Annonce

Årets første måling viser stærkt rødt flertal

Hvis statsminister Mette Frederiksen en dag skulle ønske at vende tilbage til den gamle røde blok, ville de igen kunne skaffe flertal bag sig. Det viser dagens meningsmåling.
Foto: Niels Jespersen
Statsminister Mette Frederiksen (S) møder pressen på Socialdemokratiets årsmøde i 2022.
Da Pernille Vermund onsdag meddelte, at hun ville nedlægge Nye Borgerlige, var det med reference til behovet for færre partier - og dermed større samling - i den borgerlige blok.

Står dagens meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau til troende, er Vermunds mål om en samlet og kampdygtig borgerlig blok dog langtfra nået.

Målingen viser nemlig, at rød blok - de partier, der fra 2019 til folketingsvalget i 2022 pegede på Mette Frederiksen (S) som statsminister - ville få hele 91 mandater, hvis der var valg i morgen. Eftersom man ved næsten alle valg kan regne med, at mindst tre ud af de fire nordatlantiske mandater vil være røde, står den gamle røde koalition altså med et stort forspring over de borgerlige partier.

placeholder

Båret af støttepartierne

Særligt opmuntrende må dagens måling være for Socialdemokratiet. Det gamle arbejderparti går nemlig frem med hele to procentpoint sammenlignet med den sidste måling før nytår. Dermed står de nu til 22,1 procent af stemmerne, som ville give 39 mandater.

Det tyder på fremgang i det nye år. Dog er denne måling kun positiv for Socialdemokratiet set i lyset af de mange katastrofale målinger under SVM-regeringen - selv denne måling med fremgang placerer partiet under det hidtil værste valg i 2011.

Når rød blok alligevel i målingen står til et fortrinligt valg, skyldes det, at SF, Enhedslisten og De Radikale har vundet betydeligt frem i den indeværende valgperiode. Sammenlagt står de tre partier til hele 17 mandater flere, end de formåede at hive i hus ved stemmeurnerne sidst.

SF står til 13 procent og 23 mandater i dagens måling, hvilket er 1,2 procentpoint under sidste måling før nytår. Det er dog stadig otte mandater over valgresultatet og ville gøre SF til det næststørste parti i Folketinget.

Enhedslisten går 0,6 procentpoint frem fra sidste måling til 8,6 procent og 15 mandater. Det er seks mandater flere, end det rød-grønne parti har nu, og ville udgøre det bedste valg i partiets historie, hvis det blev til virkelighed.

lang vej til, at SVM genvinder sit flertal

De Radikale går 0,5 procentpoint frem fra sidste måling og står til 5,5 procent og 10 mandater. Det er tre mandater over valgresultatet.

Alternativet holder sig fortsat over spærregrænsen. De står til 2,4 procent og fire mandater. Det er to mandater færre end ved valget.

Regeringen skyder året godt i gang

Socialdemokratiet er ikke det eneste regeringsparti, der står til fremgang i årets første måling.

Begge regeringspartnere, Venstre og Moderaterne, skyder ligeledes det nye år i gang med manér.

Moderaterne bryder over en måneds uafbrudt fald i målingerne og går 1,2 procentpoint frem fra sidste måling til 6,8 procent. Det ville give dem 12 mandater og altså fire færre end ved valget. Moderaternes tidligere tilbagegang skete i kølvandet på sagen om folketingsmedlemmet Mike Fonseca, der indrømmede at have et romantisk forhold til en kun 15-årig pige, hvorfor han måtte forlade den moderate folketingsgruppe.

Venstre går også lidt frem til 11,3 procent. Det ville give dem 20 mandater og altså tre færre end ved sidste valg.

Selvom alle tre regeringspartier således går frem, er der stadig lang vej til, at SVM genvinder sit flertal. I dagens måling står de tre partier til 71 mandater og altså hele 19 mandater fra et flertal.

