Annonce

Tænketank: Søren Pape går galt i byen i angreb på topskat

Det er ramt ved siden af, når Søren Pape Poulsen (K) siger, at topskatten er for helt almindelige mennesker, mener tænketanken Cevea.
Foto: Colourbox
Det er helt misforstået, hvis man tror, at det kun er rige mennesker, som betaler topskat - tværtimod er der masser af almindelige mennesker, som betaler skatten. Sådan lød det fra Søren Pape Poulsen, da han torsdag i forrige uge igen var ude efter topskatten.
Men der er tale om fup og fidus, når han siger det, lyder det fra Tænketanken Cevea.

Historisk få betaler topskat

Da den konservative partileder Søren Pape Poulsen torsdag 6. oktober var i P1 morgen var det med budskabet om, at topskatten var en byrde for alt for mange mennesker. Han udtalte i den forbindelse:
”Jeg tror, at når folk hører ordet topskat, så tænker man, at det er sådan noget meget, meget rige mennesker betaler. Men det er helt almindelige danskere, der betaler det.”
Men det er skævt, mener Tænketanken Cevea. På Twitter skriver de om Søren Papes udtalelser: ”Virkeligheden ser dog noget anderledes ud: lige nu er antallet af danskere, der betaler topskat, historisk lavt. Vi befinder os ikke i en tid for topskattelettelser!”

placeholder

Få faglærte og ufaglærte betaler topskat

I december 2021 udregnede Cevea hvem, der betaler topskat. Her nåede de frem til, at det kun var få faglærte og ufaglærte, som betalte topskat.
Hvorfor er det forkert, når Pape siger, at det er helt almindelige danskere, der betaler topskat?

Topskat betales af indkomster over 50.000 kroner om måneden, og det er altså ikke en helt almindelig indkomst


”Ja, hvad er helt almindelige danskere. Topskat betales af indkomster over 50.000 kroner om måneden, og det er altså ikke en helt almindelig indkomst. Det vi viser er, at kun to procent af ufaglærte og fire procent af faglærte har så høje indkomster, at de betaler topskat. Tager vi pædagoger, er der tale om en procent. Og hvis vi tager sygeplejersker – som Søren Pape har talt så meget om – er det seks procent,, der betaler topskat,” udtaler senioranalytiker ved Cevea, Ask Lund Jakobsen, til Netavisen Pio.
 

Emma Inge Hansen er journalist på Netavisen Pio. 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Men det er helt almindelige danskere, der betaler det"

hold da helt k... hvor er der mange ualmindelige danskere (hvilket nok er alle dem der ikke stemmer konservativt)

Pape er og bliver utroværdig og utålelig at høre på
.