Ny Voxmeter-måling: Lars Løkke ved at æde De Radikale op

Moderaterne står til 11 mandater, De Radikale må nøjes med kun otte
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Lars Løkke Rasmussen (M), udenrigsminister
Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne er ved at æde De Radikale op.

Det fremgår med al tydelighed af torsdagens Voxmeter-måling for Ritzau.

Lars Løkke og Moderaterne stormer frem, og står nu til 6,1 procent - svarende til 11 mandater. For tre dage siden stod Løkkes nye parti til 4,1 procent. På tre dage er partiet altså gået to procentpoint frem.

Stik modsat går det for De Radikale. I mandags stod partiet til fem procent. I dagens måling må De Radikale nøjes med 4,2 procent - svarende til kun otte mandater.Ved valget i juni 2019 fik De Radikale 16 mandater. Så lige nu står partiet altså til at blive halveret.

Torsdagens Voxmeter-måling viser også et klar rød føring.

Rød blok står således til 50 procent af stemmerne. Blå blok 43,9 procent. I mandater giver det 88 til rød blok, og kun 76 mandater til blå blok. Med støtte fra blot to nordatlantiske mandater har rød blok flertal - uden hjælp fra Moderaterne.

27,5 procent til Socialdemokratiet

Socialdemokratiet er tilbage på det høje niveau, som partiet stod til for en uge siden: 27,5 procent. Svarende til 49 mandater. En fremgang på et mandat i forhold til valget i 2019, hvor Socialdemokratiet fik 25,9 procent af stemmerne.

Den røde blok står stærkt ikke mindst fordi Alternativet - igen - står til at komme op over spærregrænsen på to procent.

Mandag stod Alternativet - for første gang i flere år - til en ny periode i Folketinget med en tilslutning på præcis to procent.

Ganske opsigtsvækkende står Alternativet i dagens måling til yderligere fremgang. Partiet står således til 2,4 procent. Mandattallet er som i mandags fire mandater.

For fem uger siden førte blå blok med 49,8 procent. Mod kun 48,1 procent til rød blok.

Det betyder, at blå blok på fem uger har tabt 5,9 procentpoint.

Fremgangen til rød blok sker på trods af den fortsatte radikale tilbagegang, og et SF der går 0,8 procentpoint tilbage i forhold til i mandags.

Konservative styrtbløder

De Konservative går fortsat tilbage. I forhold til mandag taber partiet yderligere 0,9 procentpoint, og står nu til kun 8,9 procent. Svarende til 16 mandater.

Til sammenligning stod De Konservative til 15,1 procent for en måned siden. Dermed står det klart, at konservative styrtbløder. De pinlige Pape-sager - inklusive de nedsættende udtalelser om Grønland og grønlænderne - koster dyrt.

Modsat går Venstre frem. Partiet går 0,5 procentpoint frem i forhold til i mandags til nu 14,3 procent. Svarende til 25 mandater.

Dermed styrker Venstre sin position som det største dyr på den blå savanne. Men Venstre er stadig langt, meget langt, fra valgresultatet i juni 2019, hvor Venstre opnåede 43 mandater.

Voxmeter præsenterer torsdagens måling således på Twitter:

placeholder

 

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette Frederiksen fortsætter som Statsminister. Det er der ikke længere den mindste tvivl om.

Danmark ønsker ikke et opdelt land i et rigt A og et fattigt B hold som Det Blå Svindlerholds politik går efter.

Ikke den mindste tvivl ? Hvorfor regnes RV til rød blok - de vil jo ikke støtte en regering der gr ind for en Rwanda løsning ! Har S ændret mening om den sag allerede selvom der ser id til at være uenighed i partiet ?

Måske vælgerne vil befri os for RV, så ingen længere behøver lade som om, de er et rødt parti.

@ Kaj,

Hvis RV ikke vil støtte en regering der vil sende flygtninge til Rwanda, så kommer de ikke til at støtte nogen regering.

Personligt synes jeg ikke man skal sende flygtninge til Rwanda. Skal man have et flygtningecenter udenfor Danmarks grænser, så skal de være et vestligt land med ordnede forhold og sikkerhed for flygtningenes liv og helbred. Vi kan ikke tage flygtninge fra et land i kaos og sende dem til et andet land i kaos.

Det Blå Svindlerhold

Og Jeppe Lindholm fortsætter med sit vrøvl om DBS. Det er der ikke længere den mindste tvivl om.

Undskyld.
Jeg havde ikke taget mine piller.

Det er ok, Jan. Du tager bare dobbelt portion i morgen, så skal stemmerne nok forsvinde.

Jeppe@ Kan godt lide din entusiasme men vent til stemmerne bliver talt op inden man bliver for sikker og så ender det med en skuffelse. Jeg kan kun håbe på det:-)

jeg synes det er klamt og ulækker at se på at Lippert på tv sidder og "rager" på Søs!

Snakken går om fly afgifter lige nu. 13 kr. eller 1.300 kr.. De rigeste flyver langt langt mere end de mindre bemidlede. En fly afgift vil ikke gøre noget som helst indtryk på den kant. Men det kan noget andet. Der skal indføres en CO2 kvote på privatforbrug. De rige har ikke ret til bare at svine løs. En CO2 kvote derimod er retfærdig. Ingen får lov til at svine mere bare fordi man kan betale sig fra at ødelægge klimaet. Målet er at nedsætte CO2/drivhusgas med 70% set i forhold til 1990. Så et kvotesystem er relativt simpelt at indfører. Du tager det samlede CO2 udslip fra privatforbrug/virksomhedsrelateret privatforbrug (man skal ikke kunne snyde ved at tage hele familien på flyrejse og skubbe CO2 regningen over på en virksomhed) som svarer til 30% af udledningen i 1990 og dele den op på den danske befolkning. Resultatet bliver så den CO2 udledning du må udlede årligt pr. person.

Hvis man bare kan betale sig fra det kommer vi ingen vegne. Det er lidt som med fartbøder. Er du rig kunne du før bare være ligeglad og betale, hvad der svare til en bagatel. Men med de nye regler om vanvidskørsel kan bilen konfiskeres af staten, hvis du køre som en idiot. Det samme skal gøre sig gældende, hvis du udleder CO2 gennem dit ansvarsløse privatforbrug som en idiot.

Rige skal IKKE kunne betale sig fra at svine og forurene og ødelægge vores alle samens miljø og klima.

Er du stadig i Fjernøsten? Og har du styr på dit CO2-forbrug?

:-)

Ja. Jeg bor i Thailand. Men lige nu befinder min familie og jeg os i Wellington, New Zealand. Mit CO2 aftryk? Nej, det har jeg ikke så meget styr på. Det afspejler min købekraft og er sikkert ret stor. Men fakta er menneskelig aktivitet ødelægger klimaet på Jorden. At lade det være op til den enkelte har stort set ingen nytte overhovedet. Et par cyklende veganere rækker ingen steder. Det er en politisk opgave, da det kræver en total omlægning af menneskets levevis.

Der er tilsyneladende ingen grænser for hvor meget vrøvl og løgn Jeppe Lindholm vil forsøge at fylde os med

Jeppe forveksler vist bare moral og dobbeltmoral og går efter det sidste - som jo er dobbelt så godt som det første. End of story.

Her er jeg helt uenig med dig, Jeppe.

Alt nytter selv den mindste smule, sammenlagt bliver det til meget. Og hvordan skal vi overbevise borgerne i udviklingslande om ikke at gå ned af den samme destruktive sti, som vi selv har trådt, hvis vi selv fortsætter ned at sagte sti.

Du har ikke styr på dit CO2 aftryk, det kan jeg næsten ikke tro om dig. Kan vi være sikre på at det er Jeppe der har skrevet denne kommentar?

Til hvem der nu måtte have en interesse i at vide om de er klimasvin eller klimaengler, så her et par link.

https://www.energitjenesten.dk/test-dit-co2-forbrug.html

Du kan også prøve denne.

https://illvid.dk/naturen/klimaforandringer/co2-beregner-maal-dit-co2-af...

