Annonce

Ny statsminister-kandidatmåling: Pape fortsætter rutsjeturen

Vælgernes opbakning til den konservative partileder er fortsat dalende.
Halvdelen af vælgerne foretrækker Mette Frederiksen (S) som statsminister, den anden halvdel foretrækker en af hendes borgerlige modstandere, Søren Pape Poulsen (K) eller Jakob Ellemann-Jensen (V).

Det viser en måling på de tre "officielle" statsministerkandidater som Voxmeter har lavet for Ritzau, ifølge BT.

Mere præcist viser målingen, at 50,4 procent af vælgerne foretrækker socialdemokraten Mette Frederiksen som statsminister. En tilbagegang i forhold til den samme måling sidste uge, hvor 52,5 procent pegede på hende som deres foretrukne.

Søren Pape Poulsen, der de seneste uger er gået fra møgsag til møgsag om privatliv, rejseaktivitet og lejlighed, er den foretrukne kandidat for 30,8 procent af vælgerne - en tilbagegang på 2,8 procentpoint fra sidste uge.

For to uger siden pegede 35,2 procent af vælgerne på Pape som deres foretrukne.

Den enes død …

Når både den socialdemokratiske og den konservative kandidat går tilbage, og målingen ikke giver mulighed for at svare i tvivl eller ved ikke, så skal man ikke være den store matematiker for at regne ud, at Venstres Jakob Ellemann-Jensen går frem.

Og det gør han. I denne uge er der 18,8 procent, der peger på Venstres formand som deres foretrukne statsministerkandidat. En fremgang på 4,6 procent.

Det flugter i øvrigt fint med den meningsmåling som samme Voxmeter offentliggjorde mandag, der viste tilbagegang til de konservative og fremgang til Venstre. Og i øvrigt viste nærmest dødt løb mellem de to blokke i dansk politik.

Det er tredje uge, at Voxmeter laver målinger på hvem af de tre statsministerkandidater vælgerne foretrækker.

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mon ikke de rødepartier kommer foran næste uge, alt tegner hertil.

Det er jo rigtigt, hvad Jarl Cordua hævder i postcasten, Mette har et gear mere end de to andre.