Annonce

S-borgmester: Regeringen har svigtet i bandekonflikten

Regeringen har aflyst koordineringsmøder mellem regering og kommuner, lyder kritikken fra Herlev-borgmester Thomas Gyldal.
Bandekrigen hærger i København. I weekenden er to uskyldige blevet ramt af skud på Nørrebro og i Tingbjerg i hovedstaden. Og siden midten af juni har der været 18 banderelaterede skudepisoder i Københavnsområdet. Det til trods for, at regering så sent som i aftalte en ny bandepakke med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, som ifølge justitsminister Søren Pape Poulsen (C) ville ”gøre Danmark til et mere sikkert og trygt land.”

Men regeringens håndtering af bandeproblemerne møder nu kritik af Herlevs borgmester Thomas Gyldal (S).

”Under den tidligere regering blev jeg sammen med gode kolleger fra Hovedstadsområdet jævnligt inviteret til møder med justits- og socialministrene. For at dele erfaringer og komme med forslag til indsats”, skriver Herlevs borgmester på sin Facebook-profil.

Men siden regeringsskiftet er koordineringsmøderne mellem regeringen og borgmestrene i hovedstaden blevet aflyst.

”Siden regeringsskiftet for mere end to år siden, er jeg ikke én gang blevet kontaktet af justitsministeren for dialog om vores fælles problemer”, fortsætter den socialdemokratiske vestegnsborgmester.

Strammerretorik gør ingen forskel
Thomas Gyldal beskylder samtidig regeringen for at nedprioritere det kriminalpræventive arbejde til fordel for at prædike om hårdere straffe.

”Al hans (justitsminister Søren Pape Poulsens, red.) strammerretorik uden indhold gør ingen forskel. Vi skal have større konsekvens, flere betjente på gaden og flere ressourcer i det forebyggende arbejde, hvis banderne skal kvæles. Og det skal de!”, skriver Thomas Gyldal.

Mads Havskov Hansen er cand.jur. og tidligere pressekonsulent i Socialdemokratiet


Flere artikler om emnet