Annonce

Minister vil udvise flere kriminelle udlændinge

Vil ændre udvisningsreglerne, så flere kriminelle udlændinge kan udvises ved dom.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Udlændinge-og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S)
Mulighederne for at kunne udvise kriminelle udlændinge skal styrkes, mener udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S). Det skal ske ved at ændre udvisningsreglerne.

Konkret foreslår ministeren, at en udlænding altid skal udvises, hvis vedkommende bliver idømt en ubetinget fængselsstraf.

Udlændinge, som har opholdt sig lovligt i Danmark i mindre end fem år, skal som hidtil også udvises, hvis frihedsstraffen er betinget.

en udlænding altid skal udvises, hvis vedkommende bliver idømt en ubetinget fængselsstraf

Kun hvis det med sikkerhed er i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise, skal udvisning undlades.

“Når man bryder loven, så skal hammeren falde”

”Langt de fleste udlændinge passer deres job og bidrager til det danske samfund, og det er jeg utrolig glad for. Men når man bryder loven, så skal hammeren falde. Vi vil ikke acceptere kriminalitet. Det får vi sagt tydeligt med disse nye regler,” siger udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek.

Han understreger, at tilladelse til at være i Danmark ikke er lig med et fripas til at begå kriminalitet:

Vores gæstfrihed skal ikke veksles til lovovertrædelser

“Når man som udlænding har fået lov til at være i Danmark, så skal man opføre sig ordentligt. Vores gæstfrihed skal ikke veksles til lovovertrædelser af nogen art."

De nye regler vil betyde, at den nuværende trappestigeordning afskaffes for alle udlændinge, der idømmes en ubetinget frihedsstraf.

Trappestigeordningen indebærer, at jo længere tid en udlænding har opholdt sig i landet, desto grovere kriminalitet og dermed strengere straf skal der til, før den pågældende kan udvises.

I 2021 blev 1105 udlændinge udvist ved dom.

Radikal modstand

De Radikale støtter ikke forslaget.

Der er ikke plads til flere stramninger

“Udlændingekortet der ikke længere kan spilles: De danske domstole går allerede i dag helt til kanten af, hvad man kan efter menneskerettighedskonventionen. Der er ikke plads til flere stramninger, med mindre Socialdemokratiet vil ud af konventionen?,” skriver partiets udlændinge- og integrationsordfører, Kathrine Olldag, således på Twitter.

Advokat og tidligere leder af Institut for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen, advarer mod forslaget:

“Udvisning: Regeringen vil afskaffe trappestigen: jo længere ophold, jo længere straf før man kan udvises. Det er playback fra - hold fast - 1996, hvor Birthe Weiss prøvede det samme. De er tarvelig signalpolitik,” skriver han på Twitter.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jo flere kriminelle der kan udvises jo bedre er det, men jeg mener at udvisningscentre for dem der ikke kan eller vil rejse eller sendes hjem, bør flyttes ud på et opankret containerskib, der når det er fyldt op påbegynder en evindelig rejse, rundt forbi de udviste passageres hjemlande, hvor de så frivilligt kan anmode om at blive sat i land.
Det er billigere og mere sikkert for samfundet, at have de udviste på et skib og et skib er uanset hvor det befinder sig stadigvæk dansk område.
Sandsynligheden for at udviste frivilligt vel rejse hjem vil blive kraftigt forøget hvis alternativet er en evindelig skibsrejse, med den indskrænkede frihed som det indebærer.

Et pragtfuldt og humant forslag. Jeg husker selv lyden af måger, da vi nærmede os Puttgarten efter et meget langt ophold i Midteuropa. Ah, tænkte jeg, nu er jeg snart hjemme.

Kære Jørgen Fabrin
Så længe Socialdemokratiet ønsker at fastholde inkorporeringsloven, at overholde EMRK og blindt følge praksis fra EMD, så forbliver det ønsketænkning.

