Annonce

Pio erfarer: Sådan vil Peter Seier genrejse Nye Borgerlige i Folketinget

Planen indebærer, at Nye Borgerlige kan opstille til Folketinget uden at skulle samle underskrifter - og at partiet kommer helt uden om fænomenet Lars Boje Mathiesen
Foto: Folketinget
Peter Seier Christensen, Nye Borgerlige
Den sygdomsramte Peter Seier Christensen er i bedring, og han satser på at kunne genindtræde i Folketinget - ikke som løsgænger, men som Nye Borgerliges eneste folkevalgte på Christiansborg.

Det erfarer Netavisen Pio.

Planen indebærer en række fordele for de kræfter i Nye Borgerlige, som ønsker at fortsætte partiet.

Nye Borgerlige slipper for at skulle ud og skaffe 20.182 underskrifter for at blive opstillingsberettiget. Og partiet slipper for at tilbyde løsgængeren Lars Boje Mathiesen at genindtræde i Nye Borgerlige og repræsentere partiet på tinge.

Udtalt uvilje mod Lars Boje Mathiesen

Der er, erfarer Netavisen Pio, en udtalt uvilje mod personen Lars Boje Mathiesen i Nye Borgerliges hovedbestyrelse.

en udtalt uvilje mod personen Lars Boje Mathiesen

Det var netop partiets hovedbestyrelse, der - efter at Boje Mathiesen havde beklædt posten som partiets formand i kun 30 dage - ekskluderede ham for grådighed for knap et år siden.

Siden da har Lars Boje Mathiesen været løsgænger. Han har lige siden flirtet højlydt med ideen om at stifte et nyt højre- og magtkritisk parti.

I kabalen indgår at det tidligere mangeårige medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, bliver Nye Borgerliges nye formand.

Uviljen mod Boje Mathiesen betød, erfarer Netavisen Pio, at et pænt flertal i partiets hovedbestyrelse i weekenden bød Lars Eldrup - Nye Borgerliges tidligere sekretariatschef - varmt velkommen som medlem af hovedbestyrelsen på vegne af den kræft- og stressramte Peter Seier Christensen, som formelt er medlem af hovedbestyrelsen.

Hovedbestyrelsen accepterede uden videre, at Lars Eldrup - udstyret med en fuldmagt - agerer stand-in for den stadigt syge Peter Seier Christensen.

Vred på Vermund og Kim Edberg

Peter Seier Christensen stiftede i sin tid Nye Borgerlige - sammen med Pernille Vermund, som nu er medlem af Liberal Alliances folketingsgruppe.

Peter Seier Christensen blev ekskluderet af Nye Borgerliges folketingsgruppe af Pernille Vermund

Peter Seier Christensen blev ekskluderet af Nye Borgerliges folketingsgruppe af Pernille Vermund og partiets andet folketingsmedlem, Kim Edberg Andersen. Kun på den måde kunne Vermund og Edberg nedlukke Nye Borgerliges folketingsgruppe.

Så lige nu er Peter Seier Christensen formelt set løsgænger - og har betegnelsen UFG, som står for ‘uden for grupperne’.

Men så snart Peter Seier Christensen genindtræder i Folketinget, vil han meddele, at han nu igen repræsenterer Nye Borgerlige på tinge.

Peter Seier Christensen er, erfarer Netavisen Pio, rasende over, at Pernille Vermund og Kim Edberg Andersen uden videre ekskluderede ham fra folketingsgruppen - uden overhovedet at orientere ham.

Også af den grund, erfarer Netavisen Pio, er Peter Seier Christensen stålsat på at genindtræde i Folketinget - og på ny repræsentere Nye Borgerlige.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Sikke et drama. Og han tager fusen på Vermund hævnen er sød. Tror dog ikke de kommer ind næste gang, men de splitter de blå stemmer. Fint

Nå. Er han blevet helbredt for stress og raskmeld efter søde Pernille er smuttet...

Vi ønsker Alex held og lykke med sin erobring. Han har jo også været sygemeldt med stress. Eller hvad det nu er.

Rasmus Hansen, til din orientering er Peter Sejer Christensen ikke sygemeldt med stress, men på grund af prostatakræft.

Til din orientering blev han sygemeldt med stress, inden han fik konstateret kræft.

Tak for korrigeringen med hensyn til stress og så er det lymfekræft han er ramt af og ikke prostatakræft. Beklager fejlen.

Noget af en ormegård at navigere rundt i - Den bondesnu Støjberg tog r.ven på DF da hun stiftede sit eget parti og fik lokket Peter Skårup med over - Meget bekvemt for nu havde hun ret til eget kontor , selv om hun ikke selv var valgt ind - men det var Skårup -Efterfølgende fulgte der andre DFere med over samt gode partistøttekroner -
Det har DF vist aldrig tilgivet hende -

Og så er der hele balladen hos NB der også forårsagede faneflugt , nu til DF - Det skabte også en masse ballade og gensidige beskyldninge - Så DF og NB har det også temmeligt stramt med hinanden -
Og så er der Vermund der smuttede til LA og mente at hun bare kunne lukke og slukke for NB - Det blev baglandet temmelig sure over - Så nu tåler de ikke synet af Vermund - etc etc etc