Parti under opløsning

Nye Borgerlige er efter Vermunds opsigtsvækkende udmelding reduceret til sølle 0,9 procent efter en lang periode, hvor de fleste målinger placerede dem over spærregrænsen på to procent af stemmerne. Dog er en tredjedel af dagens måling foretaget, før Vermunds melding om nedlæggelse af partiet, hvorfor den egentlige opbakning til Nye Borgerlige højst sandsynligt ligger endnu lavere.

pladsen som det største borgerlige parti

Hvor de frafaldne Nye Borgerlige-vælgere har ladet sig forføre hen, er heller ikke klart i målingen. Samtlige partier til højre for Venstre går nemlig tilbage fra sidste måling.

Danmarksdemokraterne går 0,8 procentpoint tilbage til 8,2 procent. Dermed står de til et enkelt mandat mere end deres nuværende 14.

Liberal Alliance går 0,6 procentpoint tilbage til 12,1 procent. Trods den lille tilbagegang siden sidste måling, beholder de pladsen som det største borgerlige parti og tredjestørste parti efter SF. De ville få 22 mandater ved et valg.

De Konservative går beskedne 0,3 procentpoint tilbage fra sidste måling. Dermed ligger de to mandater under det i forvejen skuffende valgresultat på 10 mandater.

Dansk Folkeparti - det parti, der umiddelbart kunne tænkes at være det mest naturlige nye hjem for tidligere Nye Borgerlige-vælgere - får også en lidet opmuntrende start på året. De går 0,9 procentpoint tilbage fra sidste måling og står til syv mandater.

Voxmeters meningsmåling baserer sig på interviews med 1.016 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år. Den maksimale statistiske usikkerhed for opbakningen til hvert parti er 2,5 procentpoint.

 

I en tidligere version af denne artikel kunne man læse, at SVM-regeringen i meningsmålingen mangler 29 mandater for et flertal. Det er rettelig 19 mandater, som regeringen mangler.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jamen , den gamle røde koalition eksisterer ikke mere - Den blev lagt i graven da de radikale blev ultimative i deres krav op til valget i 22 -

Netop. Voxmeter har jo valgt at holde Moderaterne udenfor blokkene, og burde gøre præcis det samme med De Radikale. Som det er nu, forplumrer det jo bare billedet.

Thor -
Du har ret- snakken om en samlet rød blok der inkludere de radikale er med til at forplumre det politiske billede - Derfor er det også stærkt vildledende når man i overskriften her på artiklen skriver “ Hvis Mette Frederiksen en dag skulle ønske at vende tilbage til rød blok - vil der være et flertal “

Dem som kan se et "rødt" flertal må være farveblinfe.

Socialdemokratiet og Venstre burde også holdes udenfor blokkene. Især Socialdemokratiet....

Bliver det ikke lidt rodet, med mindre du er tilhænger af en midterregering. Hvis de to traditionelle statsministerpartier skal være udenfor de politiske blogge -

Der kun gået 13 mdr siden valget. Lad nu SVM komme med de udspil de har på vej. LA spiller ud med forskelligt, men det har jo ingen gang på jord. Deres ide på ældreområdet er jo overflade snak. HVAD VIL HAN GØRE MED DE ÆLDRE SOM ER PÅ PLEJEHJEMMET, DET KAN IKKE KONKURRENCE, SÅ KUK DET LYDER DET. Og hvem har så ansvaret, hvor skal de også kaceres, hvor er der plads. Jeg er spændt på regeringens ældreudspil og håber der er mere realisme bag

Slå fejl, luk og hvor skal de så placeres.

Socialdemokratiet vil ALDRIG gå i regering med Radikale mere og kan man være sikker på Radikale som støtteparti, selv om Sofie Carstens Nielsen ikke er med mere - jeg tvivler. Radikale véd man aldrig, hvor man har !!!

