Annonce

Cirkus Nye Borgerlige fortsætter: Pernille Vermund politianmeldt af Martin Henriksen & Co.

Baggrunden for politianmeldelsen er noget uklar: “Vi mener, at der er sket noget, som ikke er sket på den korrekte måde”
Foto: Folketinget/Steen Brogaard og Folketinget/Marie Hald - Fotografik: Anders Bredsdorff
Martin Henriksen (NB), formand og Pernille Vermund (LA), medlem af Folketinget
Cirkus Nye Borgerlige fortsætter.

I hvert fald har Nye Borgerliges hovedbestyrelse - med den nye formand Martin Henriksen i spidsen - således nu politianmeldt partiets stifter og tidligere formand ad to omgange, Pernille Vermund, til politiet.

Også Vermunds tro væbner ud i operation nedlukning af Nye Borgerliges folketingsgruppe, Kim Edberg Andersen, er meldt til politiet af hovedbestyrelsen.

Hvorfor Vermund, som nu er medlem af Liberal Alliances folketingsgruppe, og Edberg Andersen, som nu medlem af Danmarksdemokraternes folketingsgruppe, er meldt til politiet er dog noget usikkert.

Henriksen: Ikke mit bord

Martin Henriksen har ikke udtalt sig om sagen.

Partiformand Martin Henriksen bekræfter dog i en sms over for TV 2, at Vermund og Edberg Andersen er meldt til politiet af Nye Borgerliges Hovedbestyrelse.

Henriksen oplyser samtidig, at det er organisatorisk formand Kenneth Korsbæk Olsen, der "har bolden på den".

Korsbæk Olsen er dog ikke specielt klar i mælet om, hvorfor Vermund og Edberg Andersen nu er meldt til politiet.

“Ufattelige konsekvenser”

I en mail til partiets medlemmer forklarer Korsbæk Olsen, ifølge flere medier, at Vermunds og Edberg Andersens nedlukning af partiets folketingsgruppe har haft store konsekvenser for Nye Borgerlige:

“Det har haft ufattelige konsekvenser for Nye Borgerlige som parti og som stemme i den demokratiske samtale. Vi kan ikke acceptere, at nogen kan slippe af sted med at agere så uordentligt, uhæderligt og i modstrid med de foreningsretlige regler og love.”

Korsbæk Olsens udtalelser til diverse medier forklarer heller ikke baggrunden for politianmeldelsen super godt:

For det er fuldstændig foragteligt, det der er sket

“Vi mener, at der er sket noget, som ikke er sket på den korrekte måde (Nedlukningen af partiets folketingsgruppe, red.). For det er fuldstændig foragteligt, det der er sket,” siger han eksempelvis til Ekstra Bladet.

“De har gjort umådelig skade på partiet ved at meddele, at de ville nedlægge folketingsgruppen og indstille til at lukke partiet, uden at spørge medlemmerne. Derfor beder vi politiet om at undersøge, om der er sket noget ulovligt,” siger Korsbæk Olsen til TV 2 - og føjer til, at han ikke er inde i alle love og regler, og derfor beder hovedbestyrelsen netop politiet se på om, der er foregået noget ulovligt.

Det skal politiet se på

Ifølge en mail til Nye Borgerliges medlemmer, omtalt af flere medier, bliver Pernille Vermund og Kim Edberg Andersen politianmeldt for blandt andet følgende forhold:

  • for ulovligt at have lukket Nye Borgerliges folketingsgruppe

  • for at have lukket folketingsgruppens bankkonti før gruppens økonomiske forhold var afklaret nærmere

  • for at uretmæssigt at have overdraget folketingsgruppens IT-udstyr med tilhørende data til folketingets administration. En handlemåde som har umuliggjort reetablering af folketingsgruppens og partiets drift

  • for at have fyret og fritstillet ansatte i parti og folketingsgruppe på et uretmæssigt og ukorrekt grundlag

  • for i strid med sandheden at påstå, at en enig hovedbestyrelse stod bag ønsket om at lukke Nye Borgerlige ned.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet