Henter indhold

22. august 2017

Annonce:
Nyheder
Aktuelt: Flertal vil udvise flere kriminelle, priserne på lejeboliger stiger, karakterbonus virker ikke
Netavisen Pio giver dig det daglige nyhedsoverblik fra Socialdemokratiet, fagbevægelsen og verdens gang.
22. august 2017

Politisk flertal vil udvise flere kriminelle
Bandekonflikten har pustet til et ønske om at stramme kursen over for kriminelle udlændinge. Regeringen har bedt en arbejdsgruppe under Justitsministeriet, der skal komme med bud på nye stramninger, om at sætte farten op, så Folketinget kan begynde behandlingen af eventuelle ændringer inden årets udgang.

Det bakkes op af både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Direktør i Institut for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen, vurderer, at det er muligt for danske politikere at stramme udvisningsreglerne, inden for konventionerne, som de tolkes i dag:

”Så længe de grundlæggende rettigheder respekteres, tror jeg, at både danske- og internationale domstole vil være med til at rykke hegnspælene, hvis man går sagligt og rimeligt til værks.”

Det skriver Jyllands Posten.

Priserne på lejeboliger i de store byer stiger
Nye tal viser, at priserne på lejeboliger stiger støt. Ifølge Boligportal.dk, som er en af landets største markedspladser for lejeboliger, er den gennemsnitlige kvadratmeterpris i København steget 4,1 pct. i første halvdel af 2017, når man sammenligner med samme periode sidste år. I Aarhus og Odense er stigningerne endnu højere – henholdsvis 5,1 pct. og 4,8 pct.

“Der er en gruppe mennesker, som måske egentlig er i målgruppen for lejeboliger, som får det sværere og sværere, fordi de ikke kan dokumentere en solid økonomi. Så er der andre, som kommer foran i køen. Det er en trist udvikling, som stiller krav om, at der bør komme flere almennyttige boliger i storbyerne,” siger Michael Eggert, direktør for Lejebolig.dk til Børsen.dk.

Karakterbonus virker ikke
Man kan få ganget sit karaktersnit med 1.08, hvis man søger ind på en videregående uddannelse inden for to år efter man har afsluttet sin ungdomsuddannelse. Men en ny opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser, at det ikke virker.
Før reglen trådte i kraft i 2009, begyndte 71 procent af de studerende på en uddannelse inden for to år. I dag er andelen omtrent den samme, nemlig 70 procent. Det skriver Politiken.

Reglen har skabt masser af kritik fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, som opfordrer til at man afskaffer den:

”Reglen er med til at skabe kunstig inflation i karaktererne, så adgangskvotienterne og snittene bliver tårnhøje, hvilket er med til at skabe et enormt usundt karakterfokus i gymnasiet.”

Det siger DGS-formand Jens Philip Yazdani.

S-modstand mod DF-forslag
Visse socialdemokratiske folketingsmedlemmer vender sig imod et forslag fra Dansk Folkeparti om at forhindre nogle flygtningegrupper i at få familiesammenføring i Danmark på ubestemt tid. Det skriver Politiken, på baggrund af et interview med det socialdemokratiske folketingsmedlem Daniel Toft Jakobsen, som kalder forslaget for ”vanvittigt.”

Hvordan partiet i øvrigt forholder sig til forslaget er hidtil uvist, skriver Politiken.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

 

Emner:

Netavisen Pio anvender cookies med det formål at genkende den besøgende, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Ved at klikke videre rundt på Netavisen Pio accepterer du vores cookie politik.
Få Netavisens PIOs nyhedsbrev
Designed by SKARP & GACELA 2016 PIOPIO
Designed by SKARP & GACELA 2018 PIOPIO