Annonce

Akademikerne har valgt ny formand

Formand for Overlægeforeningen, Lisbeth Lintz, ny formand for Akademikernes 450.000 medlemmer
Det bliver Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen, der bliver ny formand for hovedorganisationen Akademikerne, når Lars Qvistgaard træder tilbage ved årsskiftet efter de maksimale 6 år på posten. Lisbeth Lintz kommer dermed til at overtage formandsansvaret for de 450.000 medlemmer af den akademiske fagbevægelse.

Lisbeth Lintz udtaler:

vi opnår de bedste resultater når forskellige fagligheder mødes

“Jeg glæder rigtig meget mig til at skulle stå i spidsen for Akademikerne. Der sker rigtig meget med i samfundet og på arbejdsmarkedet i disse tider, og her har Akademikernes medlemmer en enorm betydning. Det tror jeg er et godt afsæt til at skabe bedre sammenhæng på tværs af faggrupper og komme de mange myter om akademikere til livs. Min klare erfaring fra mit eget arbejdsliv er, at vi opnår de bedste resultater når forskellige fagligheder mødes.”

Et særligt ansvar for kommende generationer

En af de grupper på arbejdsmarkedet, der særligt tjener politisk opmærksomhed og forbedringer er de unge og deres vilkår og muligheder. Det mener Lisbeth Lintz:

“Som samfund har vi et særligt ansvar for at sikre et godt arbejdsliv for kommende generationer. Desværre oplever vi alt for ofte, at unges arbejdsliv, levegrundlag og uddannelse bliver nedprioriteret politisk. Den udvikling skal vi som fagbevægelse arbejde for at få vendt."

et særligt ansvar for at sikre et godt arbejdsliv for kommende generationer

Selvom Akademikernes bestyrelse allerede nu har valgt Lisbeth Lintz som kommende formand, fortsætter Lars Qvistgaard på formandsposten indtil årsskiftet. Indtil da fortsætter Lisbeth Lintz som formand for Overlægeforeningen.

Om sin efterfølger siger Lars Qvistgaard:

“Jeg er glad og tryg ved at vide, at Lisbeth tager over, når jeg takker af ved årsskiftet. Jeg har kendt Lisbeth længe, og jeg er sikker på, at hun er den helt rigtige til at stå i spidsen for Akademikerne de kommende år.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tillykke til Lisbeth Lintz. Det skal blive godt med nogle stærke folk til at samle lønmodtagerne i disse år.