Mange gode forslag men - få dem nu sat i søen og til di Jonas Christoffersen - Hvi du har gæster der ødelægger dit hjem - stjæler dit indbo osv osv - vil du så ikke se at få dem verfet ud ??? sådan er det med Danmark - kan du ikke rette ind efter det regelsæt der er i DK så ud af vagten !!! Folk som Jones Christoffersen burde ikke udtale sig statsfjendtligt ! Husk lige, den løn du har fået gennem årene - den løn du nu sidder i hus for , sætter dig til bords for - køber bil for etc. den løn er der andre der har betalt ved slidsomt arbejde og nu beder du dem så stå model til diverse overgreb uden konsekvenser - godt gået Jonas -- virkelig godt tænkt og udtalt - - vend lige skråen - en dag bliver det måske din egen datter/søn der kommer i karambolage med nogle muslimske bander / kriminelle / overfaldsmænd - skal det virkelig komme så vidt før du fatter hvad der er på vej i DK ??? - hvordan har DK fostret en person som dig med det tankesæt du giver udtryk for ? - pak sammen og hold dig fra at udtale dig !!!!!

Tænk, skibet mangler en kaptajn, tillykke med valget, og når man ser ned over bidragydere i debatsiden, vil du nemt kunne bestykke skibet med besætningsmedlemmer af samme observans, som dig selv. God tur, og husk, det er rigtige mennesker I sejler med.
Den tænksomme.

Tænk, skibet mangler en kaptajn, var en bemærkning til Jørgen Fabrin indlæg i toppen.
Den tænksomme

Lyder særdeles fornuftigt. Så må vi bare håbe, at domstolene vil lege med. De har før vist sig at være tunge at danse med.

Domstolene - en flok vægelsindede radikale - sidder alle godt ved flæsket og lever et liv milevidt fra alm. menneskers virkelighed - generalisering ja - rent statistisk vokset op langt fra stenbroen - læs - mangel på forståelse for "familien Jensen"

Domstolene er nødt til at dømme ud fra EMRK og praksis fra EMD. Det har Folketinget, herunder Socialdemokratiet, nemlig pålagt domstolene i loven. EMRK's artikel 8 sikrer retten til familieliv (også til kriminelle). Derfor kan man ikke efter praksis fra EMD udvise settled migrants med familieliv i Danmark de første gange, de dømmes for alvorlig kriminalitet. I disse tilfælde skal domstolene tildele en såkaldt "advarsel om udvisning". Sådan vil det fortsat være fremover, medmindre at et flertal i Folketinget ønsker et opgør med inkorporeringsloven. Mig bekendt er det i skrivende stund kun Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, der har fremlagt en politik om et sådan opgør.

Et andet problem er de 250.000 udlændinge og alle deres efterkommere, der har fået tildelt dansk indfødsret de seneste 40 år. Her står statsborgerretskonventionen af 1997 i vejen for frakendelse og udvisning, selv ved meget grov kriminalitet, medmindre de begår terror.

Nej, nej, ikke mangel på forståelse for “familien Jensen” måske for Svend Ole Peter…
Den tænksomme

Og indtil de udviste forlader landet og er anbragt i udrejsecentre skal de IKKE have lov til at forlade disse.

Næste mål: eyt opgør med konventionerne, når de ikke er tidssvarende skal vi melde fra
.

Kære Kurt Jensen
EMD har fastslået, at vi ikke må frihedsberøve udlændinge, hvis ikke der er reel udsigt til, at vi vil udvise dem. Folketinget vedtog inkorporeringsloven, der pålægger domstolene at følge EMRK og praksis fra EMD.

Jeg vil S.... på EMD - det er kun en udgift.

Det er jo en billig måde foreslå udvisning af disse personer, vel vidende at de jo bare kan nægte at efterleve denne. Vi havde jo en statsminister der skrev under på en konvektion der ikke ligefrem var til den menige danskers bedste Ikke mere valgflæsk tak

Annonce