Hjælpepakker genåbnes - Smitterekord for corona

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Efter en dag, hvor Minkkomissionens afhøring af statsminister Mette Frederiksen har fyldt meget - også her på Netavisen Pio, får du her vores overblik over de historier, vi også kunne have taget fat på.

Et bredt folketingsflertal har i forlængelse af de coronarestriktioner, som træder i kraft ved midnat, aftalt at genåbne diverse hjælpepakker for erhvervs- og kulturlivet.

Og så skal de konservative på Frederiksberg finde ny spidskadndidat til den borgmesterpost, som de netop har mistet til socialdemokraterne Den afgående borgmester Simon Aggesen har nemlig valgt at trække sig som leder af de Frederiksberg-konservative.

God læselyst

 

Folketinget genåbner hjælpepakker

Mens vi venter på at de nye corona-restriktioner for serveringsteder, større koncerter og julefrokoster og lignende arrangementer træder i kraft fra midnat, har et bredt folketingsflertal indgået aftale om at genåbne en stribe hjælpepakker til erhvervs- og kulturlivet.

Bag aftalen står S-regeringen sammen med SF, Enhedslisten, Radikale, Venstre, Konservative, DF , Alternativet og Kristendemokraterne.

En række generelle kompensationsordninger, der tidligere er set under coronakrisen, genåbnes, så virksomheder og kulturliv får hjælp til at dække faste omkostninger og tab af omsætning.

"Siden coronakrisens start, har det været en af regeringens vigtigste prioriteter, at hjælpen følger restriktionerne. Det gælder også med aftalen i dag, hvor vi sammen med et bredt flertal af Folketingets partier endnu en gang spænder sikkerhedsnettet ud under erhvervs- og kulturliv,” lyder det i en kommentar fra erhvervsminister Simon Kollerup (S).

”Tiden med corona er desværre uforudsigelig, men med nye hjælpepakker giver vi nogle holdepunkter for de virksomheder, som holder ekstra for i den kommende tid,” siger ministeren.

Hans kollega i Kulturministeriet, Ane Halsbo-Jørgensen er glad for den brede opbakning til aftalen.

”Vi spænder nu et sikkerhedsnet ud under de kunstnere, underleverandører og koncertarrangører – store som små – der bliver ramt af de nye restriktioner,” siger hun.

Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, glæder sig over, at grænsen for, hvor stort et tab, der udløser kompensation, sættes ned til 30 procent mod hidtil 45 procent.

Kulturordfører for Venstre, Jan E. Jørgensen, hæfter sig ved, at der trods restriktioner ikke er tale om fuld kompensation til kulturliv- og erhvervsliv.

Læs yderligere kommentarer til aftalen i pressemeddelelsen fra Erhvervsministeriet.

 

Ny smitterekord

Antallet af smittede med coronavirus har igen sat ny rekord med 6.985 registrerede tilfælde det seneste døgn.

Samtidig har den nye omikron-variant med i alt 736 smittede for alvor fået fat. Det er 231 flere end på samme tidspunkt i går.

Trods den stigende smitte er antallet af indlagte stabilt. Lige nu er 460 patienter indlagt med vorona. 67 af dem ligger på intensiv, og 37 er tilkoblet en respirator.

Det seneste døgn er 11 personer døde med virusset. Siden pandemiens begyndelse er nu i alt 2983 døde.

 

Hjemmeplejen i Gladsaxe i nødberedskab på grund af personalemangel

Manglen på personale i Gladsaxe Kommune er nu så stor, at hjemmeplejen er nødt til at gå i nødberedskab. Det skriver dr.dk

Ældre, der modtager praktisk hjælp, kan risikere, at frokosten bliver tilberedt samtidig med morgenmaden, og at rengøring reduceres til det allermest nødvendige.

Leder af hjemmeplejen, Anne Kristensen, siger til DR, at man prioriterer den personlige pleje over praktisk hjælp.

Nødberedskabet varer i første omgang frem til den 3. januar og kommer til at berøre cirka 1.400 Gladsaxe-borgere.

Læs mere her.

 

Afgående K-borgmester trækker sig

Den detroniserede Frederiksberg-borgmester Simon Aggesen trækker sig som partiets spidskandidat.

Aggesen offentliggør sin beslutning i et opslag på Facebook.

Ved kommunalvalget i sidste måned mistede de konservative og Simon Aggesen borgmesterposten, som partiet ellers havde siddet på i 112 år.

»Nu er tiden kommet til at rette fokus på min familie og mine allernærmeste, ,« skriver Simon Aggesen blandt andet i opslaget.

Han henviser til den meget omtalte boligsag, hvor Ekstra Bladet afdækkede, at Aggesen havde købt en 460 kvadratmeter stor lejlighed på Frederiksberg til 9,5 millioner – en lejlighed ,som han delte i to og efterfølgende solgte til en samlet pris på godt 25 millioner kroner.

 Læs mere her.

 

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce