Annonce

Måling spår mørkt 2024 for SVM-regeringen

Moderaterne fortsætter deres frie fald for fjerde uge i træk. Men heller ikke regeringspartnerne Socialdemokratiet og Venstre har meget at se frem til i det nye år, hvis meningsmålingen står til troende.
Foto: Udenrigsministeriet/ Kristoffer Jonsson
Lars Løkke Rasmussen, udenrigsminster (M)
Før juleferien kunne vi skrive, at luften var begyndt at slippe ud af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussens ballon. Hans parti, Moderaterne, stod nemlig til seks procent af stemmerne og dermed 3,3 procentpoint under valgresultatet.

Den nyeste måling foretaget af Voxmeter for Ritzau spår ikke Moderaterne en meget lysere fremtid i det nye år.

Målingen, der udkom Lillejuleaften, lagde tværtimod en stor klump kul i Lars Løkkes julesok.

Moderaterne går tilbage for fjerde uge i træk og står nu til kun 5,6 procent af stemmerne. Det er 3,7 procentpoint under valgresultatet og ville give dem kun 10 mandater, hvor de ellers ved valget fik 16.

Tilbagegangen kommer i kølvandet på sagen om folketingsmedlemmet Mike Fonseca, der blev ekskluderet fra partiet grundet et igangværende romantisk forhold med en kun 15-årig pige.

Samtidig er De Radikale gået lidt frem siden valget og kan nu true Moderaterne på titlen som det store midterparti. De Radikale kan i målingen mønstre fem procent af stemmerne og ligger med ni mandater kun et mandat under Moderaterne.

Hvis Løkke ikke lykkes med at vende tendensen i målingerne, vil han altså kunne se frem til at blive overhalet indenom af Martin Lidegaards socialliberale tropper allerede i det nye års spædeste uger.

Mørkt 2024 for SVM

Meget bedre ser det ikke ud for de to øvrige regeringspartier.

Socialdemokratiet holder sig med 20,1 procent af stemmerne lige præcis på den gode side af 20 procent. De går dog stadig 1,1 procentpoint tilbage fra den foregående måling og ligger hele 14 mandater under valgresultatet.

Dermed står den socialdemokratiske gruppe til et endnu værre valg, end det de fik med Helle Thorning-Schmidt ved roret i 2011, som er det hidtidige bundniveau for partiet.

på niveau med Venstres værste valgresultat nogensinde i 1987

I Venstre går man 0,8 procentpoint tilbage fra den foregående måling til 10,5 procent af stemmerne svarende til 19 mandater.

Det er bedre end de fleste målinger i den sidste periode under Jakob Ellemann-Jensens tid som Venstre-formand, men er næppe grund til stor lyksalighed i det større billede. Opbakningen er præcis på niveau med Venstres værste valgresultat nogensinde i 1987.

Venstrefløj på fremmarch

Anderledes opmuntrende må målingen være for de partier, der tilhører det, som Enhedslistens politiske ordfører, Pelle Dragsted, har døbt “håbets akse” i dansk politik.

SF, Enhedslisten og Alternativet kan nemlig sammenlagt mønstre hele 45 mandater.

SF tager de 26 af dem, da de er gået 1,2 procentpoint frem fra den foregående måling. Det er en fremgang på hele 11 mandater siden folketingsvalget i 2022.

målingens utvetydigt største taber

Enhedslisten går lidt frem fra den foregående uge og ligger fem mandater og knap tre procentpoint over valgresultatet.

Dermed er Alternativet det eneste parti til venstre for Socialdemokratiet, som ikke går frem i målingen. De matcher den tidligere målings opbakning på 2,7 procent og står dermed til at miste et enkelt mandat sammenlignet med sidste valg.

Vindere og tabere på højrefløjen

På den modsatte fløj kan der findes både vindere og tabere.

Nye Borgerlige er målingens utvetydigt største taber. De står til kun 1,8 procent af stemmerne og ville altså blive sendt helt ud af Folketinget, hvis det resultat blev til virkelighed.

Mere opmuntrende må målingen være for Dansk Folkeparti. Med 4,5 procent af stemmerne er det fjerde uge i træk, hvor Dansk Folkeparti går frem. Dermed ligger de nu 1,9 procentpoint over valgresultatet og står til otte mandater, hvor de kun fik fem mandater ved valget.

Liberal Alliance beholder titlen som det største borgerlige parti. De står 0,8 procentpoint bedre end i den foregående måling og ligger til 12,7 procent af stemmerne. Det ville tildele partiet hele ni yderligere mandater ved et valg.

Danmarksdemokraterne går lidt frem fra den tidligere måling og står til ni procent. Det ville udløse 16 mandater, hvilket er to flere, end de nu bestrider.

Hos De Konservative skal man tilsyneladende vente endnu længere på den længe ventede genrejsning efter den katastrofale valgkamp i 2022. I hvert fald går partiet en smule tilbage fra den foregående måling til 4,9 procent. Det er 0,6 procentpoint under valgresultatet og ville reducere den konservative folketingsgruppe fra 10 til ni mandater.

Voxmeters meningsmåling baserer sig på interviews med 1.017 repræsentativt udvalgte danskere. Den maksimale statistiske usikkerhed for opbakningen til hvert parti er 2,5 procentpoint.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

METTE HAR TOTALT SVIGTET VORES VELFÆRD !!!!

HUN ER BLEVET TOTAL KRIGSGAL. DET FØLGER JO MED HENDES STORHEDSVANVID. VERDEN SKAL JO SE MIG.

DE MANGE PRNGE HUN BRUGER PÅ OPRUSTNING OG KRIG.

VIL SKADE VELFÆRDEN ENDNU MERE I FREMTIDEN.

BARE SE PÅ SYGEHUSE OG ÆLDREPLEJEN DER I DAG ER HÅRDT RAMT. DET ER BARE 2 OMRÅDER.

FOLKET HAR FÅET NOK AF HENDE - HUN VIL FÅ DET HÅRDT I 2024 !!!!!!

HUN HAR OPBRUGT DEN TILLID FOLKET VISTE HENDE.

Kun de færreste danskere ønsker at være borgere i en vasalstat underlagt et alt mere mægtigt, men udemokratisk, EU-styre, så hvis SVM-regeringen vil have folkets gunst, skal den tale Danmark op og EU ned. Den skal også afstå fra at gå med på WHO's julelege om at ville bestemme i Danmark under WHO-opfundne pandemier, og hvis regeringen tog mod til sig og frigjorde sig fra Menneskerettighederne, så ville den blive rigtig populær.
Endelig kunne regeringen tage et opgør med Klimakirken, og se stort på alt hvad der hedder CO2-udledninger. CO2-udledninger er kun til gavn, ikke til skade. Beviserne er simpelthen fraværende.

Beviserne for andet er simpelthen fraværende - skulle der stå!

Så kan sølvpapirshatten da vist ikke trækkes længere ned !

Og hvis regeringen vil være virkelig populær, skal den kræve af USA, at de omgående viser de nedstyrtede flyvende tallerkener frem, som de holder skjult for os, samt erkender, at månelandingen var Stanley Kubricks værk!!

"Socialdemokratiet holder sig med 20,1 procent af stemmerne lige præcis på den gode side af 20 procent"

Sådan kan man jo godt vælge at se på det, omend det også er udtryk for et meget lavt (men desværre også realistisk) forventningsniveau. Men hvad nu hvis det var et valgresultat og ikke "bare" en meningsmåling? Men kan man få et markant bedre resultat uden først at smide V og M under bussen? Og kan man smide V og M under bussen uden at få et straksvalg uden tid til at genopbygge tillid og troværdighed først og køre en ny statsministerkandidat i stilling?

Det er næsten som om, S har malet sig selv op i et hjørne, ikke?

Så sort tror jeg ikke det bliver, men som Søren Pind skrev i Berlingske der foregår heksebrændinger på dygtige kvinder som Mette Frederiksen, Barbara Bertelsen, zetlands redaktør, især fra halvgamle mavesure mandspersoner i medieverden og på borgen. Noget er der om snakken.
Jeg tror man overraskes. Tror både Mette f og Troels Lund får styr på tingene, Løkke er mere usikker, fordi han har så mange uprøvede personer i sin gruppe. Uden ham, så så det sølle ud der. Men at han skulle blive statsminister igen, den hopper jeg ikke på. Her må hukommelsen svigte hos visse. Han dur ikke til at formidle samarbejde han er for meget mig Løkke og for lidt de andre fælleskabet. Derfor et nej tak

Løkke den store tror da at han er statsminister,stod og ventede på den rigtige statsminister så hun kunne gå ind før ham han skulle jo komme ind sidst så vi kunne se at han var den rigtige statsmand med skærf og medalje på det var til dronningens nytårstaffel gud bevare denlille mand som har fået stohedsvandvid.

Her i familien bemærkede vi også den detalje som du nævner - vi valgte dog at grine af mandens trang til selvpromovering :)) Før episoden havde der lige været et indslag hvor en tv journalist fulgte ham gående og på vej til taffel - i fuld ornat med kors og bånd og stjerner på - For de andre deltagere i taflen var dækningen at man ser dem stige ud af en bil hvorefter pressen tager billeder og stiller spørgsmål - Men bare ikke Løkke han iscenesætter sig selv -
Så er det man tænker , gad vide om han selv kontakter tv stationerne og meddeler dem, at han står til rådighed for en kommentar kl xx hvis man ønsker at gøre brug af den mulighed

Socialdemokratiet har fået min stemme for sidste gang efter 45 år som vælger.

GODT GÅET !!!

VI FRA ARBEJDERKLASSEN - HAR FÅET NOK AF METTE.

HAR HØRT AT S - HAVDE ET KONTOR HOS EN 3 F AFDELING.

DET HAR DE IKKE MERE - HVORFOR MON ?????

STORE BEDEDAG !!!!!

Det er kun Mette som kan bestride posten som statsminister,hun skulle bare ikke have den lille svindler med da han tror det er ham som skal styre landet.

Axel Ingemann P... Det hjælper ikke at du skriver md store bogstaver,
hvis det du skriver er intetsigende, oversat betyder det at du intet
beskriver. Jeg håber du kan læse små bogstaver, eller skal jeg skrive
det med store bogstaver. DU BESKRIVER INGENTING.
Dele af de offentlige ansatte, har lige fået et lønløft på 10 Mia. kroner.
Nu er der OK24 det betyder OVERENSKOMSTAFTALERNE skal fornyes, og som
det ser ud, vil der være afsat midler så der kan forventes en lønstigning
på et 2 cifret procent point i lønløft over 2 år.
Det er fagbevægelsen der forhandler med de offentlige ansatte.
Hvis forhandlingerne falder på plads som man forventer, vil en ansat
der både har fået treparts lønstigning og lønstigning via OK 24 få
en årlig lønfremgang i 2025 på over 60.000 hvis man er ansat på fuld tid.
Kan du forstå hvad der er jeg beskriver, der er afsat penge til OK24
på finansloven for 2024. Godt nytår. Og til dig Axel GODT NYTÅR.

Rasmus Hansen så må du nærme dig pensionsalderen, da valgretten i
1978 blev nedsat til 18 år, eller havde den været 20 år.
Hvad er det som betyder at du har stemt på Socialdemokraterne
for sidste gang, har det noget at gøre med Bededagen, vi pensionister
har altid holdt fri på store bededag. så det kan da ikke vedrøre dig.
Første valg efter ændringen af valgloven er 23 okt. 1979 der er 44 år
og tre måneder siden.
Og hvis du er sur over folkepensionen ikke har fået en stigning,
så ved du vel godt at folkepensionen bliver reguleret med 2 års
forsinkelse, og hvis du får ældrecheck, så har du da fået ekstra hjælp
fra staten op til flere gange, vi andre pensionister har INTET fået.
Nu er ældrechecken forhøjet med ekstra 5.000 kroner.

Med største fornøjelse læser jeg de utroligt begavede udtalelser der kommer frem. Især de mange der vil melde sig ud af Socialdemokratiet på grund af den førte politik. Man skal ikke true med at melde sig ud af partiet, man skal true med at blive der, for ellers er man ikke berettiget til at have nogen indflydelse på den førte politik af sit parti. (Her venter jeg en masse indsigelser fra frafaldende partimedlemmer). Som gammel slagteriarbejder ville jeg også være med i klagekoret over Store Bededags afskaffelse. Ikke på grund af bededagen, men den mistede fridag. Det var et stort offer Mette måtte give for at få aftalen om at landbruget skal bøde endnu mere hen ad vejen. Vi har heldigvis næsten 3 år til at overbevise alle, at SVM-regeringen var en god løsning. Vent og se det der bliver gennemført i Folketinget.
Jeg er 86 år og har mødt flere af vores statsministre. Den største er vel nok Anker, som desværre var statsminister mens der var kriser. I dag har vi et samfund der er et af de bedste i Verden. Det skyldes ikke mindst vores parti der har lagt grunden til vores velfærdssamfunds udvikling. I stedet for den kaotiske klagesang fra bedrevidende, var det skønt med lidt fornuftigt argumentation hvorfor det hele nu går ad helvede til. Der var engang en LO-formand der udtalte: "Vi har sejret ad helvede til GODT". Lad os blive ved med det på trods af Store Bededag. Og lad det ske med et godt samarbejde med Socialdemokratiet. Partiet der har sørget for vi har et velfærdssamfund i dag. Anker sagde en gang, at Socialdemokratiets plads er til venstre fra midten. Og der har jeg altså stået i 70 år. Nok kan man være uenig i den førte politik, men man melder sig ikke ud, for så står man uden for indflydelse.