Annonce

Arbejdsgiveres systematiske brug af trusler vidner om en rådden kultur

Sagen med direktørs trusler mod fagforeningsmedlem er ingen enlig svale. Det er klassisk arbejdsgiver-opførsel tilsat tavshed fra højrefløjen og Berlignske.
”…og nu gør de det igen," sådan sang Kim Larsen og sådan kunne man også synge om landets arbejdsgivere, der i disse uger trækker overskrifter med voldsomme trusler mod deres ansatte.  

Arbejdsgiverne kaster om sig med trusler, hvis en medarbejder begynder at tale om fagforeninger

I sidste uge var det direktøren fra Hjallese Minibus i Odense, der truede en medarbejder på livet og beskyldt en faglig sekretær i 3F for at være pædofil. I denne uge er turen kommet til Hejrskov Mælk i Holsted, hvor ejeren først har truet og siden fyret en rumænsk medarbejder, der havde formastet sig til at melde sig ind i fagforeningen 3F.

Der er med andre ord tale om mere end enlige svaler, når arbejdsgiverne kaster om sig med trusler, hvis en medarbejder begynder at tale om fagforeninger.

Højrefløjsstemmer ser stort på arbejdsgiver-trusler

Tidligere har politikere som Liberal Alliances Alex Vanopslagh, De Konservatives Rasmus Jarlov og Venstres Sophie Løhde haft travlt med tale truslerne fra kollegaer op i sagen fra Københavns Lufthavn sidste år.

Nu er de samme stemmer helt tavse

Det samme gjorde et mediehus som Berlingske. Dengang blev der slået hårdt på den borgerlige forargelsestromme. Der blev krævet nye undersøgelser, der blev opfordret til politisk indblanding og beskæftigelsesministeren blev indkaldt til samråd i Folketinget.

Billedtekst: Anklager fra Alex Vanopslagh i september måned 2019, kunne oversættes direkte til den aktuelle trusler fra mælkeproducenten fra Holsted.

Men nu er de samme stemmer helt tavse. Når det bare handler om enkelt rumæner, der bliver truet, fyret og får en på hovedet, så er det åbenbart "no big deal". Der gælder åbenbart en standard for arbejdsgivere og en anden standard for arbejdstagere.

At en tidligere folketingskollega fra Liberal Alliance helt rigtigt undsiger arbejdsgiverne ændre ikke på de lukkede øjne fra formand Vanopslagh.

Mælkegigant bryder loven og sviner alle danskere

Den direkte knægtelse af den rumænske medarbejders rettigheder burde ellers kunne få tungen på gled hos landets højrefløj. I Danmark har vi en lovsikret foreningsfrihed, hvorfor en arbejdsgiver aldrig må blande sig i en medarbejders frie valg af fagforening.

Hvorfor en arbejdsgiver aldrig må blande sig i en medarbejders frie valg af fagforening

Torben Pedersen, der medindehaver af Hejrskov Mælk og storleverandør til Arla går dog langt over stregen.

Landmands-direktøren med en årlig omsætning på cirka 100 millioner kroner truer sin rumænske medarbejder, Florin Porosnicu, direkte på fagforeningsvalget med følgende svada: ”Jeg vil ikke have folk, der er i denne fagforening. Vi kan finde en anden fagforening, men ikke 3F”.

Torben Poulsen fortæller også at alle danskere er dovne og at 3F er racister

I tillæg til truslerne og den senere fyring, så fortæller Torben Poulsen også at alle danskere er dovne og at 3F er racister.  

Den Vanopslaghske dobbeltstandard

Opførslen kan ikke undskyldes eller bortforklares, hvorfor sagen også udelukkende bidrage til at udstiller Alex Vanopslaghs fagforeningshad og hykleriske dobbeltstandard.

Arbejdsgivere, højrefløj og tilsvarende ideologiske stemmer burde have tilstrækkelig anstændighed

Arbejdsgivere, højrefløj og tilsvarende ideologiske stemmer burde have tilstrækkelig anstændighed til at slå ned på de ødelæggende handlinger der truer vores organiserede arbejdsmarked.

Højrefløjens iver for at slå ned på truslerne i lufthavn, klinger hult, hvis de ikke følges op med en tilsvarende iver til at slå ned på trusler fra mælkeproducenten fra Holsted.

Samme 'Vanopslagh'ske dobbeltstandard' kunne også siges at gælde for Berlingske, der bidrog flittigt til sagen om 3F'eren fra lufthavnen.

På lederplads kunne avisen præsentere nøjatige samme anklage, som LA-formanden lagde navn til: "3Fs bøllemetoder i lufthavnen vidner om en rådden kultur". Men alligevel har Berlingske ikke med et eneste ord har nævnt truslerne fra mælkeproducenten i Holsted.

Alligevel har Berlingske ikke med et eneste ord har nævnt truslerne fra mælkeproducenten i Holsted

Hvorfor ved Berlingske kun selv?

Jens Jonatan Steen er chefredaktør på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

hvor tit kommer du der, er du gæst og har du det godt ?

Thomas.
Du er jo forfan.. dum som vådt pap.
Begynd at masturberer mere. Din udpræget negativet er der jo ingen der gider at høre på.

@Thomas, en kamp udkæmpes på flere fronter; det gælder ikke kun om at gøe sin indflydelse gældende over for arbejdsgiverne men også politikerne.

Angående artiklen, som omhandler visse politikeres & mediers (såkaldte) dobbeltmoral; det afhænger kun af, hvilken side af plankeværket, man står på.

Thomas er en Trold.

Annonce