Annonce

3F-lokalformand raser over arbejdsgiverforening: "Dybt usympatisk holdning"

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad, vil skære i seniorpensionen, fordi den er for dyr og tager for mange ud af arbejdsmarkedet. Det er en dybt usympatisk holdning, der blot sikrer, at arbejderklassen og de mest fattige i Danmark bliver efterladt på perronen.
Foto: Colourbox
Det er ikke nogen overraskelse, at Dansk Arbejdsgiverforening vil presse citronen så meget, at de nærmest maser den.

De har i årevis pønset på, at lønmodtagerne skal have den laveste standard indenfor arbejdsvilkår- og rettigheder, så arbejdsgiverne kan tjene en ekstra luns.

Men nu går de altså over stregen med et debatindlæg i A4 af administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, Jacob Holbraad.

Hvordan kan man ønske at forringe seniorpensionen, når man ved, at det er de mest slidte og nedslidte danskeres livskraft, som det går ud over?

Argumentet skulle være, at seniorpensionen er for dyr – og at den tager for mange seniorer ud af arbejdsmarkedet. For det første er det helt forkert, at ordningen tager friske seniorer ud fra arbejdsmarkedet.

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser, at det kun er 4 procent af dem, der bliver tildelt seniorpensionen, som går direkte fra arbejdsmarkedet til ordningen.

De resterende 96 procent kommer fra typisk andre sociale ydelser, herunder især sygedagpenge og har det for dårligt til at kunne arbejde.

Slider sig igennem på pille tog medicin

For det andet synes jeg, at det er en forkert måde at anskue det her på. Det allervigtigste er at kigge på, hvordan det påvirker de arbejdere, der skal leve under vilkårene.

Forringelser på seniorpensionen vil betyde, at der vil være flere danskere derude, som skal gå på arbejde velvidende, at de fuldstændig udraderer deres egne kroppe.

Piller og medicin bare for at kunne overleve en arbejdsdag. Og de her ting er endda noget, som er alment kendt i dag hos seniorerne - selv uden de forslåede forringelser.

Dansk Arbejdsgiverforening er gået galt i byen.

Der er ganske enkelt behov for at forbedre tilbagetrækningsmulighederne, så alle danskere ligegyldig profession, alder og indkomst kan få en værdig pension.

Formand for 3F Vejle.


Flere artikler om emnet