsten på kroner partiets udgifter til indkøb af tøj til den daværende formand for Venstre og statsminister, Lars Løkke Rasmussen, i 2010 og 2011. Men Kopenhagen Fur hævede, at der var tale om et 'ordinært' partitilskud'. Og at det netop ikke var øremærket dækning af Venstres udgifter til jakkesæt til Lars Løkke.

Den totale udgift til indkøb af otte jakkesæt, skjorter, sko, slips med mere til Lars Løkke i herretøjdbutikken Zornig på Frederiksberg  løb op i 152.000 kroner. Venstre dækkede en del af udgiften, nemlig 72.260. Venstres daværende partisekretær forklarede sammenhængen således:

"Jeg kan bekræfte, at Venstre har foranlediget Lars Løkke Rasmussen til at lade sig ekvipere hos Zornig i forbindelse med diverse kampagneaktiviteter, photo shoots, etc. I det omfang, tøj efterfølgende er udtaget til privat brug, har Lars Løkke Rasmussen selv afholdt udgiften," skrev Venstres partisekretær, Claus Richter, i en sms til Ekstra Bladet i maj 2014.

Hele forløbet gav i 2014 anledning til en krise i Venstre, der nær havde kostet Lars Løkke formands-posten.

Venstre oplyste - i strid med reglerne - ikke offentligheden om tilskuddet på 70.000 kroner fra Kopenhagen Fur

Venstre oplyste - i strid med reglerne - ikke offentligheden om tilskuddet på 70.000 kroner fra Kopenhagen Fur.

Politikere fik præcis 20.000 kroner

Kopenhagen Fur har tidligere oplyst, at man op til folketingsvalget i 2015 støttede en række folketingskandidater fra en række partier med præcis 20.000 kroner. Lige netop en krone under den daværende beløbsgrænse på 20.001 kroner. På den måde havde de pågældende politikere ikke pligt til at oplyse om støtten fra Kopenhagen Fur til offentligheden.

Kopenhagen Fur vedgik i forbindelse med omtalen af de 70.000 kroner til Venstre i 2011, at pelsfirmaet ud over støtten til enkeltpolitikere også støtter partier, der har udvist en aktiv interesse for pelshvervet.

Kopenhagen Fur har også tidligere vedgået, at udvalgte politikere har fået betalt udlandsrejser, blandt andet til Kina, af pelsauktionsfirmaet. Rejserne har typisk haft et vist fagligt indhold, f.eks. besøg på en international pelsmesse i Beijing eller Shanghai.

Opdateret med oplysninger om Kopenhagen Furs tilskud til Venstre i 2012 med mere

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Løkke fik støtte fra Kopenhagen fur, mig under hans regeringstid. Der var flere historier i medierne.

Medlemmerne i fagforeningerne støtter ikke s mere, det er flere år siden. Netop fordi mange lønmodtagere stemte DF, så det er ikke korrekt. Men venstre og Konservative støttes,af erhvervslivet det ved man jo, der har jo været sager, over de 20.000 som ikke er registreret. Sådan er politik, det er det de blå betaler på nu.

Helle Walter 3F Kastrup betale for Hummelgaards valgkamp!

Sikkert derfor Socialdemokraterne er ligeglade med selvstændige og små virksomheder!

Virkelig sørgeligt at vi har en regering som er styret af fagbevægelsens lobbyister!

Jens Peder, jeg kan høre på dig, at det gør ondt at se en Regering, som ønsker at sikre almindelige lønmodtagere en fair og ordentlig behandling. Københavns Lufthavn er vigtigere for Danmark end alle landets snart uddaterede minkfarme nogensinde igen vil blive det, - beklager, men sådan er det bare!

Kbh lufthavn??

Jeg er lønmodtager, og de mange skattestigninger Mette Frederiksen har gennemført er ikke noget som gavner
Beklager men sådan er det bare!

https://cepos.dk/debat/socialdemokratiet-er-gaaet-skatte-amok-23-skattes...

Niels du skal ikke tro på piopio!

Deres nyre chefredaktør er binde gal!

