Annonce

Nemlig.com-ejer i opgør med hidsig direktør

Søndag beskylder aggressiv Nemlig.com-direktør 3F for at stå bag en smædekampagne - nu går Nemlig.com-hovedejer fuldstændig kontra: Betegner langt forhandlingsmøde med 3F som “konstruktivt”
Der udspiller sig i øjeblikket et opgør i toppen af det udskældte online-supermarked Nemlig.com. Et opgør, der handler om kommunikationsstrategi, og hvordan Nemlig.com undgår at miste kunder i hobetal.

I centrum af opgøret står hovedejer af Nemlig.com siden 2014, Danmarks rigeste mand, Bestseller-milliardæren, Anders Holch Povlsen, og stifter, medejer, Nemlig.coms administrerende direktør, Stefan Plenge.

Søndag udsendte Nemlig.com-direktøren en usædvanlig aggressiv pressemeddelelse i kølvandet på Politikens afsløringer lørdag af, at det ikke kun Nemlig.coms chauffører, der udsættes for urimeligheder i form af et stærkt belastende og stressende bødesystem, der strammer selv mikroskopiske forsinkelser med bøder, også Nemlig.coms lagerarbejdere arbejder under forhold, som eksperter betegner som “umenneskelige” og “sundhedsskadende”.

Stefan Plenge beskylder i pressemeddelelsen fagforbundet 3F for at stå bag “den vildeste smædekampagne” rettet mod Nemlig.com - med dagbladet Politiken som “pennefører”:

Vi er i Nemlig.com udsat for den vildeste smædekampagne fra 3F

“Vi er i Nemlig.com udsat for den vildeste smædekampagne fra 3F, og de er lykkedes med at få Politiken til at være deres pennefører. Derfor giver det simpelthen ikke mening for mig at stille op til et interview med Politiken, da historierne er skrevet på forhånd,” hedder det i pressemeddelelsen, som er underskrevet Stefan Plenge.

Samme Plenge beskylder 3F for at tage Nemlig.com “som gidsel”:

“I stedet for at lave grundlæggende ændringer til deres overenskomst, så den matcher den tid, vi lever i, så laver de bare lokalaftaler, der afviger fra deres utidssvarende overenskomst. Dermed besidder 3F det mest ubehagelige våben, man kan forestille sig som virksomhed, da 3F til enhver tid kan opsige en lokalaftale uden nogen grund og dermed ødelægge hele det fundament, en virksomhed har bygget sin forretning på. Dermed kan 3F tage en virksomhed som gidsel, indtil 3F får, hvad de vil have.”

Hidsig direktør: "Usande" påstande

Stefan Plenge betegner Politikens afsløringer af, at lagermedarbejderne hos Nemlig.com må løbe for at holde det stramme tidsskema, som de arbejdsdagen igennem er bundet op på, som “usande” - og dagbladet Politiken får denne svada hældt i hovedet af Nemlig.com-direktøren:

Hvor mange freelance journalister er mon tilknyttet Politiken? Og hvilke løn- og arbejdsforhold har de?

“Og her til sidst. Gad vide, hvordan arbejdsforholdene er på Politiken, hvor journalisterne hele tiden er underlagt stramme deadlines, og skal stå klar til at rykke ud 24 timer i døgnet 7 dage om ugen, når den næste store historie skal dækkes. Hvor mange freelance journalister er mon tilknyttet Politiken? Og hvilke løn- og arbejdsforhold har de?”

Hovedejer dropper aggressiv stil

Tirsdag går Nemlig.com’s hovedejer, Anders Holch Povlsen, stik modsat sin direktør fuldstændig kontra, og betegner i en pressemeddelelse, som er sendt til flere medier, mandagens møde mellem Nemlig.com’s ledelse/Dansk Erhverv og fagforbundet 3F som “konstruktivt”:

har holdt et konstruktivt møde, hvor der er aftalt en møderække for at drøfte og afklare den rejste kritik

"Samtidig noterer jeg mig derfor med tilfredshed, at 3F, Dansk Erhverv og Nemlig.com mandag har holdt et konstruktivt møde, hvor der er aftalt en møderække for at drøfte og afklare den rejste kritik."

