Socialdemokrater til Østergaard: Vil du så hellere have Løkke?

De radikale vil have skriftlige politiske garantier fra Mette Frederiksen, hvis hun skal være statsminister. Ikke tale om, lyder svaret fra S

Morten Østergaard kræver mandag en skriftlig garanti fra Mette Frederiksen om, at en eventuel ny regering - med hende i spidsen - vil gå i en anden retning end et samarbejde med Dansk Folkeparti.

”Det er ikke nok bare med en ny statsminister. Vi støtter kun en ny regering med Mette Frederiksen i spidsen, hvis kursen er en anden end i dag, så vi kan komme fremad igen. Og det skal vi have en skriftlig garanti om, når vælgerne har stemt og det kommende valg er afholdt,” siger Morten Østergaard til TV 2.

Ifølge TV2, så vil Morten Østergaard have garantier om blandt andet lempelser af udlændingepolitikken, mere EU, bedre klimaindsats, flere penge til uddannelse og en økonomisk politik, som blandt andet åbner op for flere udlændinge.
Før sommerferien proklamerede Mette Frederiksen ellers, at de radikale ikke ville få vetoret over hvem Socialdemokratiet må samarbejde med om hvad.

Morten Østergaard understregede tirsdag, at kravene ikke var ultimative, men mere i retning af en ny kurs. At der skal ligge en skriftlig aftale fastholder han dog.
Socialdemokrater: Den eneste der takker, er Løkke

Meldingen fra Morten Østergaard bliver mødt med både forundring og vantro fra flere socialdemokrater, som mener at Morten Østergaard dermed spiller regeringsmagten i armene på Lars Løkke Rasmussen, uden at Østergaard selv får noget igen.

”De vil lave en aftale på alle mulige forkromede områder, hvor de vil flytte Socialdemokratiets politik. Vi har vores politik, og de har deres. Og på udlændingepolitikken bliver vi ikke enige. Det må man se som et livsvilkår,” siger partiets politiske ordfører Nicolai Wammen mere diplomatisk til DR.

Men på Twitter var tonen fra socialdemokraterne anderledes skarp og krasbørstig.

Vil I hellere have Thulesen Dahl og Lars Løkke end en ny retning på klima-, uddannelses- og socialpolitik, spørger socialordfører Pernille Rosenkrantz-Theil:

Og tidligere justitsminister Morten Bødskov kaldte udmeldingen fra Morten Østergaard for en julegave til Lars Løkke:

Partiets kulturordfører Mogens Jensen var i det lidt mere optimistiske hjørne, og konstaterede i et svar til Enhedslistens Pelle Dragsted, at nu havde vælgerne da et klart valg, hvis de vil af med Løkke, så må man stemme på Socialdemokratiet:

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


placeholder

Annonce