Annonce

Pape kalder udspil under valgkampen for “tåbeligt”, men det er stadig partiets officielle politik

”Med vores 2030-skatteplan har vi også sikret fuldt finansiering, så topskatten kan afskaffes helt i 2030,” hedder det på De Konservatives hjemmeside.
Foto: Netavisen/Jan Kjærgaard
Søren Pape Poulsen (K), partiformand, Det Konservative Folkeparti
Søndag betegnede De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, partiets udspil under valgkampen, der ville afskaffe topskatten helt i 2030, for “tåbeligt”.

“Det begyndte jo med, at vi melder noget helt tåbeligt ud, nemlig at vi ville fjerne topskatten,” siger Søren Pape Poulsen således i et større interview i 21Søndag.

Men faktisk er samme topskatte-udspil fortsat en del af De Konservatives officielle skattepolitik. Det fremgår af partiets egen hjemmeside.

Klip blot på politikområdet “Skat”, klik dernæst på linjen “Færre skal betale topskat”, og vupti så kan man læse præcis det topskatte-udspil, som Pape Poulsen nu betegner som “tåbeligt”.

“En ekstra skat på flid og dygtighed”

Under afsnittet “Færre skal betale topskat” kan man fortsat læse, at topskat er “en ekstra skat på flid og dygtighed”.

Derfor vil De Konservative - præcis som i skatteudspillet fra valgkampen - her og nu hæve topskattegrænsen til 800.000 kroner. Og videre hedder det - præcis som under valgkampen - at topskatten skal afskaffes helt fra 2030:

Derfor er vi imod topskatten

“Hårdt arbejde skal belønnes – ikke beskattes. Derfor er vi imod topskatten, som i dag er en ekstra skat på flid og dygtighed. Samtidig forhindrer topskatten, at vi kan skabe mere vækst, velstand og arbejdspladser i hele Danmark.

I dag er grænsen for, hvornår man skal betale topskat, alt for lav. Det betyder, at helt almindelige danskere ender med at betale 56 procent i skat af deres sidst tjente krone. Det vil vi lave om.

Derfor foreslår vi, at topskattegrænsen hæves til 800.000 kr. i første omgang. Med vores 2030-skatteplan har vi også sikret fuldt finansiering, så topskatten kan afskaffes helt i 2030.”

 

“Det er jo ikke en måde at lave politik på”

Men tilbage til Søren Pape Poulsen-interviewet i 21Søndag.

Her betegner De Konservatives formand ikke alene sit partis topskatte-udspil under valgkampen, som “tåbeligt”, han slår også fast, at “det jo ikke er en måde at lave politik på”.

Sådan sagde Pape Poulsen i 21Søndag:

vi melder noget helt tåbeligt ud, nemlig at vi ville fjerne topskatten

“Det begyndte jo med, at vi melder noget helt tåbeligt ud, nemlig at vi ville fjerne topskatten, og det giver jo en kæmpe foræring…det er sådan noget strategisk noget, man kan sidde og gøre i et parti: Nu skal vi også passe på hvis vi ikke fjerner den helt, så åbner vi en flanke til Liberal Alliance.”

Og videre:

“Det er jo ikke en måde at lave politik på. Der glemte jeg lige, at den rigtige måde at lave politik på er, at være tro over sine værdier og gøre det rigtige.”

Det er i øvrigt i samme interview, at Pape Poulsen - som omtalt i Netavisen Pio mandag - bedømmer sin egen indsats under valgkampen således:

“Jeg var vildt dårlig”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Pape under en valgkamp skal kun sige det vælgerne vil høre. Ved du ikke en gang det? Er du først statsminister så kan du manipulere din politik igennem bag lukkede dører og nedrullede gardiner. Det har blå blok ført an af først Anders Fogh Rasmussen og siden Lars Løkke Rasmussen være sande mestre i ved at misbruge Dansk Folkeparti og deres udlændinge politik som brækjern til at ødelægge velfærdsstaten. Hvor godt det er lykkedes kan du i dag se på det danske offentlige sundhedssystem, som er skudt total i smadder politisk til fordel for økonomiske tilskud til privathospitaler. Førstnævnte fik endog befolkningen overbevist om, at Danmark skulle deltage i en ulovlig angrebskrig.

Helt uden den mindste protest.

Og heraf kan vi konkludere, at Søren Pape regner sit eget partis politik for tåbelig. Og der rammer han i hvert fald ikke helt ved siden af.