Stor støtte til Joys datter og Simon Emil kasserer LA's EU-politik

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Mange danskere har på rekordtid været inde og give en donation i Joy Mogensens datters navn, SImon Emil Ammitbølzbøll-Bille (LA) indrømmer at Liberal Alliance har ført en fejlagtigt politik og Danmark har brugt over en milliard på grænsekontrollen.

Her er vores nyhedsoverblik.

Donationer til minde om Joy Mogensens datter runder 200.000

På en uge er donationerne til Landsforeningen Spædbarnsdød til minde om kultur- og kirkeminister Joy Mogensens (S) datter strømmet ind. Donationerne har nu rundet 200.000 kroner. Det skriver TV 2.

Joy Mogensen fødte lørdag den 5. september sin datter, men forinden havde lægerne konstateret, at datteren, Sarah, ikke længere var i live.

På Facebook skrev ministeren, at hun i stedet for at give blomster opfordrede til, at man bidrager til Landsforeningen Spædbarnsdød i datteren Sarah Antoinet Mogensens navn.

hele befolkningen bakker op om Joy Mogensen i den her svære tid

Birgitte Horsten er direktør i Landsforeningen Spædbarnsdød. Ifølge hende er de 200.000 kroner i sig selv en stor anerkendelse af Joy Mogensens sorg.

”Det er meget rørende og overvældende at se, hvordan hele befolkningen bakker op om Joy Mogensen i den her svære tid og anerkender den kæmpe sorg, hun står i” siger Birgitte Horsten.

LA-profil indrømmer fejlagtig EU-politik

Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll-Bille indrømmer nu, at det var en fejl, da partiet ved retsforbeholdsafstemningen i 2015 anbefalede at stemme nej. Det skriver Politiken.

vi i Liberal Alliance bliver nødt til at vende blikket indad

”Grundlæggende synes jeg, at vi i Liberal Alliance bliver nødt til at vende blikket indad og se på, om ikke vi har lagt os et forkert sted i europapolitikken,” lyder det fra Ammitzbøll-Bille.

Den tidligere Økonomi- og Indenrigsminister understreger ved samme lejlighed, at partiet må revurdere sin linje på EU-området til en mere positiv og åbne for at træde ind i bankunionen. Det kræver dog en intern debat og den er han villig til at starte, siger Ammitzbøll-Bille.

placeholder

Grænsekontrollen har kostet over 1,25 milliarder kroner

Politiet, hjemmeværnet og forsvaret har samlet brugt 2,3 millioner timer ved grænsen siden 2016. Det skriver DR Nyheder.

Og det har været en dyr affære.

Det fremgår af den seneste opgørelse fra Justitsministeriet, at det nu har kostet statskassen mindst 1,25 milliarder kroner at have grænsekontrollen fra den blev indført den 4. januar 2016 og frem til juni måned i år.

helt vildt, at der nu er spildt 2,2 millioner timer og over 1 milliard kroner på at skabe falsk tryghed med grænsekontrol

Opgørelsen er sendt til Folketingets Retsudvalg af justitsminister Nick Hækkerup (S) på forespørgsel fra Radikale Venstres retsordfører, Kristian Hegaard, der ønsker kontrollen afskaffet.

”Det er helt vildt, at der nu er brugt eller rettere spildt 2,2 millioner timer og over 1 milliard kroner på at skabe falsk tryghed med grænsekontrol. De penge kunne være brugt på at fange indbrudstyve og voldsforbrydere hos politiet eller for eksempel pædagoger i daginstitutionerne, siger Kristian Hegaard.

 

Unicef: 200 millioner børn på verdensplan lider af fejlernæring

En ny undersøgelse udarbejdet af FNs børneorganisation, Unicef viser, at hvert tredje barn under fem år i verden er enten underernæret eller overvægtig. Det skriver Politiken.

Hvis børn spiser dårligt, lever de dårligt

Man anslår, at der er tale om 200 millioner børn, der i dag er fejlernærede.

”Hvis børn spiser dårligt, lever de dårligt. Vi taber terræn i kampen for den sunde kost”, siger Unicefs generaldirektør, Henrietta Fore.

Det er første gang siden 1999, at organisationen frigiver en rapport om kostsundheden blandt verdens børn.

Fejlernæring har blandt andet ført til, at 149 millioner børn lider af væksthæmning. Det betyder, at de for eksempel er lavere, end deres alder foreskriver.

En anden effekt er afmagring - at man er for tynd i forhold til højden. Dette er tilfældet for 50 millioner børn på verdensplan.

Rapporten fastslår også, at hele 340 millioner børn lider af mangel på vigtige vitaminer og næringsstoffer.

 

Folketingets formand kritiserer Frederiksen for sent finanslovsudspil

Regeringen har været for længe om at offentliggøre sit finanslovsudspil.

Sådan lyder kritikken i et internt brev sendt til statsminister Mette Frederiksen (S) fra Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S). Det skriver Ekstra Bladet.

Henrik Dam Kristensen bekræfter, at han har sendt det pågældende brev til statsministeren.

”Folketingets formand oplyser, at han efter mødet i Udvalget for Forretningsordenen den 30. september sendte et brev til statsminister Mette Frederiksen på vegne af udvalget. Brevet gør rede for den kritik af tidspunktet for offentliggørelsen af finanslovsforslaget, som flere medlemmer af udvalget gav udtryk for. Derudover har han ingen kommentarer,' lyder det i kommentaren, som Folketingets presseansvarlige har sendt til Ekstra Bladet.


Familiearvinger mister formue hurtigt

Millionærer, der har fået deres penge ved at arve familieformuen, er mindre glade end dem, der tjener pengene fra bunden, viser en undersøgelse. Samtidig er de mange penge i fare for at forsvinde i løbet af blot få generationer. Det skriver Berlingske Tidende.

Konklusionen stammer fra en undersøgelse foretaget af Harvard Business School, der i 2018 undersøgte flere end 4.000 millionærer på tværs af USA. Ifølge rapporten viser det sig, at ”ved at kontrollere for totale rigdomme har millionærer, der har tjent deres formue på egen hånd, en større grad af lykke end dem, der arver den”. Tallene viser også, at millionærer med en formue på over ti mio. dollar, hvilket svarer til knap 67,8 mio. kroner, er meget lykkeligere end dem, der »kun« er et par millioner værd, skriver avisen.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Annonce