Annonce

Første måling efter sommerferien: Støjberg-storm giver blåt flertal

Den tidligere V-politiker trækker så mange stemmer over midten, at der nu er borgerligt flertal - uden Løkke.
Foto: Flickr Venstre: Henrik Bjerregrav
Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne vender op og ned på dansk politik.

I den første meningsmåling, som Voxmeter har lavet for Ritzau, efter at partiet er blevet opstillingsberettiget, står partiet til 11,2 procent af stemmerne. Svarende til 20 mandater.

Målingen viser også, at der for første gang siden valget i 2019 nu er blåt flertal - også uden Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne.

Godt hjulpet af 20 mandater til Danmarksdemokraterne, står de blå partier til 91 mandater, mens partierne bag Mette Frederiksen står til 84.

Med opbakning fra henholdsvis 15,2 procent og 12,5 procent holder både Venstre og De Konservative opbakningen fra den seneste måling.

Dansk Folkeparti, der i den seneste måling lå og balancerede på spærregrænsen med 2,2 procent af stemmerne kan notere sig en mindre fremgang. Partiet står i denne her måling til 2,8 procent af stemmerne, hvilket vil give fem mandater.

S går tilbage

Siden den sidste Voxmeter-måling, som blev foretaget i begyndelsen af juli, er det især Socialdemokratiet som har tabt opbakning.

Socialdemokratiet står i denne måling til blot 22,9 procent af stemmerne. Det er det laveste som Voxmeter har målt partiet til i syv år.

Det er tre procentpoint under, hvad partiet fik ved det seneste valg. De 22,9 procent svarer til 42 mandater, hvis der var valg i dag. Seks færre end ved valget i 2019.

Hos de tre støttepartier er situationen mere eller mindre status quo i forhold til både seneste måling og seneste valg.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 8. august 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.001 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra den 1.-6. august 2022.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier er på +/-2,9 procentpoint.

Se hele målingen her.

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man bør ikke glemme den statistiske usikkerhed i målingen.
Indregnes den bliver resultatet noget andet.
Både for det enkelte parti, men også for flertallet.
Derfor bør målingen naturligvis tages med det fornødne forbehold.

Ja det var da en grumme måling, hvordan kan over 10% stemme på et parti. Hvis kandidater er ukendte, politikken ligeså, skulle det blive svaret på valget siger jeg, stakkels stakkels lille Danmark.løkke ude, nå det ændrer sig nok. Når nu de andre partier kommer på banen med tiltag og medierne vel må kræve både svar fra Pape om statsministerkandidat og Støjberg om hendes politik og kandidater. De radikale har tabt over mere end de kan rumme.

Helle. Har folk haft en sort sæk over hovedet, for hvem er de politikker hun opstiller kun Peter Skaarup er kendt. Hun går nok fortsat ind for grænselukning. Samt mere end 2 % besparelser
Ole Simonsen

Jeg synes det virker grotesk og virkelighedsfortrængende. Tror det partiholder en valgsæson, så er det slut. Og Jan , jeg er rygende uenige med dig.

Na da da
Inger flytter stemmer til blå blok, så Minky kan komme for en rigsret. NEMESIS

Mon ikke de gamle partier har fået røde øre for Inger Støjberg stod ved sit ansvar og tog sin straf.Mette Frederiksen og Co har løjet skjult sms har været enehersker haft ministre.der uretmæssigt har brugt deres minister betalingskort og skrevet navne på som ikke deltog Mogens Jensen der tog skrallet for minkskandalen og vedstod der ikke var lovjemmel til dette og han og flere der kom med flere løgnhistorier i minkkomisionen og Mette Frederiksen kom mod forventning ikke for en rigsret og så er der mange Danskere der er træt af løgne bedrag og en enehersker

Det siger lidt om indholdet af den politik de etablerede partier fører..

Nu må vi da håbe Mette løgnhals og Co får sparket .dengang hun tiltrådte skulle uligehedden minskes mellem fattig og rig men der er edermane blevet større et pensionistpar 15986 kr.om måneden efter skat.Her i Skagen skal hilse og sige at uligehedden er til at få.øje på .der har aldrig været så mange motorsejler i millionklassen med KDY altså.Danske.registreret både og der har heller aldrig været så.mange virklig dyre biler og opkøb af villaer i millionklassen ja 5 til11 millioner så jeg ved ikke om Mette kan forsvare den

@ Leif,

Ja, det tager desværre meget lang tid at rette op på de mange skader den forrige regering med Lars Løkke i spidsen har gjort på det danske samfund og hvorledes de forkastede det danske velfærdssamfund, det kommer til at tage rigtigt lang tid at gøre skaderne gode igen.

Pas på den selektive hukommelse.

Det er vel hvad man kan forvente, når Socialdemokratiet er blevet et krigsliderligt USA-røvslikkende parti, på bekostning af velfærden.🤢🤢🤢🤢😡😡😡

Da Socialdemokratiet blev regeringsdannende i 2019, åndede alting fryd og gammen i lille Dannevang. Tingene gik stille og roligt deres daglige gang.

Godt et halvt år senere.

Coronaen rammer Danmark den 27. Februar 2022. En samfundskrise banker på døren, mange beslutninger skal tages, mange kommer ovenfra, fra EU og Who. Regeringen og diverse styrelser arbejder alle døgnets vågne timer - i månedsvis.

24. Februar 2022, Rusland invaderer Ukraine og pludselig er vi alle i krig. I krig for at forsvare demokratiet og de vestlige værdier, Ukraine er vores skjold mod diktatur og, det skal vi vedligeholde, vi kan ikke være andet bekendt.

Med krigen kommer der energikrise, priserne på brændstof stiger, verden vånder sig. Alligevel kan det rapporteres at den danske økonomi aldrig har været bedre, arbejdsløsheden er i bund, regeringen vendte udviklingen.

Skal vi nu smide alt det over bord, smide bagyen ud med badevandet? Bare fordi en håndfuld borgerlige partier ikke kan være i sig selv af bare ærgrelse over at det ikke er dem der sidder med regeringsmagten?

Jeg er ikke S-vælger og har aldrig været det, faktisk er jeg strategisk vælger. Men jeg kan godt se at S har gjort mere for Danmark og danskerne på tre år, end de borgerlige nogensinde har gjort - tværtimod.

* Der skulle stå - 'smide babyen ud med badevandet.'

Ualmindelig fint beskrevet - rummer sådan set hele essensen. Men en vigtig medspiller for Blå Blok er medierne, der i månedsvis har pustet til ilden, mink og "magtfuldkommenhed" og snart sagt givet taletid til enhver kritik og gentagelse. Det er dybt bekymrende og beskæmmende for vores demokrati, der unægtelig er under pres med al denne mediemanipulation og mikrofonholderi for bestemte.

Ganske enig med dig Winnie. De borgerlige råben højt om 'magtfuldkommenhed' glemmer at fortælle, at en mindretalsregering aldrig kan være magtfuldkommen, for der kræves stadig at der kan findes mindst 90 mandater for at få et forslag igennem. Sommetider findes de fornødne 90 mandater på venstrefløjen sommetider på højrefløjen.

De borgerlig partier har selv været med til at stemme forslag igennem, som de nu kritiserer regeringen for egenrådigt at trumfe igennem. Hvorfor stemte de for, hvis forslagene (i deres optik) var så forfærdelige?

Har du bemærket hvor besværligt Rusland har med at overvinde et lille land som Ukraine.???

Men alligevel blev det pludseligt et påskud, for at donere 13 mia. kr. hvert år til primært amerikanske våbenindustri, på bekostning af den danske velfærd.

Men du er sikkert ligeglad med at ældre nu skal gå med den samme ble i flere dage, bare du kan slikke USA i røven.😡😡😡

Hvis man skriver stort set det samme indlæg hver gang uanset emnet, er man så en bot eller bare ekstremt ensidig?

ms Flutterby Du må have haft høreværn skyklapper og nathuen godt ned over næsen, vi har aldrig før haft en regering altså et minister hold som har LØGET så meget over for folketinget og borgerne og hvorfor er det kun muslimske nasserøve som der skulle have økonomisk fremgang,? nå ja det fik alle dem som kunne holde på Mette Frederiksens LØGNE departement chefer og Barbara fik jo også en klækkelig lønforhøjelse.

Enig med. Mr Flutterby. Og jeg får det dårligt, med ellemanns boligforslag, som kun er til gavn for bedre stillede personer.Man kan heller ikke sælge et forslag som bygger på formodninger.

