Annonce

Vil forhindre tidlig pension: Åben for justering af seniorordning

I stedet for at indføre en ny ordning for tidligere tilbagetrækning som den regeringen fremlægger tirsdag, vil V i stedet justere seniorpensionsordningen.
For at undgå, at der indføres en ny ordning for tidligere tilbagetrækning, som den socialdemokratiske regering fremlægger tirsdag, vil Venstre i stedet gøre seniorpensionsordningen tilgængelig for flere.

Det fortæller formand Jakob Ellemann-Jensen (V) til Jyllands-Posten.

"Det er økonomisk uansvarligt at indføre en ny ydelse målrettet udvalgte grupper, der ikke er nedslidte. Men jeg er parat til at se på, om der er nogen, der er slidt ned efter et langt liv på arbejdsmarkedet. For så skal vi da for pokker hjælpe de mennesker," siger han til avisen og fortsætter:

"Derfor siger jeg meget klart, at hvis der er brug for at justere seniorpensionen for at kunne sikre, at de her mennesker bliver behandlet ordentligt, så skal vi gøre det."

Det er økonomisk uansvarligt at indføre en ny ydelse målrettet udvalgte grupper

Ifølge Jyllands-Posten, så vil Jakob Ellemann-Jensen justere på kravene til hvor mange års beskæftigelse man skal have haft, og hvor meget arbejdsevne man skal have tilbage, før man kan få tilkendt seniorpension.

I dag skal man have været i beskæftigelse i 20 til 25 år og have mindre end 15 timers arbejdsevne tilbage for at kvalificere sig til ordningen.

Ville tage luft ud af forslag

Det var VLAK-regeringen som gennemførte aftalen om seniorpension tilbage i foråret i 2019, for at tage luften ud af Socialdemokratiets forslag om tidligere pension.

Aftalen om seniorpension bygger på en individuel vurdering af ansøgerne og ikke på en objektiv ret, som Socialdemokratiet foreslår i tidlig pension-udspillet.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet har vist, at kun tre procent af dem, som er blevet tilkendt seniorpension, kommer fra et ordinært fuldtidsarbejde.

Hovedparten kommer i stedet fra sygedagpenge eller andre offentlige ydelser.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger til avisen, at regeringen gerne vil diskutere justeringer af seniorpensionen, men ikke som et alternativ til tidligere tilbagetrækning.

Regeringens forslag om tidlig pension præsenteres tirsdag klokken 13.00.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Venstre ved man, hvor man har. Sådan lød deres slogan gennem mange år. Det holder åbenbart stadig: Venstre er imod at sikre de nedslidte en reel mulighed for at gå på pension lidt tidligere og få muligheden for at nyde den sidste del af livet på ordentlig vis.
Venstre burde tage bestik af, at op mod 80% af vælgerkorpset deler regeringens pensionssynspunkt. Det overrasker derfor, at de bliver ved med optræde som Rasmus Modsat - måske det er derfor, at vælgertilslutningen til netop Venstre smuldrer dag for dag.

Annonce