Annonce

Vestager udfordrer regeringen: Melder sig klar til en 3. periode som EU-kommissær trods kold skulder

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) har dog allerede meldt ud, at den tidligere radikale leder ikke bliver forlænget i Bruxelles
Foto: Claudio Centonze/European Union
Margrethe Vestager, EU-kommissær
Margrethe Vestager slår nu fast, at hun gerne vil fortsætte som EU-kommissær i en tredje periode.

"Det kunne jeg da godt tænke mig," siger hun til Altingets EU-podcast.

Margrethe Vestager har været Danmarks repræsentant i Europa-Kommissionen i ni år. Hendes anden periode som EU-kommissær udløber sensommeren næste år.

Vestager vendte 8. december tilbage til posten som EU-kommissær efter i tre måneder - under en orlov - at have kæmpet for at lande et job som formand for EU's investeringsbank, EIB.

Et job som dog gik til den spanske socialdemokratiske finansminister, Nadia Calviño.

“Det bliver jo så i hvert fald ikke Margrethe Vestager”

Sidst da Margrethe Vestager luftede tanken om at fortsætte som EU-kommissær i en tredje periode, blev Vestager mødt med en kold skulder af udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M).

Og så skal der vælges en ny dansk kommissær

“Altså, helt ærligt. Vi bruger al vores energi på at prøve at få Margrethe Vestager kørt ind i EIB. Jeg håber, det kan lykkes. Hvis ikke det lykkes, så løber Margrethe Vestagers kommissærperiode ud sammen med resten af kommissionens. Og så skal der vælges en ny dansk kommissær,” sagde Løkke til Ekstra Bladet 9. november, da Vestager endnu kandiderede til EU-bankjobbet.

Og for dem, der lige skulle have det skåret ud i pap tilføjede Lars Løkke:

“Og det bliver jo så i hvert fald ikke Margrethe Vestager.” 

På den baggrund bliver Vestager i Altingets EU-podcast spurgt, om hun virkelig mener, at regeringen vil overveje at give hende en tredje periode som EU-kommissær:

"Jeg tror ikke, man skal forholde sig til det på den måde, for jeg synes ikke, man kan fortænke mig i at have den overvejelse. Jeg elsker  det her job," lyder Margrethe Vestagers svar.

Kommentatorer og analytikere er ret enige om, at udviklingsminister og minister for global klimapolitik, Dan Jørgensen (S), er favorit til jobbet som ny, dansk EU-kommissær. Men vurderingen er også, at erhvervsminister Morten Bødskov (S) kan ende med at blive den nye, danske EU-kommissær.

Opdateret

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Vestager er dygtig ingen tvivl her, men hun må videre, hun har været på nu. Og regeringen skylder ikke de radikale noget og slet ikke Socialdemokratiet. De radikale tilgives aldrig at de fældede S regeringen på den måde de gjorde

Der er ingen tvivl om at Vestager har været en god EU-kommissær. Omvendt må man have med i overvejelsen, at nu ved man jo ikke hvorlænge hun bliver inden hun er tilfals for et nyt job.
Så der skal nok nyt blod til. Om Dan Jørgensen så er den rigtige kan vel diskuteres.
Måske Løkke selv bejler til posten??
Tja Margrethe…..SÅDAN ER DET JO…..

SÅDAN ER DET JO.

Nogle udtalelser bliver stående, hvis de rammer andre hårdt nok.
Nogle gange kommer de så som en boomerang og rammer dig i nakken.
Sådan er det jo.

Annonce