Annonce

Det er ikke B.T., men Venstre-toppen, som har et forklaringsproblem

I stedet for at skyde budbringeren burde Venstre-toppen tænke nøje over, hvordan Alexandra Sasha endte som både folketings- og EP-kandidat
Foto: Frej Rosenstjerne
Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio
Balladen om den forhenværende Venstre-politiker Alexandra Sasha fortsætter.

B.T.-journalisten Claes Kirkeby Theilgaard, der afdækkede Alexandra Sashas engagement i det Putin-venlige netværk European Russian Forum, har selv en relation til en Venstre-politiker.

Theilgaard danner privat par med Natascha Lund-Nielsen Remvig (V), der har overtaget Alexandra Sashas folketingskandidatur i Bispebjerg.

Det har fået Venstres folketingsmand på Frederiksberg Jan E. Jørgensen til at angribe Claes Theilgaard for inhabilitet.

Kritikken er mildest talt tynd. Selv om det muligvis havde klædt B.T.-journalisten at deklarere sit forhold, har det ingen betydning for sagens substans.

Hvad tænkte de på i Venstre?

Historien om Theilgaards relationer til en anden Venstre-kandidat, er blot et røgslør, der fjerner fokus fra den væsentlige afsløring: 

Venstres top har været ukritisk i deres udvælgelse af kandidater.

Ikke at Venstre er det eneste parti, der er udsat for mulig påvirkning fra udemokratiske kræfter.

Hvad der gør sagen om Alexandra Sasha speciel er de spørgsmål, den rejser om Venstre-toppens dømmekraft

En lokal byrådskandidat fra Enhedslisten er sigtet for spionage og Alternativet måtte trække en kandidat, der stod i spidsen for en russisk frontorganisation.

Socialdemokratiet har tidligere oplevet infiltration fra konservative muslimer som den forhenværende beboerformand i Mjølnerparken Mohammad Aslam.

Forstår endnu ikke alvoren

Hvad der gør sagen om Alexandra Sasha speciel er de spørgsmål, den rejser om Venstre-toppens dømmekraft.

For selv om hendes pro-russiske holdninger var så velkendte i Bispebjerg, at man her droppede hende som folketingskandidat, blev hun som EP-kandidat anbefalet af blandt andet Søren Gade, der som Folketingets formand har rigets højeste civile embede.

Meget tyder på, at situationens alvor endnu ikke er gået op for V-toppen.

Venstre er det 21. århundredes statsministerparti

Partiformand, Troels Lund Poulsen, vil ikke forholde sig til kritikken. Medlem af Europa-Parlamentet Morten Løkkegaard mener, at Sasha Alexandra er udsat for “en kæmpe tilsviningskampagne", mens Jan E. Jørgensen fortsat forsvarer sin Venstre-veninde.

placeholder

Det er ikke godt nok.

Venstre er ikke en lokalliste eller endnu en tilbudsvare fra højrefløjens bugnende udbud af nye partier.

Venstre er det 21. århundredes statsministerparti.

Den arv forpligter.

Niels Jespersen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

- "Socialdemokratiet har tidligere oplevet infiltration fra konservative muslimer"
Det er nu ikke noget, der alene hører fortiden til, vil jeg lige påpege ;-)

Men ellers er jeg enig. Det er helt bizart at opleve erfarne politikere, der burde være klogere, være så dårlige til at vælge deres kampe.

Hvorfor er det problematisk at en kandidat har et andet forhold til krigen i Ukraine end de etablerede partier. Det helt store problem er, at der i Danmark ikke er muligt at stemme på et parti, der støtter fred frem for krig... Se det er for alvor udemokratisk...

Problemet for kandidaten er at hun støtter Rusland i krigen mod Ukraine og så vil hun stille op for et parti som støtter Ukraine i krigen mod Rusland, det kan kun ende galt som det også gjorde.