S og DF klar med hjælpepakke til 38.000 forsikringsløse boligejere

Kunder, som blev klemt af forsikringsselskabet Quodos’ konkurs i december, skal hjælpes, mener de to partier
Der er hjælp på vej til godt 38.000 borgere, der står uden ejerskifteforsikring og/eller byggeskadeforsikring på grund af en konkurs hos forsikringsselskabet Quodos.

Fra 1. januar er forsikringskunder, der rammes af konkurs, fremadrettet hjulpet af en ny lov, der sikrer forsikringskunder i konkurs-situationer. Men Quodos gik konkurs blot tolv dage før loven trådte i kraft. Men nu er Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti gået sammen om at foreslå en hjælpepakke til de godt 38.000 boligejere, der er kommet i klemme:

så håber vi, at der hurtigst muligt kan laves en aftale

”Jeg har bedt erhvervsministeren indkalde den finansielle forligskreds, som traditionelt har lavet aftaler i forsikringssager a la den foreliggende, og så håber vi, at der hurtigst muligt kan laves en aftale, der kan hjælpe de her uheldige forsikringstagere,” siger Morten Bødskov til Netavisen Pio.

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti går efter en aftale, der sikrer, at de berørte boligejere får fuld dækning i den periode, de har tegnet forsikring for.

Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby understreger, at Quodos’ kunder også bør omfattes af dén lov, der trådte i kraft 1. januar:

”I Dansk Folkeparti ser vi gerne, at de berørte husejere, som desværre kom i den her situation få dage før loven trådte i kraft, også bliver omfattet,” siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører, Hans Kristian Skibby, til DR Nyheder.

Den finansielle forligskreds består af regeringspartierne og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, de radikale og SF.

Loven, der sikrer forsikringskunder fremadrettet, blev til i kølvandet på to andre konkurssager, hvor konkurser i Husejernes Forsikring og Alpha Insurance gjorde boligejere dækningsløse.

De uheldige boligejere har som udgangspunkt ikke mulighed for at tegne en ny forsikring efter en konkurs, da det normalt kun kan ske i forbindelse med boligkøb.

I de to tidligere konkurser fik boligejerne helt ekstraordinært mulighed for at tegne en ny forsikring hos et andet forsikringsselskab.

Men Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti foretrækker, at Garantifonden for skadesforsikringsselskaber hjælper de nødstedte boligejere ved at lade Quodos' kunder blive omfattet af den nye sikkerhedsnet-lov.

Socialdemokratiet forventer, at det vil koste i alt 200 millioner kroner at overtage Quodos' kunder. Pengene skal findes i Garantifonden for skadesforsikringsselskaber, som alle danske forsikringskunder betaler et gebyr på 40 kroner til, når de tegner nye forsikringer.

Fakta om ejerskifteforsikring
  • En ejerskifteforsikring har til formål at dække uforudsete skader, som pludselig kan dukke op, når boligejere flytter ind i et nyt hus.
  • Den dækker skader, der ikke står i tilstandsrapporten og el-installationsrapporten, og som køber ikke kendte til på overtagelsestidspunktet.
  • Prisen på en ejerskifteforsikring varierer fra selskab til selskab. Prisen afhænger af ejendommens størrelse, alder og pris, og der kan være stor forskel på hvilke skader, der er dækket.
  • I 2015 varierede prisen fra mellem 8.000 kroner for de billigste standarddækninger til cirka 45.000 kroner for de dyreste forsikringer med udvidet dækning.
  • Er boligejeren utilfreds med afgørelsen/afvisningen fra forsikringsselskabet, er det muligt at klage til Ankenævnet for Forsikring.
  • Kilde: Boligejer.dk og dr.dk

Jan Kjærgaard er redaktør på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce