Annonce

Nye Borgerlige-profil poserer med naziveteran

Mette Thiesen kritiserede forleden Danmarksindsamlingen i et opslag på Facebook, hvor hun som blikfang brugte et foto af sig selv i selskab med kendt nazist
Nye Borgerlige-profilen, Mette Thiesen, poserede forleden sammen med en kendt nazi-veteran, Niels Erik Clausen.

Mette Thiesen skrev lørdag på sin Facebook-side, at hun var meget imod Danmarksindsamlingen. De indsamlede penge går nemlig til at hjælpe børn i fattige lande, der er ramt af coronakrisen.

Mette Thiesen skriver i sit opslag, at hun ikke ville hjælpe med at samle penge ind til Danmarksindsamlingen, fordi hun mener, at man i stedet burde samle penge ind til udsatte, herunder ikke mindst hjemløse i Danmark.

Som blikfang for Facebook-opslaget har Mette Thiesen ladet sig fotografere sammen med tre Hus Forbi-sælgere og Niels Erik Clausen, der - ifølge researchkollektivet Redox - er en kendt nazi-veteran.

placeholder

 

Thiesen: "Kommenterer ikke på ting fra Redox"

Niels Erik Clausen har været en del af den nazistiske bevægelse i Storkøbenhavn i flere årtier, skriver Redox.

Han har en fortid Dansk Front og Blood & Honour, han er kommet i DNSB’s hus i Greve og har de seneste mange år været aktiv i den nazistiske organisation Danmarks Nationale Front, oplyser Redox videre.

Mette Thiesen ønsker ikke at udtale sig til Redox.

Thiesen skriver i en sms til Netavisen Pio, at “vi ikke kommenterer på ting fra Redox”. Med "vi" mener Mette Thiesen hendes parti Nye Borgerlige.

Redox vedlægger deres research et foto af Niels Erik Clausen, der er fotograferet under en demonstration i 2016, arrangeret af Pegida-bevægelsen “For Frihed”.

Niels Erik Clausen - naziveteran. Her fotografet under demonstration arrangeret af Pegida-bevægelsen "For Frihed"

 

Anklages for dobbeltmoral

Mette Thiesen er i forvejen på det nærmeste røget ind i en shitstorm på grund af hendes udmelding på Facebook.

Nye Borgerlige er nemlig, som det eneste parti i Folketinget, ikke med i en nyligt indgået politisk aftale, der afsætter 27 millioner til organisationer, som netop hjælper udsatte danskere, herunder hjemløse.

Det skriver Ekstra Bladet.

En borger kommenterer Mette Thiesens Facebook-opslag således:

"Og hvordan forholdet du dig så til, at Ny Borgerlige er eneste parti, der ikke er med i hjælpepakken til de hjemløse?"

Tidligere pressechef hos De Konservative, Frank Korsholm, spørger Mette Thiesen:

"Hvor meget giver du så til de hjemløse?"

Socialdemokraten Morten Johansen skriver:

"I dag bevilgede folketinget 27 millioner, som blandt andet skal hjælpe danske hjemløse. Og der stemte Nye Borgerlige og Mette Thiesen som de eneste imod. Det er det rene ynkelige hykleri, det opslag der."

Flere kommentatorer vedlægger Hus Forbi's MobilePay-nummer og opfordrer Mette Thisen til selv at donere penge til hjemløseorganisationen, Hus Forbi.

Mange er dog enige med Mette Thiesen og Nye Borgerlige i modstanden mod årets Danmarksindsamling:

"Lige præcis. Pengene skulle gå til vores egne! Og ikke sendes ud i et stort sort hus," skriver en Lone Calender Lindgreen for eksempel.

 

Thiesen afviser kritikken

Mette Thiesen afviser, at hun og Nye Borgerliges modstand mod Danmarksindsamlingen er udtryk for hykleri.

"Vi står i en krisesituation i Danmark, hvor Hus Forbi nærmest må dreje nøglen om, hvor flere unge oplever psykiske problemer, fordi de ikke har kunnet komme i skole, hvor ældre oplever ensomhed, og dansk erhvervsliv bløder. Og så laver man en indsamling, hvor man samler ind til tredjeverdenslande. Det giver ingen mening," siger hun til Ekstra Bladet.

Mette Thiesen forklarer, at Nye Borgerlige ikke gik med i aftalen om de 27 millioner, blandt andet fordi det ikke var muligt at få uddybet, nøjagtig hvad pengene ville gå til.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

NB's manglende støtte til folketinges bevilling af 27 mio. kr. til organisationer, som hjælper udsatte danskere, herunder hjemløse.
Det passer vel meget godt til parties profil, hvor sådanne ting i fremtiden skal overdrages til privat velgørenhed og rige mæceners fornemmelse og behov for aflad.

Det er jo ikke en voldsom overraskelse, at man i NB ikke kan rumme at løse mere end et problem ad gangen. Partiet glimrer ved en beundringsværdighed ensporet egoistisk tilgang til problemløsning, der jo ikke bliver nemmere af, at det er et centralt programpunkt at sænke skatteprocenten med 10 %. NB's partiprogram glimrer ved genbrug, ærgerligt er det bare at det er af andre partiers programaffald.

Hvad sker der hun skal ud af folketinget og det kan ikke gå for stærk sammen med ny borgerlige vi skal ikke have nazister i folketinget - selvfølgelig skal vi hjælpe så de fattige lande kan få en vaccination - jeg har selv givet 150 kr - det er ikke folketinget der har givet -det er hele Danmarks befolkning - nu kan det være nok med de nyeborlig der hele tiden er efter muslimerne og de fremmede vi skal ikke have det som da hitler forfulgte jøderne her i landet vi er en blanding befolkning og det vil vi blive ved med at være- jeg fik lagt mit horoskop inden det strømmede ind med befolkningen fra andre lande og der stod at vi en dag ville blive en blanding befolkning og det kom til st passe - vi skal være ordentlig ved dem der er kommet til Danmark og har fået dansk statsborgerskab og akseptere de børn der er født i Danmark som dansker lige meget hvilken hudfarve man har og hvilke forfædre man har når det kommer til stykket er ægte dansker selv Pia Kjærsgård stammer fra muslimske Lande hun fik taget en test hvor hun stammede fra - jeger ærke dansker mineforfædre på min mors side var bønder og poperitæer og på min fars side var de ved de danske jernaner- vi kan ikke reddehele verden påvirke skal se os godt for inden vi giver nogen asyl og dansk dansk statsborgerskab vk skal ikke have foræder ind 😀🌹🇩🇰

Jeg har aldrig hørt om Niels Erik Clausen før, og jeg vil bestemt ikke udelukke, at hun heller ikke har.

At hun både lyver og hykler om sin støtte til Hus Forbi og de hjemløse, er der til gengæld ingen tvivl om.

Ja, når man ikke har argumenter, trækker man nazi-kortet. Gaaaab - det virker ikke længere ....