Det er en god måling, men håber ikke Findsens bog, sår ballade, man må forvente at pet og anklagemyndigheden ved hvad de gør. Bramsen har nok udtrykt sig klodset, men hun kunne ikke bare lade syv og fem være lige. Det havde SF og Ø aldrig accepteret. En whistleblower sag skal tjekkes . Men det virker som hævn fra Findsens side

Hævn - det var lige det ord der kom til mig da jeg så indslaget om det i går.

For at være helt ærlig så kan jeg ikke se nogen grund til at udgivelsen ikke kunne have ventet en måned, alt andet er sludder. Vigtigt at bemærke at journalisten er tilknyttet/ansat hos Jyllandsposten, den journalist Findsen selv har peget på.

Og at udgive den nu, hvor man er velvidende om 1) at der er valgkamp og 2) at de mennesker man udokumenteret anklager, ikke har en kinamands chance for at svare på angrebene, det er s'gu ikke tilfældigt. Men det bringer véd til det bål de borgerlige vil brænde regeringen på.

Jeg er bange for, at de borgerlige netop vil bruge det mod Mette og S, også selvom de godt ved at Mette og regeringen har tavshedspligt og derfor end ikke kan udtale et forsvar eller modsvar for den sags skyld.

Det kan undre at medierne ikke graver -bare lidt -efter Lars Løkkes skatteplan for Moderaterne. Kan være at visse vælgere skuffes grundigt efter valget !
Læs nedenstående som burde fremstå med tydelig skrift under LL fine valgplakater, som er spredt over hele landet ; )!

Cepos-kritik
Den erklæret borgerlige tænketank Cepos har tidligere i blandt andet Ekstra Bladet kritiseret Lars Løkke for at tegne et lidt for rosenrødt billede af de økonomiske konsekvenser af Moderaternes skatteplan.

Cepos har med udgangspunkt i Finansministeriets regnemodeller regnet sig frem til, at Løkkes plan vil betyde, at en typisk arbejderfamilie årligt vil miste 10.300 kroner, mens en såkaldt funktionærfamilie må vinke farvel til 14.400 kroner om året.

Et noget andet billede
For en direktør med en bruttoløn på 1,2 millioner kroner vil Løkkes skatteplan til gengæld give en klækkelig gevinst på næsten 100.000 kroner årlig.

Tallene stammer fra tænketanken Kraka Advisory, som har lagt navn og rygte til de økonomiske beregninger bag Moderaterenes skatteplan.

De beregninger giver ifølge Berlingske et noget andet billede, end det Lars Løkke Rasmussen selv har givet

Er ikke lige Cepos fan. Ej heller abonnent på Berlingske, må jeg sige !! Men fik dette interessant tilsendt ; )

Løkke er en snu ræv, alt det forkerte han lavede da han havde magt til noget andet, er nu noget der fortrydes og skal ændres, han er jo en skabs sosse,eller en manipulator af rang. Men det bedste vil være hvis vi får en ren S regering igen, det sker så nok ikke, men jeg synes den funkede flot med samarbejde hen over midten. Man skal ikke sælge skindet før bjørnen er skudt, men det tegne godt. 88/ 76, så er der dem fra nord, og mon ikke Løkke har mere til fælles med Mette F nu end med sine gamle venner i VKODNY .

Helle, du skrev for et par dage siden noget om de sidetunge debatter opstår, når statsministerkandidaterne debaterer med hinanden på TV.

I går sendte jeg dette forslag til DR;-

"Hidtil har alle debatter mellem statsministerkandidaterne været med deltagelse af alle tre kandidater.

På den ene side betyder det, at to af kandidaterne rotter sig sammen imod den tredie og det udvikler sig til en omgang skolegårdsmobning.

Derfor vil jeg gerne foreslå at disse debatter kun er med to af kandidaterne af gangen.
Ellemann + Pape, derefter Pape + Frederiksen, derefter Frederiksen + Ellemann, og så tilbage til Ellemann + Pape, så er der skabt et 'loop' der sikrer, at alle tre kandidater deltager i samme antal debatter.

På den anden side, ville det også være interessant at se, hvor enige Ellemann og Pape i virkeligheden er, når de skal debattere mod hinanden og Frederiksen ikke står ved siden af, hvor de jo meget fint kan finde ud af at være enige om, at 'Mette bare skal ned med nakken' og det bliver derfor målet for deres debat og usandsynligt uinteressant.

