Annonce

Politisk leder for Alternativet er syg, men ikke sygemeldt

Partiets presseafdeling vil ikke fortælle, hvad Franciska Rosenkilde fejler, eller hvor længe hun forventes at være væk.
Foto: Alternativet
Franciska Rosenkilde, forperson for Alternativet
Politisk leder for Alternativet, Franciska Rosenkilde, har ikke været at finde på Christiansborg i ugevis, men hun er ikke sygemeldt og har ikke afleveret lægeerklæring til Folketinget.

Det skriver Frihedsbrevet. 

Ifølge Alternativets presseafdeling er Franciska Rosenkilde syg, selvom hun altså ikke formelt har sygemeldt sig fra sin plads i Folketinget.

Er ikke til stede

Ifølge Folketingets hjemmeside er den nyeste aktivitet, der er registreret fra Franciska Rosenkildes side, registreret den 12. december 2023.

Her afgav hun en stemme, og hun er noteret for at have talt i Folketingssalen.

Franciska Rosenkilde har dog stillet et spørgsmål en uge senere, men der er en mulighed for, at hun har stillet spørgsmålet på en tidligere dato og så sendt det afsted den pågældende dag.

Højst usædvanligt deltog Franciska Rosenkilde ikke i partilederdebatten den 16. januar, ligesom hun heller ikke var til stede den 23. januar, da der var spørgetime med statsministeren.

Partiets presseafdeling bekræfter sygdommen, men vil ikke forklare yderligere om, hvad det skyldes, eller hvornår Franciska Rosenkilde ventes tilbage.

Hun er syg, og vi glæder os, til hun kommer tilbage

“Hun er syg, og vi glæder os, til hun kommer tilbage,” skriver Alternativets presseafdeling i en kommentar til Frihedsbrevet.

Eftersom Franciska Rosenkilde ikke formelt er sygemeldt fra Folketinget, er der ikke indkaldt en suppleant til at varetage hendes mandat.

Fra borgmester til folketingspolitiker

Franciska Rosenkilde blev valgt som formand for Alternativet i 2021. Hun blev valgt ind i Folketinget i 2022.

Før det var hun kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune fra 2018 til 2021.

Alternativet har i øjeblikket fire medlemmer af Folketinget ud over Franciska Rosenkilde.

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet