Optakt til kongressen: De bedste taler

Som optakt til Socialdemokraternes kongres i morgen bringer Netavisen Pio her en liste over de syv mest fremragende taler, der gennem tiderne er blevet holdt i socialdemokratismens navn.
I weekenden er der igen fætter og kusine-fest i Aalborg. For at sørge for, at du er i den rette stemning, inden den lange tur til Aalborg, har Netavisen Pio her samlet syv fremragende taler til dig.

Nummer 1: Den tidligere guvernør i New York, Mario Cuomo, leverede i 1984 til Demokraternes Konvention en exceptionel tale. Som en sidebemærkning kan det nævnes, at sitet American Rethoric har kåret talen til den 11. bedste i USA nogensinde.

Nummer 2: Den tidligere britiske premierminister, Tony Blair, var uden tvivl en fremragende taler. I 2006 holdt han sin sidste tale til Labours kongres, som mange mener, er hans absolut bedste.

Nummer 3: På trods af at den er på svensk, er Olof Palme’s tale ”Därför är jag demokratisk socialist” fra 1982 en på alle måder legendarisk tale.

Nummer 4: Den første dansker på listen er naturligvis Lykketofts tale efter valgnederlaget i 2005. Historien bag kender alle, så hvad med bare at se talen:

Nummer 5: Bill Clinton har alle dage været en fremragende taler, og i 2012 viste Clinton, at han på ingen måde har glemt, hvordan man gør, i sin nomineringstale til Obama:

Nummer 6: I 2013 holdt Ed Miliband en meget rost tale til Labours kongres. Du skal særligt lægge mærke til, at Miliband hverken har taleprompter eller papirer – på trods af at han holder en times lang tale. ”Britain can do better than this”.

Nummer 7: Det er vel ikke for meget, hvis man siger, at Barack Obama i høj grad vandt præsidentvalgkampen i 2008 på grund af hans gode taler. Vi skal dog tilbage til Demokraternes Konvention i 2004, hvor Obama, der dengang var senator i Illinois, holdt en fremragende tale om hans opvækst.


Kommentarer fra Facebook