Annonce

Ny meningsmåling: Rød blok udbygger føring

Trods socialdemokratisk tilbagegang er der ikke udsigt til et regeringsskifte.
Foto: Pressefotos
Partilederne i rød blok: Sofie Carsten Nielsen (Rad.V.), Mette Frederiksen (S), Pia Olsen Dyhr (SF) og Mai Villadsen (Ø).
Socialdemokratiet står i den nyeste meningsmåling til 26,2 procent af stemmerne, blot 0,3 procentpoint mere end partiet fik ved folketingsvalget for lige knap tre år siden.

Det betyder, at regeringspartiet aktuelt står til at få 48 mandater, det samme som partiet fik ved valget. På blot to uger har partiet mistet opbakning fra 2,7 procentpoint af vælgerne.

Det viser en helt ny meningsmåling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau.

Statsminister Mette Frederiksen (S) kan dog glæde sig over, at det er støttepartierne i rød blok som samler den socialdemokratiske tilbagegang op, så der fortsat er et stabilt flertal bag hende.

De Radikale går 1,1 procentpoint frem til 7,6 procent, Enhedslisten går 0,7 procent frem til 8,7 procent frem og SF går marginalt frem med 0,2 procentpoint til 7,9 procent.

Det giver samlet 93 mandater til de fire partier i rød blok, tre mere end de fire partier stod til i sidste uge og to mere end de fik ved folketingsvalget i 2019.

De blå partier står til 82 mandater - tre mere end ved valget.

At begge blokke går frem skyldes, at Alternativet - der fik fem mandater ved sidste valg og ikke var en del af flertallet bag Mette Frederiksens regering - ikke står til at komme ind igen.

Løkke under spærregrænsen

I blå blok er der også tæt på status quo i forhold til seneste uges måling.

To partier er det dog værd at bemærke. Nye Borgerlige kan notere sig den største fremgang på 0,9 procentpoint til 5,8 procent af stemmerne.

Dermed overhaler de igen rivalerne i Dansk Folkeparti, der i denne måling står til 5,1 procent af stemmerne.

Et lille udsving, som har store konsekvenser, er, at et fald på 0,2 procentpoint til Moderaterne betyder, at Lars Løkke Rasmussens parti mister alle de fire mandater som partiet stod til i sidste uge.

Hvor Moderaterne i de to seneste målinger har stået til 2,1 procent, falder partiet nemlig i denne uge til 1,9 procent og ryger derfor lige under spærregrænsen.

Heller ikke Kristendemokraterne (1,3 procent), Alternativet (0,8 procent), Frie Grønne (0,3 procent) eller Veganerpartiet (0,2 procent) er over spærregrænsen.

Om målingen

Voxmeters politiske meningsmåling baserer sig på telefoninterview med 1.028 repræsentativt udvalgte personer 18 år+ og er gennemført i perioden fra den 9. maj 2022 til den  15. maj 2022.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier i denne måling er på +/-2,7 procentpoint.

Det næste folketingsvalg skal senest afholdes den 4. juni 2023.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det kan der bare ikke komme for meget af. Rød blok. Jo mere jo bedre. For kapitalismen er menneskelighedens værste fjende.

Der er i hvert fald ingen af partierne under spærregrænsen, som jeg personligt ville savne.

Men jeg vil nu ikke udelukke, at Løkke lige sniger sig over, når vi kommer dertil.

Ja hvis man går ind for højere afgifter og skatter,så er det den helt rigtige regering at vælge

I snart 20 år har der ikke været andet end skattelettelser i Danmark. Og nu er der lagt op til vanvittige 18.000.000.000 kr. ekstra årligt til forsvaret. Hvem tror du lige kommer til at betale den regning?

Hvem ka. Rød blok ka.

Annonce