Håber i vil tænke over mit forslag.

Med venlig hilsen,"

Glimrende forslag, men når DR ikke selv har sat debatten op som du foreslår, så skyldes det at DR også har et ønske om at få regeringen udskiftet, ledelsen i DR er ikke dummere end andre folks børn.

Ja, det er jo interessant for andre steder beskyldes DR for at være røde, mens TV2 beskyldes for at være blå, en konstellation der giver mening. Men lad os se om de svarer eller gør det. Jeg synes det ville være mere fair på den måde.

Og skal de to blå partiledere debatere imod hinanden, så skal det selvfølgelig handle om de punkter hvor de i forvejen er uenige.

Ms Flutterby. Du skriver, at en tv-debat mellem Ellemann og Pape skal handle om de punkter hvor de to i forvejen er uenige. Men hvilke punkter skulle det vel være? Har vi ikke igen/igen, og så igen hørt Ellemann, i total underkastelse pointere, at han er "enig med Pape", "helt enig med Pape" og til med "100% enig med Pape". Der med ikke sagt, at det er i orden, at det fordums så stærke Venstre parti under Ellemann´s ledelse, er blevet en skygge af sig selv, og at den skygge afspejler De Konservative. Vel sagtens af den enkle grund, at dagens udgave af Venstre er uden selvstændige holdninger.

Hidtil har vi kun set trieller, hvor Mette F også deltager, nu bliver de stillet overfor hinanden og udfordret på de uenigheder der også er imellem dem, i 'Kampen om magten' med Kim Bildsøe-Lassen i aften Søndag den 16. Oktober kl 21:00 :D

At DR skulle være interesseret i at få en "blå" regering, hvor der er flere af partierne der vil skære i bevillingen, tror jeg ikke på. Det fik DR vist nok af under den sidste regering under Lars Løkke Rasmussen.

Hej Helle,

Håber du kommer til at se 'Kampen om Magten' med Kim Bildsøe-Lassen i aften, søndag den 16. Oktober. Om det er grundet mit skriv til DR skal jeg ikke kunne sige. For selvom dette er den sidste statsministerkandidatdebat (Hol da helt k...' for et ord). Så kommer de i hvert fald i en del af programmet til nøjagtigt, at bruge den model jeg foreslog. Mon det er tilfældigt?

88/76 i rødt favør. Lad os så antage De Radigale kun får 8 mandater. Så kan de køres helt ud på sidelinien med 0 indflydelse!
Det vil da være et drømmescenarie!!

Helt enig.

Sofie Carsten Nielsen er en kræftsvulst i det danske demokrati.

Forskellen mellem RV og Løkke-partiet er vist primært, at RV foretrækker at pege på en socialdemokratisk statsminister, som de efterfølgende kan modarbejde, mens Løkke foretrækker en blå statsminister, som han derefter kan modarbejde.

Statsminister Mette Frederiksen har nu alle muligheder for en bred regering hen over midten!

Om bred betyder mange partier eller et stort mandattal, ja, det har statsministeren jo netop ikke ytret sig om!

Der er mange muligheder! Med eller uden de radikale!

Selv Alternativet kan lukke kabalen! Eller DF!

I Sverige stiles der i dag på en regering med støtte fra fire partier. Om to eller tre partier skal danne regeringskonstellationen, vides ikke!

Mette Frederiksen plejer jo at gøre hvad hun siger!

Mette Frederiksen plejer st være til st stole på!

En regering med Vestres seneste socialdemokratiske udspil som et fundament, ligner en mulighed!

Adskillige små partier vil kunne byde sig til og få betydelige indrømmelser!

Alternativets muligheder for at skabe reelle klima-resultater uden det kommer til at koste Enhedsliste-milliarder på uddøende virksomheder, bliver måske det mest interessante!

Hvis Messerschmidt forstår st spille sine kort rigtigt, bliver han måske kongemageren, der redder dansk landbrugs beskæftigelse de næste 15 år.

Studehandler, Hjallerup marked, slagte hellige køer, oktober-fest for fuld udblæsning, drikke gravøl, Regnvejrsdage i november. En ny regering i 12. time

1. Jeg vil male dagen blå
med en solskinsstribe på
vælge lyset frem for skyggen
gi’ mig selv et puf i ryggen
tro på alting, selv på Løkke
jeg vil male dagen blå.

2. Jeg vil male dagen gul
solen som en sommerfugl
sætter sig på mine hænder
alle regnvejrsdage ender
der står “Mai” på min kalender
jeg vil male dagen gul.

3. Jeg vil male dagen rød
med den sidste roses glød
jeg vil plukke kantareller
løvetand og brændenælder
leve i det nu, der gælder
jeg vil male dagen rød.

4. Jeg vil male dagen grøn
dyb og kølig – fl askegrøn
sætte tændte lys i stager
glemme rynker, dobbelthager
håbe på mit spejl bedrager
jeg vil male dagen grøn.

5. Jeg vil male dagen hvid
nu hvor det er ulvetid
købe franske anemoner
for de sidste tyve kroner
lytte til nye Venstre toner
jeg vil male dagen hvid.

6. Jeg vil male dagen lys
strege ud og sætte kryds
jeg har tusind ting at gøre
klokken elleve-femogfyrre
blev november hængt til tørre
jeg vil male dagen lys.

Et voilà! Så er Mette Frederiksens nye regering klar de næste fire år!

Håber flest mulige danskere nynner med: Jeg vil male dagen lys…

Lovpligtig kildeangivelse tak! Også selvom man ændre i teksten.

Melodi: Pia Raug - Tekst: Ebba Munk Pedersen

Det er da utroligt så klog Løkke er blevet efter at have kørt vores alles vældfærd i sænk igennem de 17 år de havde magten alle aftaler blev lavet med Tulle og Pia bare de fik en lille luns på de fremmede der skulle spares 2 procent over alt i vores vældfærd skat skulle lukkes så vi mistede en masse penge psykologien skulle spises af med sats puljen de kunne ikke komme i betrækning til de overbetalte privat hospitaler som Løkke var så glade for håber ikke den mand får noget at bestemme efter valget da han er en ulv i fåreklæder.

Helt enig, hvem lavede 2% omprioriterings bidrag, hvem lavede kommunalreformen så vi gik fra nærhed til fjernhed, og al kompetence blev pist væk, hvem lavede regionerne, og da det så funker, vil han afskaffe dem. Det system der er nu, det Løkke kalder at det er sandet til, er hans eget værk. Det er ikke Mette F eller soc. dem skyld. Der kom corona krise, der satte alt i back gear, en krig, en inflation, og en klimakrise, på 3 år har hun, Mette F håndteret det med fast hånd, alt mens de blå bare angriber og angriber ved mindste mulighed, og kalder det de ikke selv magter for magtfuldkommenhed.
Lige nu er der en FE sag, som måske, måske ikke er håndteret klodset og forkert, men iflg. Tesfaye, efter bogen, ham har jeg tillid til. Jeg synes det er fint man vil have en undersøgelse efter domstolene har talt, men ikke før. Det vil S, RV, V og K. Og jeg tro SF og Ø siger det samme efter en dom. Claus Hjort prøver at skubbe sit eget manglende ansvar mens han var forsvarsminister, hvor alt det rod, Bramsen måtte tage sig af opstod. Og nej Bramsen er ikke en babe som Vermund at kigge på, men hun er til gengæld ærlig og solid, og laver ikke rævekager.

Kære Helle,

Hvor er vi enige. Der er blevet lavet så meget lort (undskyld mit franske) i de 17 år de blå har været ved magten inden for de sidste 22 år. De blå har ændret Danmark til ukendelighed. Hvor blev vores dejlige Dannevang dog af? Nåh ja, det forsvandt som profit ned i de rigestes lommer.

Vermund, ja hun er en 'billig' babe som blev valgt på hendes fysiske fordele, som ingen kan overse, men hende kunne vi godt have undværet. Og hvis der er nogen der siger at hun jo ikke kan gøre for, at hun har store balloner, så er det rigtigt, men hun kan gøre for, hvordan hun klæder sig og hun gør alt hvad hun kan for, at fremhæve sine fysiske attripatter.

Annonce