Annonce

Rødt flertal vil stoppe DR-besparelser og redde Radio24syv

Nyt rødt flertal vil lette på planlagte besparelser i DR og kaste en redningskrans til Radio24syv
Blå bloks medieforlig - som særligt var Liberal Alliance og Dansk Folkeparti var hovedarkitekterne bag - står til at blive genbesøgt af det nye røde flertal.

Det melder medieordførerne i Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten, skriver Politiken fredag.

“Når jeg ser på de kulturpolitiske meldinger, er der enighed om at få justeret og ændret i den medieaftale, der er lavet,” siger Socialdemokratiets næstformand, kultur- og medieordfører, Mogens Jensen, til avisen.

Vi er åbne over for et udbud af den dab-radiokanal, og det ser ud til, at der er positive signaler fra det nye flertal over for den løsning

Partierne er enige om, at man skal se på besparelser på DR og public service. Mens SF og de radikale mener, at man som minimum skal aflyse de planlagte besparelser på DR på 250 millioner kroner. Enhedslisten vil have den samlede besparelse på 770 millioner kroner rullet tilbage. Socialdemokratiet afviser at love noget på forhånd.

Partierne vil også kaste en redningskrans til radiokanalen Radio24syv.  

Flest støtter dab-løsning

Formen på den redningskrans er rød blok dog ikke enige om endnu. Socialdemokratiet, SF og de radikale mener, at man skal satse på, at Radio24syv kan fortsætte som dab-kanal.

Medieforliget for 2019 stillede krav om, at 70 procent af redaktionen skulle ligge mindst 110 km. væk fra København

“Vi er åbne over for et udbud af den dab-radiokanal, og det ser ud til, at der er positive signaler fra det nye flertal over for den løsning,” siger Mogens Jensen til Politiken.  

Dab-løsning blev blev foreslået af blå blok, efter at Radio24syv i marts afviste at byde ind på den nye sendetilladelse for FM4-båndet. Årsagen var, at medieforliget for 2019 stillede krav om, at 70 procent af redaktionen skulle ligge mindst 110 km. væk fra København.  
 

Enhedslisten vil ændre FM-udbud

Enhedslisten mener ikke, at en dab-løsning er tilstrækkeligt, og man vil istedet gå skridtet videre, og ændre de udbudskrav til FM4-kanalen, som regeringen og Dansk Folkeparti har strikket sammen.

Vi vil meget gerne have undersøgt, om det udbud kan laves om

“Vi vil meget gerne have undersøgt, om det udbud kan laves om, for vi ønsker et udbud, der sikrer, at vi får de bud ind, der giver den bedste radio i Danmark. Man laver ikke god radio ved at sige, at nogen ikke må byde,” siger Søren Søndergaard (EL) til Politiken.

Enhedslisten opfordrer i en mail til de øvrige medieordførere til snart at mødes, så partierne kan finde en løsning, inden Radio24syv når at lukke ned.

For sent

FM4-båndet, som Radio24syv i dag sender på, har allerede været i udbud. Kun én ansøger har budt ind på at overtage FM4 under de nye skærpede krav til placering, nemlig Jysk Fynske Medier. Ansøgningen bliver nu behandlet i Radio- og tv-nævnet.  

Fordi sendetilladelsen allerede har været i udbud, mener hverken Socialdemokratiet, SF eller de radikale, at man kan trække udbuddet tilbage for at lave kravene om.

Sarah Scheer er podcast-redaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

En DAB-kanal er ikke løsningen for Radio 24/7. De færreste biler er idag udstyret med DAB-radio. Den løsning vil reducere lytterskaren betydeligt. Det varer derfor en del år før lyttertallet igen kan komme op på det nuværende nivau. Radio 24/7 slal derfor igen have lov til fortsat at sende på FM båndet.

Den med en DAB løsning til Radio 24syv er ikke ny. Det havde de borgerlige jo allerede indstillet sig på. Jeg er enig med Enhedslisten i at udbudet med det idiotiske krav om 70% i Jylland bør gå om. Radio 24syv er Danmarks bedste nyhedskanal med ordentlig behandling af politiske emner, en knivskarp satire og noget for alle danskere.

Annonce