Enig Aldrig mere regeringsdannelse med de radikale-eller SF..
Godt der er fremgang for S..
Enig med Helle, regeringen er "stadig " ny og dannelsen med M&V har vist gode resultater flere er på vej - alt tager tid..🚩..det brede samarbejde fungerer hvis "man" vil..😀

Hvorfor afskrive SF? Der er jo det samme som at afskrive sig regeringsmagten for ever, hvis de borgerlige finder sammen.

Hanne Thomsen, når du skriver at SVM-regeringen har vist gode resultater, er det så skattelettelserne til de bedst stillede i samfundet og den "udskældte" afskaffelse af storbededag du mener?

Hvis det fortsætter på denne måde, så bliver næste statsminister fra SF - og det lyder i mine ører mere menneskevenligt

Olsen Dyhr er helt sikkert et sødt og rart menneske - Men jeg er ikke så sikker på at hun kan stå for presset , når der skal træffes upopulære nødvendige og økonomiske svære beslutninger - Som med garanti vil få hele det politiske medie cirkus til at køre på fuld tryk 24/7-
Jeg tror nu også at hun udmærket er klar over - at fra det øjeblik hun melder ud at hun er statsministerkandidat - Vil hun blive målt og vejet på en helt anden skala end hun og SF kender til i dag -
Det er nok også derfor at de andre partiledere fra medvindspartierne ( DD og LA ) holder sig tilbage med at melde deres kandidatur ud -Sporene fra hvad der skete med K og Pape da han meldte ud at han ville være statsminister- skræmmer helt tydeligt -

Står dagens meningsmåling til troende, har Mette Frederiksens omvendelse og fisken efter popularitet blandt royalisterne ved at iklæde sig en kåbe af påtaget kongebenovelse givet pote, hvem der kan begribe det.
Når man betænker de seneste udmeldinger fra statsministerens side, har hun ellers fortsat det borgerlige felttog, der jo startede med afskaffelse af bededag, topskattelettelser, en Arne+ pension, der nedskar løbetiden fra 6 til 3 år, og løfter om en toptopskat for indkomster over 3,5 mio. kr., som enhver middelmådig revisor kan borttrylle ved den sædvanlige skattetænkning.
Som om det ikke ikke var nok, har vi hørt, at danskerne skal arbejde noget mere.
Danskerne har aldrig arbejdet mere end nu; over 3 mio. personer er aktive for første gang på arbejdsmarkedet, og beskæftigelsesgraden ligger helt i top i sammenligning med OECD områdets andre lande.
Ønsker man bedre balance mellem udbud og efterspørgsel på arbejdsmarkedet, er medicinen enkel som med æblerne på torvet, hvor prismekanismen klare ubalancen gennem prisforhøjelse. Lønnen skal bare op, så falder efterspørgslen indtil der kommer prismæssig balance. Det manglende udbud er opstået fordi, al politisk indsats i 20 år er gået ud på at presse lønnen nedad med arbejdsudbudsreformer og pres på overførselsindkomsterne i en perfekt storm af markedsmanipulation orkestreret af Løkke, Venstre og LA og DF.
Og til føjede sig Mettes opfordring opfordring til at arbejde mere, altså kun socialklasse 3 og nedefter, forstås, fordi de store indkomster i et lang træk har trukket sig fra samfundskontrakten og deres andel af, at løfte velfærdssamfundet i flok.
De har været serviceret med skattelettelser, lettelser i erhvervsskatten og en stigende Gini-koefficient siden 1980 (men især fra Fogh kom til), og parallelt med dette har attentatet på SKAT ført til en invalid skatteligning, der åbner mulighed også for irregulære skattelettelser og benyttelse at skattely, og øget skattegæld til det offentlige.
I den sidste periode har aktionærerne skovlet milliongevinster ind på de prisstigninger, der har ført til inflationsperioden.
Danske priser er steget langt mere, end de udefra kommende prisstigninger tilsiger, og på visse områder med selskaber som Arla i spidsen, har den bovlamme Pris- og Konkurrencestyrelsen helt vendt det blinde øje til, at priserne er steget op imod 50% i et fuldgyldigt monopol, selv om mælkeprisen på verdensmarkedet er faldet igen.
Og når priserne i gennemsnit stiger 10% på et år, falder værdien af overførselsindkomster og pensioner tilsvarende 10% eller mere, fordi forbrugsmønstret her især drejer sig om de dagligvarer, der er steget mest.
I denne situation, hvor man måtte forvente, at der med forsinkelse ville ske en vis kompensation fra statens side, han regeringen som den sidste blomst i tidselbuketten trukket sig fra forliget om netop prisregulering af
overførselsindkomster med inflationen.
Selv om statsministeren med hede kinder bruger tid på sin omvendelse til royalisterne og ordensuvæsenet, er realiteten, at hun er ved at overhale Corydon i borgerlig politik, og at hun til fulde fortjener det fald i tilslutning, der har luret hele tiden som konsekvens af et historisk svigt af socialdemokratisk politik.
Det kan godt være, at den sidste paradeforestilling ved kongens udnævnelse har givet en sjat vælgere ekstra, med tro mig, det er bestemt ikke en holdbar fremgang, når det store billede med billedet tegner sig.

