Ansatte modtager ekstra månedsløn

Danmarks rigeste mand uddeler 300 millioner i corona-bonus til ansatte
Foto: Bestseller
Anders Holch Povlsen, ejer af og koncernchef for tøjkoncernen Bestseller
Hos tøjgiganten Bestseller - med ejeren Anders Holch Povlsen i spidsen - har man besluttet, at de ansatte skal belønnes for deres indsats under coronapandemien.

Så 1. november får de ansatte en ekstra månedsløn udbetalt.

I alt fordeler Bestseller omkring 300 millioner kroner til de ansatte i den ekstraordinære bonus.

Det gælder høj som lav i den internationale tøjkoncern – uanset om man er designer, butiksansat eller it-ekspert, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Det sker efter halvandet år med pandemi og nedlukninger, som har udfordret virksomheden.

Rekordregnskab for Bestseller

Men det seneste regnskabsår har dog været særdeles lukrativt for Bestseller.

I regnskabsåret, der løber fra august 2020 til juli 2021, har den danske modekoncern tjent 4,6 milliarder kroner før skat.

Det er det højeste i selskabets historie, oplyser Bestseller i en pressemeddelelse.

Bestseller har i regnskabsåret solgt for i alt 26,4 milliarder kroner. Det er knap 2,3 milliarder kroner mere end regnskabsåret før.

Det har alle en kæmpestor andel i, og det vil vi gerne anerkende

“Vi har unægtelig været igennem nogle udfordrende måneder, men vi kan se, vi har kæmpet os stærkt tilbage. Det har alle en kæmpestor andel i, og det vil vi gerne anerkende. Og gøre det med en markant belønning. Vi er i den grad taknemmelige for, at vi står, hvor vi står nu,” siger Anders Holch Povlsen.

I året inden faldt Bestsellers overskud med 72 procent på grund af coronapandemien og de globale nedlukninger som fulgte med. Med det seneste resultat har virksomheden formået at komme tilbage på det positive spor, det var på, inden pandemien.

"Vi kan se, at vi har evnet at omstille os til de udfordringer, vi har mødt, og vi har formået at eksekvere på de rigtige beslutninger, vi har truffet undervejs. Jeg er imponeret over mine kollegers indsats og den måde, som alle har sat vores værdier i spil," siger Anders Holch Povlsen.

Danmarks rigeste

Bestseller ejer en række internationalt solgte modemærker, herunder Jack & Jones, Only, Selected og Vero Moda. Koncernen ejer også størstedelen af butikskæden Normal.

Holch Povlsen, der tillige ejer hovedparten af det udskældte onlinesupermarked Nemlig.com, er Danmarks rigeste. I 2020 var han nr. 255 på listen over verdens rigeste med en formue på 53,1 mia. kr.

en formue på 53,1 mia. kr

Torsdag blev det bekræftet, at Anders Holch Povlsen og ægtefællen Anne er blevet forældre til en dreng i slutningen af september.

Det bekræfter parrets privatsekretær, Sanne Møller, over for  B.T.  og  Ekstra Bladet.

“Jeg kan bekræfte, at Anne og Anders har været i lykkelige omstændigheder og onsdag d. 29. september 2021 er blevet forældre til en velskabt søn. Familien byder deres lille søn hjertelig velkommen og er umådelig taknemmelige for, at han er kommet godt til verden,” meddeler Sanne Møller.

Marts 2020 fik parret tvillinger, to piger.

Ramt af ufattelig tragedie

I påsken 2019 blev ægteparret Holch Povlsen ramt ufatteligt hårdt af en tragedie, hvor de mistede tre af deres fire børn.

blev ægteparret Holch Povlsen ramt ufatteligt hårdt af en tragedie, hvor de mistede tre af deres fire børn

Det skete i et terrorangreb i Sri Lankas hovedstad, Colombo, hvor familien var på ferie. I alt døde 321 i terrorangrebet, herunder Holch Povlsen-parrets børn Alma (15), Agnes (12) og Alfred (5). Kun parrets yngste, datteren Astrid, overlevede terrorangrebet.

Med fødslen af parrets søn i sidste måned har Danmarks rigeste par nu igen fire børn.

Opdateret med Bestsellers seneste regnskabstal

17.000 medarbejdere får bonus

  • I alt får 17.000 medarbejdere den ekstraordinære anerkendelse.

  • Medarbejdere i Bestseller tildeles en bonus, der svarer til en ekstra månedsløn for den ansatte, og der udbetales bonus i samtlige lande, Bestseller har ansatte.

  • Bonussen følger Bestsellers netop afsluttede finansår (august 2020 – juli 2021), og kolleger, som har været ansat i hele finansåret, vil modtage en bonus på en ekstra månedsløn.

  • Kolleger, som ikke har været ansat i hele finansåret, vil modtage en forholdsmæssig bonus beregnet fra det tidspunkt af finansåret, hvor de begyndte i Bestseller.

  • Bonussen udbetales med de ansattes novemberløn.

Kilde: Bestseller

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

Sådan en pæn mand.

Vi er allesammen klar over at dit udsagn er vældig sarkastisk. Kunne du ikke - til en forandring - forholde dig til disse seks "pæne" unge mænd der er omtalt i denne artikel:
https://www.bt.dk/krimi/seks-unge-faengslet-for-ydemygelsesvold-af-jaevn...

Et fint træk...

Mandag d. 23. marts 2020, kl. 14.05
https://www.berlingske.dk/virksomheder/foerst-fyrede-anders-holch-povlse...

"Først fyrede Anders Holch Povlsen 750 ansatte - Nu sender han 2.400 medarbejdere hjem".
Hvor meget gav den besparelse? Mere end de 300.000.000kr.? Hvis det er tilfældet er jeg ikke duperet.

Annonce