Annonce

Måling: Venstre får vind i sejlene før kamp om landbrugsafgiften

Dagens måling tyder på, at Troels Lund Poulsen allerede som nyslået formand har vundet vælgere tilbage til Venstre. Samtidig rumsterer det i rød blok.
Foto: Emil Vendelbo Johansen/Netavisen Pio
Troels Lund Poulsen (V) - foran Amalienborg, da SVM-ministerholdet blev præsenteret 15. december
Den gruppe af partier, som Enhedslistens politiske ordfører, Pelle Dragsted, betegner som “håbets akse”, har kronede dage i disse tider.

Nærmere bestemt er der tale om SF, Enhedslisten og Alternativet, der i målingerne er lykkedes med at vende op og ned på størrelsesforholdet mellem Socialdemokratiet og de tre venstrefløjspartier.

I dagens meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau står de sammenlagt til 24,1 procent af stemmerne, hvad svarer til hele 42 mandater. Dermed er de, som det har været tilfældet i de sidste mange målinger, større end Socialdemokratiet, der trods en lille fremgang fra sidste uge kun står til 21,5 procent af stemmerne og 38 mandater.

SF står en smule lavere end sidste uge og til 12,9 procent af stemmerne svarende til 23 mandater. Enhedslisten går et enkelt mandat frem fra sidste uge til 14 mandater i dagens måling, mens Alternativet står til de samme fem mandater som i sidste måling.

placeholder

Hvis det resultat skulle blive til virkelighed ved næste valg, ville det være første gang nogensinde, at partier til venstre for Socialdemokratiet får flere stemmer end Socialdemokratiet.

Gode tegn for Venstre

Folketingets formand, Venstre-veteranen Søren Gade, er blevet citeret for, at Venstres succeskriterium under Troels Lund Poulsens ledelse skal være igen at nå op på 15 procent af stemmerne.

Så højt ligger partiet bestemt ikke endnu, men noget tyder på, at det går i den rigtige retning. I dagens måling står de for første gang længe til over 10 procent af stemmerne. De går frem fra 9 procent i sidste uge til 10,5 procent nu og står dermed til 18 mandater. Trods fremgangen ville 18 mandater dog stadig være det værste resultat i partiets historie.

Kampen om SVM-regeringens planlagte klimaafgift på landbruget kan få afgørende betydning

Sidste uge kunne vi skrive, at Danmarksdemokraterne havde kronede dage. De dage er ikke nødvendigvis ovre, men de kan ikke længere vide sig sikre på at blive større end Venstre ved næste valg. I dagens måling går de 0,8 procentpoint tilbage til 10,1 procent og scorer altså en anelse lavere opbakning end Venstre.

Kampen om SVM-regeringens planlagte klimaafgift på landbruget kan få afgørende betydning for kampen om vælgerne mellem Venstre og Danmarksdemokraterne.

Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, har lovet at kæmpe indædt mod enhver form for yderligere afgift på landbruget, og vi har stadig til gode at se, om den strategi kan trække endnu flere Venstre-vælgere væk, når først afgiften vedtages.

Liberal Alliance er og bliver det største borgerlige parti

De to andre nationalkonservative partier i Folketinget ligger fortsat langt under Danmarksdemokraterne.

Dansk Folkeparti står til 2,9 procents opbakning, mens Nye Borgerlige scorer 2,8 procent. De er altså stort set lige store i dagens måling, hvilket må bekymre DF-formand Morten Messerschmidt, da det kun er to uger siden, at Nye Borgerlige lå under spærregrænsen. Men det viste sig altså at være for tidligt at dømme Nye Borgerlige ude.

Ét forhold i den borgerlige blok er dog hævet over enhver tvivl. Liberal Alliance er og bliver det største borgerlige parti

I dagens måling går de ganske vist 0,7 procentpoint tilbage, men er med 11,1 procent af stemmerne stadig det store dyr på den borgerlige savanne. De står til 20 mandater, hvilket er seks flere, end de fik valgt ind i 2022.

Moderaterne går 0,5 procentpoint frem fra sidste uge og står til 7,8 procent af stemmerne. Det giver dem 14 mandater, hvilket er en tilbagegang på to mandater siden valget. Noget tyder altså på, at sagen om folketingsmedlemmet Mike Fonseca, der er blevet udvist af partiet grundet et romantisk forhold med en kun 15-årig pige, ikke har skræmt nogen moderate vælgere væk endnu.

De Konservative går en anelse tilbage fra sidste uge til 4,7 procent, hvilket er under deres i forvejen nedslående valgresultat.

De Radikale scorer opbakning fra fire procent af vælgerne. Det er omtrent på niveau med de sidste adskillige uger.

Målingen baserer sig på interviews med 1.008 repræsentativt udvalgte danskere. Den maksimale statistiske usikkerhed for opbakningen til hvert parti er på 2,5 procentpoint.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Så får landbruget lov til forsat at bruge hele Danmark som deres kloak.

Skulle det lige være godt? Med Venstre og andre såkaldte libereale og borgerlige partier tegner der sig en meget meget sort fremtid.

Så får landbruget måske lov til fortsat at tjene de milliarder, som danskerne og de røde partier manglede på årets finanslov så anstændigheden i forhold til ældre og syge kan holdes på et såkaldt velfærdsniveau!

De unge i Liberal Alliance som har fået det meste foræret gratis af velfærdsdanmark, fatter forsat ikke at velfærd koster og at de sjovt nok skulle blive den første generation der lander fattigrøve og syge og handicappede passe sig selv!

Med sølvskeen i munden kan de forsat bede farmand købe en grøn elbil, som almindelige arbejdere ikke har råd til!