Det bliver desværre ikke den "sidste blomst i tidselbuketten." - Det er blot den seneste....

TAK for lige at ridse fakta op.
Fru Frederiksen har givetvis flere tidsler i buketten.
Der er stadig enkelte levende pensionister.

Kongerøgelse er Opium for folket og for regeringen (inc. Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen),hun og flere ministre er nu klar til at blive "benådet" med en orden fra kongehuset, tænk engang at falde for dette feudale system hvor "kongemagten" nådigt uddeler "ordner og medaljer" til den såkaldte elite, samt til "adelige" som får "æren" pr. automatik. Nu er jeg ikke længere socialdemokrat, men er udmeldt efter ca.50 år.

Ja, og man kan tilføje "sig selv". Det blev i går meddelt, at alle Frederiks børn har fået tildelt elefantordenen får årelange fortjenester i landets tjeneste.
Folk der falder på halen for Kejserens nye Klæder bør spørge sig selv, om en institution, der udelukkende baserer sig på form og helt løsrevet fra indhold, er en langtidsholdbar konstruktion.

Ingolf, det kan være lidt svært at forstå, hvorfor det er så
bydende nødvendig for dig, at skrive, at du efter 50 år har meldt
dig ud af socialdemokratiet, det må da have været en grund til
at du for 50 år siden har meldt dig ind.
Nu skal jeg være helt ærlig over for dig, jeg tror ikke fem
sekunder på, at du nogensinde har være medlem af dette parti.
Ordener hænger man på idioter, var det en klog man der engang
udtalte, det kan da ikke være derfor du melder dig ud, at man vil
hænge flere ordener på flere idioter, hvis den kloge mand havde ret.
Der er da flere ministre i SVM regeringen som har fået denne
dekoration, med kors og bånd og stjerner, jeg har en stjerne,
den plejer jeg at sætte op i toppen af vores juletræ.
Og så har jeg adskillige guirlandeflag (Dannebrog i split)
det er en gammel tradition som stammer fra Sønderjylland, fra
den gang hvor tysken havde frarøvet en datter dybt begrædt,
som kom frelst tilbage, vi måtte ikke bruge det danske flag,
men mine forældre havde i hundredevis hængende på vores juletræ.
Jeg bruger stadig denne gamle tradition, som et sønderjysk minde.
For mig er det ikke kongerøgelse, men en respekt for den trods,
som den sønderjyske befolkning bød det tyske herrefolk.

Her er mange gode plettere angående det konservative Socialdemokrati med hende METTE ved roret og også Helle og Bjarne dengang de sad ved roret. HØRT Poul Boie

Det fremgår af artiklen, at den nuværende regering vil få 71 mandater, og der så mangler 29 til flertallet.
Jeg vil anbefale Pio at investere i en lommeregner, for 90 minus 71 ER ALTSÅ 19!!!!!!!!!!!!

Du må bære over med Christian Cordt-Christiansen, som har skrevet artiklen, han er "kun" studentermedhjælper og studerer statskundskab.

Der skal stå Curdt-Christiansen

Og hvad hjælper det? SVM referingen har flertal og har 3 år til at smadre velfærdsstaten. Næste skridt er at sætte ældreplejen "fri". "Fri" betyder i den blå jargon privatisering og udbytning af de almindeligere danskere. Og en "fri" sættelse af ældreplejen betyder frihed til at vælge for de velhavende og rige, mens den almindelige ældre dansker må ty til at rige til familie, venner, naboer eller en velgørenhedsorganisation for at få hjælp i den nye "frie" blå ældrepleje.

Godfornøjelse til de lavlønnede danskere, som nu må arbejde meget meget mere end bare 37 timer om ugen når bedstemor ringer midt om natten for at tise.

Rasmus Hansen, at sætte ældreplejen fri betyder, at der bliver flere til
at passe de ældre, da man fjerner det som kaldes bureaukrati fra ældreplejen,
så vil der være flere hænder til at udføre opgaverne i ældreplejen.
Så vil de som er visiteret til hjælp selv kunne samarbejde med hjemmehjælperne,
omkring hvad der skal udføres af opgaver for den enkelte ældre borger, eller
den borger som har ret til at få hjemmehjælp. Du får det til at lyde som om
den ældre vil få en dårligere hjælp, det er der da ingen kommuner der vil
lægge ryg til. Nu har vi i 30 år råbt op om, at der var for meget papirarbejde
omkring hjemmehjælpen, nu lader det til at du vil have mere papirarbejde,
ellers forstår jeg ikke meningen med dit indlæg.

Jeg undres over de ondskabsfulde injurier der kommer fra visse politikere på yderste højrefløj og deres vælgere, afspejler sig også på Facebook. Mon de får et kick af de angreb de intet belæg har for.
Og radikale kan man ikke stole på. SF ja de er da altid en mulighed, og måske kommer de med i SVM regeringen i denne valgperiode.

Der må være en enklere måde at skaffe sig af med forældre og andre ældre. At udsulte dem tager alt for lang.
At man kun må leve 13 år efter man er gået på pension, er en Lars Løkke ting og nu har Mette adopteret den, til glæde til dem der kan få skattelettelser.
Jeg blev ked af at være socialdemokrat, jeg havde forventet mig et ordentligt otium.
Nu er vi endt i slagsmålet om poserne fra TooGoodToGo, den var der ingen der havde set komme.
Tjah - hvad stemmer dine forældre på næste gang??

Så var der dagens partilederdebat i folketinget:

Lars Løkke ville ikke i bad hver dag når han kom på på offentlig hygiejne betjening. Nej, han ville hellere nyde solnedgangen og tale med sosuen om hans bedrifter som minister!

Offentlig oprejsning for skatteydernes penge!

Pape gentog for titusinde gang at ældrepleje ikke handler om kroner og ører.

Derimod om ledelse! At manden ikke for længst har forladt den synkende skude som leder, ja, det forstår de kun i Nye Borgerlige!

Statsministeren vil fremover ikke kontrollere det ukontrollerbare og lade folk få den alderdom som de fortjener!

Til gengæld ville Pia Olsen Dyhr betale regningen med top-top skatter allerede fra den tjente million kroner!

Inger Støjberg havde givet sig selv endnu et traume ved at besøge Israel i 14 dage. Statsministeren nøjes med seks timer i Ukraine!

Jyderne kan glæde sig over at Enhedslisten er mere røde end grønne! Pensionister kan med ældrechecken i hånden endnu nå til Mallorca!

Til gengæld er de radikale mere grønne end nogensinde. Forskernes nye tal skal ikke tages for pålydende! Så ville partiet jo miste sin sidste legitimitet!

Kærlig pleje må gerne give profit! Hvis det står til Liberal Alliance! Konkurser må det offentlige tage sig af!

De gamle skal nye have frit valg på alle hylder!

Alle hylder regne-pigerne i statsministeriet!

700 millioner gik til restaurering af kongeslottet og fortidens statuer!

De gamle må klare sig med børnebørnenes hjælp og stok!

Pensionisterne i det nye Danmark får “helhedspleje”, underforstået at man ikke når det hele!

Et ord som rejesalat! Hvori man ikke finder en rød reje! Medmindre man har kommunen med sig!

Makrelsalat er noget helt andet! Makrel for alle pengene!

Det ønskede Pia Olsen Dyhr!

Som den eneste! Og hun kunne endda finde pengene! Men de var desværre allerede givet til skattelettelser til det arbejdende folk!

Når jeg bliver gammel
Så vil jeg sidde på en bænk
Der hvor havet slår ind over molen
Og ta imod duglette perlestænk
Af hav, når det glitrer i solen
Når jeg bliver gammel
Skal bugten være så fuld af liv
Der hvor havet slår ind
At du kan fange det lis'så let
Som en dreng med et
Net på en bambuspind
Når jeg bliver gammel
Så vil jeg sidde på en bænk
Der hvor havet slår ind over molen
Og spise mandler med mynthe-stænk
Og æbler med lommekniv i solen
Når jeg bliver gammel
Skal bugten være så fuld af liv
Der hvor solen går ned
For intet liv gemmes væk
For at forsvinde helt
Alene med sin ensomhed
Når jeg bliver gammel
Så vil jeg sidde på en bar
Der hvor havet slår ind over molen
Og dele rødvin med memoirer
Med de andre gamle i solen
Når jeg bliver gammel
Skal byen kende til kærlighed
Der hvor solen går ned
Der er et lys, der rækker helt ind til land
På den anden side af ensonheden

Peter A.G. som statsminister i Danmark!

👍🤣🤣 Og I hans fødeby Skjern er der opstillet en bænk der bærer teksten “ Når jeg blir gammet “ - hvilken ære at opleve - Å det ikk gang løwn 🤭

Send den blå Mette Frederiksen til Brussel hurtigst muligt og giv Socialdemokratiet en formand med ægte socialdemokratiske værdier for at genopbygge tilliden til Socialdemokratiet og bane vejen tilbage for rød blok til regeringsmagten, så Danmark kan genopbygges efter de ødelæggelser Danmark har været udsat for de seneste 20 år.

Det er ikke for sent.

Rasmus Hansen, det er ikke første gang du vil afsætte Mette Frederiksen,
men du har aldrig udtalt dig om hvem du vil sætte i stedet for.
Det er helt fint med mig, at du har dine skriblerier, som er aldeles
ligegyldige, fordi du aldrig konkluderer, hvad du mener med det du skriver.
Hvem skal sætte i stedet for MF, hvis det som du beskriver, skal genopbygge
tilliden til Socialdemokratiet, og som kan bane vejen for en rød regering,
som også kan genopbygge Danmark efter 20 års ødelæggelser.
Kom nu frem i bussen Rasmus. Det er ikke for sent. Har du overhovedet
gennemtænkt hvad du rent faktisk skriver.?

Jeg har 3 gode bud på hvem jeg mener der kunne afløse Mette Frederiksen:
- Mattias Tesfaye.
- Kaare Dybvad Bek.
- Ane Halsboe-Jørgensen.

Den artikel tror jeg ikke på. Så skal hende Mette fra Det Konservative Socialdemokrati da ABDICERE!