Ja, Helle, hvor mange regeringer eller rettere sagt hvor længe er det siden vi har haft en anden regering, der har stået overfor så store udfordringer og med så stort et ansvar. Sikkert ikke siden anden verdenskrig. Regeringen har klaret det rigtigt flot set i lyset af hvor skidt det kunne have været gået. Mette Frederiksen tænkte ikke bare på at hytte egne vælgeres skind, men hjalp bredt alle, både lønmodtagere og erhvervsdrivende, alle fik en hjælpende hånd. Det tror jeg ikke var sket havde vi haft en borgerlig regering, så havde man kun tilgodeset erhvervslivet, mens resten ville have fået lov til at sejle i egen sø, nøjagtigt som det var under den borgerlige regering under finanskrisen der ramte os for alvor i 2009, hvor tusindvis af boligejere måtte gå fra hus og hjem og direkte ind i en tvangsauktion.

Nu vil Venstre angiveligt gøre det lettere for førstegangskøbere. Nej, de vil ikke de vil høste stemmer på et populistisk forslag og kan de ikke samle de fornødne stemmer(90) for, at få forslaget igennem, ja så er det jo alle de andres skyld.

Urolig så enig jeg er igen MS Flutterly. Men Gallup i dag er modsat, her ryger DF ud, Løkke får 4,1 % og S ligger på 23,9 %. Venstre på 13 og Pape på 11, og dødt løb, men i rødt favør. Der kommer en masse polimik sammen med sommergruppemøderne, og Støjberg skal vel stilles til ansvar for en politik, en konkret af slagsen eller hvad. pape også. og Ellemann ja han har det ikke i sig, det der kræves. I blå blok er der ingen der har statsminister pondus.

@ Helle,

Nu er valget ikke udskrevet endnu, så jeg slår lige lidt koldt vand i blodet, mon ikke, i det mindste nogen af vælgerne vil gennemskue at det er et karaktermord på venstrefløjen de borgerlige har gang i, mens de selv totalt mangler substans.

Der kan ske rigtigt meget over de næste par måneder og der kommer politiske debatter på fjernsynet, lad os håbe, at de borgerlige bliver uforsigtige og taber masken så deres rænkespil bliver synligt for enhver.

De borgerlige aviser, og dertil hører desværre også Politiken, hvis redaktør Christian Jensen har svinet Mette Frederiksen til fra den dag, hun meddelte, at hun ville gå efter en ren S-regering.
Den kommende valg giver os nok en blå regering, og det eneste opløftende i en sådan situation er, at De Radikale ikke får ministerposter. Det vil hverken Pernille Vermuth eller Inger Støjberg tillade. Så kan Carsten Sofie Nielsen dreje hovedet nok så mange gange.

Jeg tror blot danskerne vil have en statsminister der er sit ansvar bevist, og ikke giver sin uvidenhed skylden.

Uanset det kan det såmænd sagtens ende med en blå statsminister alligevel.

Jeg tror blot danskerne vil have en statsminister der er sit ansvar bevist, og ikke giver sin uvidenhed skylden.

En mindretalsregering - magtfuldkommen ? Nogle må have tabt sutten

Det kan kun blive ringere for Socialdemokratiet for efter altid i mine 78 år at have stemt på socialdemokratiet står jeg nu grundet den førte politik i den situation at jeg ikke er klar over hvem jeg skal stemme på ved næste valg.

"grundet den førte politik" - ja, så kan det da næste ikke bive mere konkret.

Hvordan kan det gå så galt ?

Hvad har Blå Blok som Regeringen ikke har?

En dømt, tidligere minister og forbryder, som efter eget udsagn vil gentage forbrydelsen igen.
En fhv. minister sigtet efter § om landsforrædderi.
En enig blå blok der ikke anerkender rigsadvokatens vurdering af ovenstående.
En partileder som opfordrede alle til at få en ikke anbefalet Corona vaccine, hvorefter vedkommende selv fik den sikre vaccine.
En tidligere statsminister som gratis fik luksus sommerhus til rådighed, mod tilgengæld af ??
Samme som tog på TV dækket fjante og luksus sejltur, da resten af Danmark havde nok at se til med Coronaen.
En partileder som har meget svært ved følge reglerne for EU støtte.
En ordfører som betegner Corona som ”noget pjat”.
En samlet flok som bebrejder regeringen for at sundhedsvæsnet er udpint,
den samme flok som år efter år pålagde samme sundhedsvæsen nedskæringer.

