Annonce

1,3 millioner kroner til fyrede slagteriarbejdere

Beskæftigelsesministeren har givet 1,3 millioner kroner til at opkvalificere fyrede slagteriarbejdere hos Danish Crown i Horsens. Glæde hos Fødevareforbundet NNF
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) bevilliger nu 1,3 millioner kroner til fyrede slagterimedarbejdere på Danish Crown i Horsens. Pengene skal gå til jobsøgningskurser og til at opkvalificere 123 medarbejdere, der i juni mistede deres job.

”Mange af de opsagte medarbejdere har brug for opkvalificering, så de kan komme godt og hurtigt videre i deres næste job. Denne dispensation åbner op for, at de afskedigede medarbejdere kan bevilges for eksempel jobsøgningskursus og jobrettede AMU-kurser, som giver dem bedre muligheder for at finde arbejde i nærområdet. Jeg håber, at vi med denne tidlige indsats kan gøre en forskel, og at den både vil komme medarbejderne og lokalområdet til gode,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) ifølge en pressemeddelelse.

Fødevareforbundet: ”En håndsrækning”

Pengene vækker glæde hos NNF Fødevareforbundet:

Det er en skøn nyhed

”Det er en skøn nyhed. Vi er utroligt glade for, at vi har fået en minister, der har forståelse for, at slagteribranchen har fyret tusindvis af medarbejdere de seneste år, og nu vil give nogle af de medarbejdere en håndsretning,” siger Jim Jensen, der er næstformand i Fødevareforbundet NNF.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet og NNF Fødevareforbundet er de opsagte medarbejdere især ufaglærte medarbejdere, og de ville have svært ved at få et nyt job uden en ekstra indsats. Over halvdelen af de fyrede skønnes at have anden etnisk baggrund end dansk og taler et utilstrækkeligt dansk.

”Det vil være et løft i forhold til at opkvalificere dem bedre. Det er virkelig, virkelig godt. De kommer til at stå bedre på arbejdsmarkedet. Deres chance for at få et arbejde bliver bedre,” siger Jim Jensen.

Afskedigelsen af de 123 medarbejdere ud af i alt 1462 medarbejdere på Danish Crown i Horsens lever ikke op til de almindelige kriterier for at komme i betragtning til støtte fra varslingspuljerne.

Beskæftigelsesministeren har dog valgt at dispensere fra bestemmelserne. Det kan ministeren gøre, hvis mulighederne for at opnå anden ansættelse på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

”Vi skal gøre en ekstra indsats”

”Situationen i Horsens understreger, hvorfor denne regering vil prioritere opkvalificering. Det er de ufaglærte, som er mest sårbare ved fyringsrunder og konjunktursvingninger, så vi skal gøre en ekstra indsats for at give dem en hjælpende hånd,” siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.

Det er de ufaglærte, som er mest sårbare ved fyringsrunder

Små 30.000 kroner vil gå til at frikøbe medarbejdere fra det lokale jobcenter. Mere end 1,2 mio. kroner vil gå til både jobsøgningskurser eller jobrettede AMU-kurser inden for lager, transport, industri, byggebranchen samt køkken og kantine.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Fremragende. Sådan skal det være.