Annonce

Presset mod Troels Lund vokser: DF-ordfører åben om bidrag fra minkkoncern

”Det er velkendt på egnen, at Tage er Venstre-mand”, siger Hans Kristian Skibby om ejeren af Danmarks største mink-koncern
Presset mod Venstres topforhandler i de anspændte og langtrukne forhandlinger om erstatning til minkavlerne, Troels Lund Poulsen, for at offentliggøre, hvad han måtte have modtaget af valgkampbidrag direkte fra mink-koncernen Sole Gruppen hjemme i Hedensted-kredsen, vokser nu kendeligt.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, der fører ordet på sit partis vegne i forhandlingerne om erstatning til minkavlerne, lægger nemlig nu yderligere pres på Troels Lund Poulsen og Venstre ved selv at yde sit bidrag til gennemsigtighed omkring valgkampbidrag fra Danmarks største mink-koncern, Sole Gruppen, som har hovedkvarter i Hans Kristian Skibbys valgkreds, Hedensted-kredsen:

Jeg  har intet at skjule

“Jeg modtager ikke en krone fra Sole Gruppen i valgkampbidrag. Jeg har heller aldrig modtaget en krone fra Tage Pedersen personligt. Jeg  har intet at skjule,” siger Hans Kristian Skibby til Netavisen Pio.

Får intet via indsamlingsklubber

Han understreger samtidig, at han heller ikke modtager en krone i valgkampbidrag via indsamlingsklubber.

benyttede sig af indsamlingsklubben Arnfeldt & Co. Aps

En slet skjult hentydning til at Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsen, netop benyttede sig af indsamlingsklubben Arnfeldt & Co. Aps til at kradse valgbidrag ind op til folketingsvalget i 2019.

Hvor meget Troels Lund fik ind via indsamlingsklubben er ukendt. Det er alene oplyst, at der er tale om et stort, men altså ukendt beløb på over 20.900 kroner. Lige som hver enkelt bidragyder er ukendt.

Troels Lund Poulsen stiller - som Skibby - op i Hedensted-kredsen i den sydøstlige del af Region Midtjylland.

fodermastodonten Sole Minkfoder A/S, der gennem årtier har leveret minkfoder til 20 procent af samtlige minkfarme

Sole Gruppen - med fodermastodonten Sole Minkfoder A/S, der gennem årtier har leveret minkfoder til 20 procent af samtlige minkfarme i Danmark og desuden leverer til farme i Nordtyskland - ejes af brødrene Jørgen og Tage Pedersen.

Sidstnævnte Tage Pedersen er formand for brancheorganisationen Danske Minkavlere og verdens største og indtil nu også førende pelsauktionshus, Kopenhagen Fur.

Vil ikke blande sig i Troels Lunds valg-økonomi

Hans Kristian Skibby vil ikke blande sig i Troels Lund Poulsens valg-økonomi, men gnidder samtidig salt i V-såret ved at føje til:

“Jeg yder mit bidrag til gennemsigtigheden. Jeg vil ikke udtale mig om, hvad andre bør gøre eller ikke gøre,” siger Skibby, der afleverer endnu en stikpille til Troels Lund Poulsen og det blå søsterparti, Venstre:

Det er velkendt på egnen, at Tage er Venstre-mand

“Det er velkendt på egnen, at Tage er Venstre-mand. Nej, du får mig ikke til at uddybe,” siger Skibby.

Han konstaterer blot, at Venstre er “ualmindelig dygtige” til at samle penge ind op til folketingsvalg. Ikke mindst i Midtjylland gør Venstre det “rigtig godt”:

“Jeg har noteret mig, at Venstre i regionen i meget stort omfang gør brug af indsamlingsklubber, der jo anonymiserer hvor pengene kommer fra. Men jeg blander mig som sagt ikke i Venstres forhold,” understreger Hans Kristian Skibby.

Tage Pedersen: Du får ingen navne

I sidste uge undlod Troels Lund Poulsen at svare Netavisen Pio på, om han modtager valgkampbidrag direkte fra mink-koncernen Sole Gruppen eller fra Tage Pedersen personligt.

Heller ikke mink-formanden, medejer af mink-koncernen Sole Gruppen, Tage Pedersen, vil oplyse, om Troels Lund Poulsen har fået pengebidrag direkte af Sole Gruppen og/eller af ham selv personligt:

Det vil jeg ikke svare på. Vi oplyser ingen navne

“Det vil jeg ikke svare på. Vi oplyser ingen navne. Det kommer ikke dig ved, hvem vi støtter. Men vi har givet til nogen i rød blok, og til nogen i blå blok. Vi har givet valgkampbidrag til både lokal- og landspolitikere, som vi synes taler landbrugets sag generelt og interesserer sig for det. Det er, hvad du kan få at vide,” sagde Tage Pedersen 17. november til Netavisen Pio.

Snuppede borgmesterposten fra Venstre

Hans Kristian Skibby er - ud over at være mangeårigt med af Folketinget for Dansk Folkeparti - også DF-viceborgmester i Hedensted.

Hedensted fik ved det seneste kommunalvalg en socialdemokratisk borgmester, selv om Venstre sidder på hele tolv pladser i kommunalbestyrelsen. Men et samarbejde mellem Socialdemokratiets otte medlemmer af kommunalbestyrelsen, DF's fire, en enlig SF'er og en enlig Kristendemokrat fravristede Venstre borgmesterposten.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

At venstres Troels arbejder så ihærdigt for at skaffe sin ven Tage, et betydeligt millionbeløb, er enten nepotisme eller alm. bestikkelse.
Det burde der være nogen der tager op.

Det bliver mere og mere tydeligt ikke er et parti i folkelig forstand, men mere et sponsorstyret parti - der er snart så mange sager omkring økonomi mellem virksomheder/organisationer der aldrig bliver opklaret - og den sidste sag her(mink) viser helt tydeligt at storsponsoren i været særdeles aktiv og også f.eks. kvotekongerne hvor man fik lagt fjernet indtægtsgrundlaget for næsten alle småfiskere i Danmark.

Hvad er Arnfeldt gruppen for en størelse

Minksagen er et eksempel på, at der i de senere år har udviklet sig en ny opfattelse af følelsernes rolle i politik. Vi er parate til at acceptere midlertidige tilsidesættelser af de formalistiske regler, hvis vi kan se hvad vi opfatter som gode grunde til det. Det kan også tages som udtryk for, at vi står overfor nye udfordringer fra naturens side - som f.eks. klimaet og epidemier - hvor det demokratiske system ikke er smidigt nok, til at takle dem. En hurtig folkeafstemning om minkenes skæbne ville formentlig have medført, at de skulle aflives. Desuden er et isoleret grundlovsbrud på ingen måde et udtryk for disrespekt. Grundlovens væsentligste funktion, er at beskytte individet og den private ejendomsret. Sidstnævnte stiller sig på mange måder i vejen for de politiske beslutninger, som bliver mere og mere nødvendige.

Javist - hertil kommer at der netop skulle handles hurtigt og at man i virkeligheden burde have anvendt nødretten mere tydeligt.
At den private ejendomsret tilsyneladende står over individet, selv i en krisesituation, gør ikke sagen bedre, især ikke når angrebet på regeringen kommer fra et segment i folketinget der er ligeglade med folkesundheden, blot den hellige, private ejendomsret ikke kommer i uføre.