Derudover har Blå Blok en anden fordel i meningsdannelse, total støtte fra det
magtfuldkommne, uafhængige, landsdækkende Danmarks Radio og mange Blå medier.

Efter et pressemøde fejlciteres Statsministeren for at sige ”Vi kan”. Dette bliver på samtlige DR's kanaler til et ”Vi skal”. Altså ikke en enkelt ”hovsa” men et gennemtænkt, veltilrettelagt angreb.
En nyhedsvært erklærer at Hr. Henrik Ullum er ”bundet op” på regeringen og derfor ikke står til troende.
En opinionsundersøgelse i Tønder viser et stort udvalg af mennesker som mener at statsministren gør det dårligt. Man hører aldrig selve spørgsmålet. Ej heller nogen dokumentation for hvor mange der er spurgt. Det ligner Propaganda, som den der engang var kendt, lidt syd for Danmark.
* En tidligere statsminister som bliver programvært, og en meget ofte set figur i
mange sammenhænge på DR, altid i en sympatisk rolle, efter vedkommende har
ytret ønske om at stifte eget parti.
* DR er skattyder betalt og bør derfor være fuldstændig uvildig, jeg nægter at tro
på at der kan tænkes andre indtægtskilder eller politiske påvirkninger, ikke DR.

Hvad har Regeringen så gjort?

Taget Danmark igennem Corona krisen, både økonomisk og sundhedsmæssigt,
som et af de bedste lande i Europa / Verden.
Der er taget hånd om både fattig og rig, der er faktisk taget hånd om os alle!

Bjergmand Du glemmer helt at vi aldrig før har haft en regering som har LØGET så meget over for folketinget og borgerne og det uden at EL og SF samt De Radikale har løftet en finger, dette slipper vi for efter næste valg.

Socialdemokratiet bør indgå regering med Radikale her straks efter ferien.
Ny s statsminister, ny regering.
Fyring af de 10 embedsmænd.

Så vil de havde næsten 1 år, til at vinde tilliden tilbage.

Mette magtarogance bliver nu fatal for Socialdemokratiet.
Som Mette vil sige Lev Med Det

Personligt bliver mit næste valg, et fravalg af Mette F, og så må min stemme blive blå, så længe at Mette er statsminister kandidat

Hvis der er nogen som er "magtfuldkommen" i dansk politik så er det De Radikale Venstre, akademikernes parti. I årtier har de kontrolleret dansk politik med 8% vælger tilslutning.

Og at så mange vælgere, som ellers har stemt Socialdemokratisk, nu falder for Det Blå Svindlerholds karaktermord på Statsminister Mette Frederiksen er mig en gode. Tænk at nogen virkelig lader sig forfører af DanmarksDemokraterne. Et parti, som ikke en gang har et program og hvor ingen ved, hvad der venter dem. I realiteten saver de mennesker den gren over de slev sidder på. Og den største gåde for mig er, hvad forventer de lige der skal blive så meget bedre med DanmarksDemokraterne??? En genopretning af klimakatastrofen? En fredelig verden i samarbejde og sameksistens? Morten Korck genopstår? Ja, jeg ved det virkelig ikke. Det eneste jeg kan tænke på er trailerpark Danmark i panik og Donald Trump som nationens frelser med Clean Coal.

En corona krise, en Ukraine krig. Og en rekord lav arbejdsløshed med en økonomi, der aldrig har været bedre og bare buldre derudaf på verdens overhalingsbane. Et særdeles godt greb om en klimatrussel med energi ø og havmølleparker, som kan forsyne ikke bare Danmark med bæredygtig energi, men store dele af vores naboer med. En målsætning om kraftig nedsættelse af Danmarks CO2 udslip inden 2030 er i fuld gang.

Ganske enkelt fremragende gjort af Socialdemokratiet og Statsminister Mette Frederiksen. En handlekraftig Statsminister i et Danmark i kriser, som udviste lederskab. Socialdemokratiet for folket, velfærdsstatens moder og fader, som har skabt et trygt og godt liv for alle borgere i Danmark. Og ikke blot en lille økonomisk elitær kreds. Sådan er det. Sådan har det altid været.

At nogen lader sig forlede af Det Blå Svindlerholds uhørte tilsvininger er uforståelig.