Annonce

Venstre ikke med i aftale om danske fængsler

Socialdemokratiets retsordfører: “Bemærkelsesværdigt”
Venstre har endnu engang valgt at holde sig ude af en lov- og orden-aftale.

Senest var Venstre ikke med i et forlig om politi og anklagemyndigheden, nu står Venstre også uden for flerårsaftalen om Kriminalforsorgen, som blev indgået mellem S-regeringen, SF, Dansk Folkeparti og De Konservative onsdag aften.

Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen forklarer Venstres position med, at den flerårige aftale for Kriminalforsorgen, der tilfører fængselsvæsenet fire milliarder kroner, efter partiets mening lemper straffen i Danmark:

Derfor er Venstre selvfølgelig ikke med i aftalen

“Aftalen indeholder en lang række straflempelser for kriminelle. Danmark er i forvejen er et af de lande, der straffer absolut mildest, og derfor er der selvfølgelig ikke brug for, at vi nu lemper straffene yderligere. Derfor er Venstre selvfølgelig ikke med i aftalen,” skriver Bang Henriksen i en pressemeddelelse.

Venstre støtter dog, at Danmark lejer sig til 300 fængselspladser til udvisningsdømte udlændinge i Kosovo:

“En del af aftalen går ud på, at leje 300 fængselspladser i udlandet. Det bakker Venstre selvfølgelig op om. Men det er immervæk kun 7 procent af de kriminelle indsatte, der nu skal afsone i udlandet. For de resterende 93 procent lempes der markant,” skriver Bang Henriksen og fortsætter:

så vi ingen anden udvej end at stå uden for aftalen

“I Venstre havde vi håbet, at vi kunne nå til enighed om en aftale, der betød, at vi fik flere fængselspladser både i Danmark og i udlandet, samt at vi straffede de kriminelle hårdt og konsekvent. Men eftersom de andre partier hellere vil give kortere straffe og eftergive de kriminelles gæld, så vi ingen anden udvej end at stå uden for aftalen.”

S uforstående

Hos Socialdemokratiet glæder retsordfører, Kasper Sand Kjær, sig på Twitter over den flerårige aftale om Kriminalforsorgen:

“Ny aftale om kriminalforsorgen! Vi tager fat om de grundlæggende problemer: Skaffer flere pladser, forbedrer arbejdsvilkårene, massiv rekrutteringsindsats af nye betjente og flere muligheder for de indsatte der er klar til et lovlydigt liv.”

Samme sted undrer Kasper Sand Kjær sig dog over, at et tidligere “regeringsbærende parti står uden for en aftale om danske fængsler”:

ret bemærkelsesværdigt at Venstre endnu engang ikke er klar til at tage ansvar i retspolitikken

“I øvrigt ret bemærkelsesværdigt at Venstre endnu engang ikke er klar til at tage ansvar i retspolitikken. Tænk at et engang regeringsbærende parti står udenfor en aftale om de danske fængsler.”  

placeholder

 

Da Venstre som eneste blå parti stod uden for politiforliget gav det en del knas internt i den blå lejr.

Venstre forklarede dengang sin enegang med, at Venstre ikke kunne lide finansieringen af politiforliget. Aftalen betød nemlig, at prisen på våbentilladelser, pas og køreprøver stiger. Og det går imod Venstres skattestop, hed det.

Støjberg for Venstre: Tag i stedet fra arbejdsløse indvandrere

Venstre ville i stedet "tage pengene fra arbejdsløse indvandrere," som daværende retsordfører for Venstre, Inger Støjberg, udtrykte det i en mail til partiets medlemmer:

"Vi havde en række forslag til, hvordan regningen skulle betales uden at hæve skatten for danskerne. Vi kunne sænke ydelserne for arbejdsløse indvandrere, vi kunne lave øget konkurrenceudsættelse på den dyre Kammeradvokat-ordning, vi kunne mindske brugen af konsulenter som lovet af regeringen, og vi kunne mindske SU-udgifterne til udenlandske studerende for bare at nævne nogle eksempler," skriver Venstre i mailen, der var underskrevet Inger Støjberg.

Den melding fra Inger Støjberg - på Venstres vegne - var i øvrigt faktuel forkert.

For mindskelse af SU-udgifterne indgik faktisk i finansieringen af politiforliget med 83 millioner kroner. På samme måde indgik sænkning af udgifterne til brug af statslige konsulenter med 337 millioner kroner i finansieringen af politiforliget (Se side 28).

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Normalt er det konservative der er strammere, og de er med, fængselspersonalet og Kriminalforsorgen er rigtig glade, så mærkeligt venstre er udenfor.DF er også med.

Den nye aftale holder jo ikke med de internationale konventioner. EMD kommer til at underkende fængslet i Kosovo. Hvad er det, der går og går, og kommer ingen veje? Det er socialdemokrater - uden et opgør med konventionerne.

Venstre aner simpelthen ikke hvad de skal mene eller gøre. Deres eneste håb er at være imod alt hvad regeringen foreslår. Og det har så nu bredt sig til at være imod alt, hvad de ikke selv foreslår.

Mon ikke Lars Løkke Rasmussen og hans Moderater løber med halvdelen af trætte Venstre vælgere ved det næste folketingsvalg. Et så vattet og meningsløst Venstre, og Konservativ for den sags skyld, som vi ser nu har verden aldrig set før. Elleman-Jensen har mega travlt med at kikke efter i sine soldater papirer for at finde den rette kommando som leder. Han ved ikke, hvor han ellers skal finde et svar.

Det eneste Venstre har i hovedet, er mink, alt andet forstår de sig ikke på , jo brok, Og så håber de ,at Statsministeren bliver dømt. OK , ja de har jo selv dømt hende skyldig inden retten Har afgjort skyldsspørgsgmålet. Venstre og de andre blå opfører, i mine øjne, sig som rockere, dem, som de siger, at de vil bekæmpe Venstre og de andre blå, er så hadefulde fordi de mistede magten ,at de bruger alle tænkelige metoder for, at selv komme til magten igen Det er ynkeligt , men de hidser bestemte grupper i samfundet op til had. Danskerne ve og vel går de ikke op i, kun skattelettelser.

Venstre forsøger desperat at differentiere sig fra de andre. Og den med at fylde flere penge i lommerne på dem, der har mindst brug for det, kaster jo ikke rigtig noget af sig blandt de vælgere, der er flest af.

”Venstre-profil raser over mødeindkaldelse: Det er vanvittigt”

Kan man lige nu læse på Berlingske tidende som en overskrift. Ja, der er virkelig meget, som slet slet slet ikke fungere for Venstre i opposition. Det kan det slet ikke finde ud af i det "moderne" Danmark, hvor nassecismen stortrives som hos små børn der vil have deres slik. For en børnehave, det er hvad Venstre har degraderet sig til.

Skal sådanne umodne ansvarsløse personer virkelig være valgt til folketinget og regere landet?