Mig bekendt har s aldrig været ligeglad med de små og mellemstore virksomheder, hvor har du dog det fra. Og hvis Hummelgaard har fået støtte , så står det i regnskabet. Hummel gøre er om noget de faglærte og ufaglærte, de nedslidte og hårdtarbejdende s talerør.Når man er imod S politik, så stem på de blå, det gør Jens sikkert allerede og fred være med det. Og nej chefredaktøren er faktisk dygtig og da de fleste af aviserne i dag er borgerlige, på nær information, så er det godt piopio er kommet til.

Hummelgaard sku der stå UPS!

Ja, pandemien - og nufugleinfluenza udbrud i en lukket besætning - sætter en tyk streg under at det er skræmmende når politikeres integritet ligger i erhvervsinteressers lommer. Vi venter nu på et udbrud i en af de mega-store svinebesætninger - eller/og en fugle/menneske , svin/menneske smitte. Hvem gør noget? Centrum-højre? Cepos?

Hvis jeg var en fyret bagagemedarbejder fra lufthavnen eller en opsagt steward fra SAS, så ville jeg da være dybt forundret over at se, hvor hårdt Venstre kæmper for lige netop minkavlerne. Jeg kan da ikke umiddelbart se en anden grund til den forskelbehandling, end at minkbranchen/Copenhagen Fur støtter partiet Venstre. Noget for noget :-)

Lasse hvorfor?
Lufthavnen kommer da igang igen?
Der er godt nok meget i røde fjolser ikke forstår!

Har lige hørt spørgetime af Mette Frederiksen,hvor er de borgelig dog ubehalig at høre på,ang.at have brudt loven tænker på den tid de borgelig havde magten og brudt grundloven med støtte fra tulle og pia.de burde kikke rundt i verden hvor lande har lukket ned pga.sygen og dødstallet stiger så laver de borgelg fnidder i stedet for at samarbejde. Mette har gjort det helt rigtig hele vejen igemmen for der var ingen der kendte smitten

Jeg så også spørgetimen, og hun klarede det fint, men Ellemann ?? og de andre blå, der er jo gået fnidder i det, ikke en af dem ville sige at de bakkede op om sundhedsmyndighederne og satte folkesundheden først. Og Pernille Vermund, det jeg mener om hende, kan jeg ikke sige højt ..... men jeg håber hun ryger ud igen, hun er skuespiller og drama queen så det basker. Og lige nu meldes at 1220 er smittede heraf 200 på minkfarme, seks farme, det bør de blå tage ansvaret for. De vil frede minkene som smitte rugekasser.

De blå vil ikke tage ansvar for noget som helst,tulla galer bare op tænk på jeres egen sag med misbrug af eu midler Venstre gør kun det her skuespil pga.de får støtte til tøjkøb til deres tidlige formand og personlig støtte til deres medlemmer så som troels,som løj i kommisionen om Helles mands skattesag som venstre rigtig havde snaget i.Det er godt det er Mette der styre magten for sikke nogle slatne politiker fra blå børnestue,sidder og kigger på deres tlf og ipad lige som skole børnene puha.

Helle hvad har det med grundlovsbrud at gøre?

Ulla hvilke brud på grundloven tænker du på, under den borgerlige regering?

Og hvad har smittetrykket i andre lande at gøre med at Mette Frederiksen, ligesom alle andre skal overholde lovgivningen?

Nogen gange få man det indtryk at i socialdemokrater ønsker et diktatur!

Til Jens Hvem siger jer er socialdemokrat,jeg kan både se og høre på de blås fnidder ikke hjælper landet gennem krisen vil nødig have venstre til at styre landet som er i lommen på landbrug og minkavler,som ejes af kineserne og billig arbejdskraft der er over 200 smittet på deres pelsfarme.Det er godt de små dyr bliver befriet fra deres fangenskab i små ulækre bure

Så det var bare en stråmand Ulla?

Hvorfor er du så fuld af løgn?
Mærkelig at du bare digter din egen virkelighed!
Og du mener at det var på grund af dyrevelfærd?
Ja man må tage sig til hovedet, når man debattere med venstreekstremister!

Annonce