Også gruppeformand for 3F Transport, Jan Villadsen, betegner mandagens møde - der varede næsten fire timer - som konstruktivt.

I pressemeddelelsen røber Nemlig.com-hovedejer, Anders Holch Povlsen, også, hvorfor han fejer Nemlig.com-direktørens aggressive stil af bordet: Det handler altsammen om at holde på kunderne:

Vi kan ikke være tjent med at nogle, og særligt ikke vores kunder, tror, at der er noget forkert i Nemlig.com

"Vi kan ikke være tjent med at nogle, og særligt ikke vores kunder, tror, at der er noget forkert i Nemlig.com. Alle medarbejderes trivsel og motivation er helt afgørende, og virksomhedens ånd og værdigrundlag er bevis herfor."

Kælen hovedejer: Vi har samarbejdet med 3F i 15 år 

I sin første henvendelse til offentligheden under den mediestorm, som Nemlig.com har befundet sig i lige siden Politiken 20. marts satte fornyet fokus på det omfattende og stressende bødesystem, som Nemlig.com-chauffører har måttet leve minimum siden 2010, understreger Anders Holch Povlsen det årelange samarbejde Nemlig.com har haft med fagbevægelsen:

det samarbejde Nemlig.com har haft med fagbevægelsen gennem de sidste 15 år

"Jeg kender virksomheden som en ordentlig og redelig virksomhed, som tager sit ansvar alvorligt, inklusiv det samarbejde Nemlig.com har haft med fagbevægelsen gennem de sidste 15 år."

Der er nyt møde mellem 3F og Nemlig.com, der under forhandlingerne bistås af arbejdsgiverorganisationen Dansk Erhverv, onsdag.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"“I stedet for at lave grundlæggende ændringer til deres overenskomst, så den matcher den tid, vi lever i, så laver de bare lokalaftaler, der afviger fra deres utidssvarende overenskomst. Dermed besidder 3F det mest ubehagelige våben, man kan forestille sig som virksomhed, da 3F til enhver tid kan opsige en lokalaftale uden nogen grund og dermed ødelægge hele det fundament, en virksomhed har bygget sin forretning på."

"Matcher den tid vi lever i" - ja Nemlig.com vi lever i 2021 og ikke 1921...husk det...

Ja, hvis virksomheden ter sig som en elefant i et glasbur, og opsiger lokalaftaler ensidigt - ja, så er 3f i sin gode ret til også at opsige lokalaftaler...lige for lige når venskab skal holdes...

Se nu og komme ind i kampen...Hvis Nemlig.com skal overleve...

MN glemmer i denne debat at lager arbejde kan varetages af mange forskellige mennesker hvis der gives tid til arbejdet.
Nemlig må tage socialt ansvar når de er blevet så stor en arbejdsplads.

Alt her i denne verden handler ikke kun om profit til de få.

Under alle omstændigheder skal nemlig.com ikke overleve så længe de ikke er i stand til at dokumentere de faktiske forhold i deres virksomhed

Stefan Plenge gør en skidt figur, og for hver linje i hans pressemeddelelse fremviser han, at han i bund og grund og med sit værdisæt er en rimelig skidt karl. Uanset, om de får styr på arbejdsforholdene, vil jeg (som fx med Nike) skrive mig øret, hvem mine penge går til, hvis jeg fremover handler der. Man bliver ikke bedre selv af at pege på, at andre også er slemme. Meeen. Når det er sagt, så kan jeg ikke lade være med at håbe, at svadaen til produktionsvilkårene på Politiken og udviklingen i mediebranchen fra fastansatte til prekariat bliver læst af flere - for dér har manden sgu da slået hovedet på sømmet.

Hvor har du ret mht. medierne, men FOMO er et stærkt vanedannende rusmiddel. Hvis der så samtidigt belønnes med clickbate og/eller adds penge forstærker det kun FOMO. Gad vide om store grupper i samfundet kan fjerndiagnosticeres som en form for ludomaner?