Betalt af Wammen og de 11 partier bag finansloven!

Nærmest aflad for toptop skatten!

Allogevel brokkede de sig højest af alle!

Ikke et ord om manglende operationer i region Midtjylland!

LAerne trænger til at blive sendt i realitets-praktik,overalt i den offentlige sektor!

Så ville der måske ryge en direktør dit og dat hist og her!

Og venstrefløjen og LAerne kunne i fællesskab finde et par milliarder som Enhedslisten kunne tage hånd om!

Så kunne Wammen få fred i sindet og hele 12 partier bag en finanslov!

Danmarksrekord!

Betalt af landbruget, Lego, Novonordisk, Ålborg Portland og alle andre der tjener penge og betaler sin skat med glæde i lille Danmark!

Fordi vi ved hvad pengene bruges til!

Og stemmer derefter!

I år havde Wammen 1 milliard som oppositionen kunne forhandle om.

Landbruget beskæftiger hele 61.000 mennesker (især østeuropæere) og betaler årligt cirka 6 mia. kr. i skat

I 2022 landede den foreløbige opgørelse for Landbrugets bruttofaktorindkomst (LBFI) på 30,7 mia. kr., hvilket er 12 pct. højere end i 2021. Landbrugets bruttofaktorindkomst viser landbrugets økonomiske resultat efter omkostninger.

Landbruget får mere i støtte, end det betaler i skat, og det koster årligt skatteborgerne mange milliarder kr. at rydde op efter erhvervet, der samtidig er Danmarks mest forgældede (samlet gæld på 2-300 mia. kr.)

Hvis landbruget havde modet til at omlægge sin produktion fra kød- og mejeriprodukter til plantemad, kunne vi blive verdensmestre i plantemad i stedet for i at lave billigt kød.

Hvis danskerne sparede alle julegaverne i år, kunne forureningen og co2 udslippet formindskes i alverdens land.

Især i Kina!

Men hvad skulle de stakkels kineste leve af? Hvem skulle betale deres husleje, deres varme, deres biler, alt det som vi i lille Danmark anser for selvfølgeligheder!

Og hvad skulle betale velfærden?

Kineserne laver julegaverne! Danskerne laver fødevarerne!

Den globale verden hedder det!

Sjovt nok!

En gang havde vi alt svineriet i Danmark!

Men det ville vi godt nok ikke!

Så rykkede alle industriproduktioner og svineriet til udlandet!

Vi køber og køber og forbruger!

Men taler aldrig om at rydde op efter alle farvestofferne ved tøjproduktion, alle kemikalier ved elektronikproduktionen, og slet ikke kemien ved alle skønhedsprodukterne!

Snart syv millioner strudse står i Danmark med hovedet nede i jorden!

Og pludselig må landbruget betale prisen for hele vort svinagtige samlede forbrug!

Danskerne bruger, ifølge de seneste tal fra Eurostat, cirka 15.600 kroner pr. person på mad om året. Hvoraf hovedparten er importeret!

Måling: Venstre får vind i sejlene før kamp om landbrugsafgiften!

Den kinesiske stat burde kunne sende en co2 regning på varer produceret i Kina i niveau med co2 afgiften på dansk landbrug!

Svineriet i Kina har danske forbrugere lukket øjnene for i tre årtier!

Samtidig rumsterer det i rød blok.

Julemanden har regningen med fra den kinesiske regering når han ankommer med de økologiske rensdyr og årets julegaver!

Så hav kontanterne klar!

Hvis børnene også i år skal have julegaver af den kinesiske julemand Xi!

“håbets akse”, har kronede dage i disse tider.

Svineriet skal endelig betales!

Ingen slipper!

Men i øjeblikket står kun dansk landbrug på listen!

Wammen har givet 11 partier et hold-kæft-bolche!

Og Alex Vanoupslagh er vant til at få selv huslejen betalt gratis af skatteyderne!

I storbyerne har de en fest!

Wammen ved om nogen hvor pengene kommer fra!

Han tager nu personligt ansvaret for klimaet, byerne, landdistrikterne og vandet!

Hvis det resultat skulle blive til virkelighed ved næste valg, ville det være første gang nogensinde, at partier til venstre for Socialdemokratiet får flere stemmer end Socialdemokratiet.

Produktion, forbrug, skatter og velfærd!

Wammens pædagogiske indsats er først lige begyndt!

Enhedslisten var endnu engang uden for pædagogisk rækkevidde!

Julemanden er i rødt! Men hver en gave har sin forurening og co2 udslip i sig! Uanset hvor på kloden den bliver pakket og forsendt!

De rige skal nu fortsat have en billig stor elbil betalt af skattevæsenet!

De fattige må nøjes med en el-legetøjsbil!

I LA jubler de!

Og kalder Wammen uambitiøs!

Forkælelsesdanmark måles i meningsmålinger!

Xi venter med CO2 afgifter!

Bæredygtige julegaver!

Venstre får vind i sejlene før kamp om landbrugsafgiften!

God jul!

Den sidste flæskesteg til røde som blå partier!

2025 har kun LAerne råd til årets juleflæskesteg!

Og det har de det fint med!

2024 bliver sidste år med flæskesteg på plejehjemmene til jul!

I følge samtlige naturlove burde du være løbet tør for udråbstegn for længst. Så hvor får du dem fra?

Blot ved at se på de riges enemærker!

Og fra Peters jul:

Jeg glæder mig i denne Tid;
nu falder Julesneen hvid,
og saa maa Julen komme!

Men jeg kan dog høre, – tys!