Annonce

Far, mor - og Bette Søren

De Konservatives generalsekretær Søren Vandsø har sat sig tungt på magten i partiet
Foto: Det Konservative Folkeparti/Allan Ringgaard, Folketinget/Benjamin Rugholm og Folketinget/Steen Brogaard
Søren Vandsø (K), generalsekretær, Søren Pape Poulsen (K), formand og Mona Juul (K), erhvervsordfører - Fotografik: Anders Bredsdorff
Formanden for De Konservative hedder som bekendt Søren Pape Poulsen. Men partiets generalsekretær Søren Vandsø har sat sig tungt på magten. Et faktum, som givet vil blive diskuteret i korridorerne på De Konservatives landsråd i weekenden.

Ifølge Ekstra Bladets kilder styrer Vandsø både baglandet, partiets ansatte og folketingsgruppen.

Søren Pape Poulsen er partiets joviale, sympatiske ansigt udadtil, mens Vandsø så styrer biksen indadtil med hård hånd.

Et byrådsmedlem, der ønsker at være anonymt af frygt for repressalier fra partitoppen, satte for tre uger siden i Politiken ord på dét, der i stigende grad hviskes om i krogene, nemlig at partiets generalsekretær, Søren Vandsø, og partiformanden er ungdomsvenner, og at Vandsø - måske af samme årsag - har fået meget stor indflydelse på partiet, inklusive på det politiske område:

“Det vil sige, at det politiske og det organisatoriske niveau er fuldstændig vævet ind i hinanden. Normalt efter en situation som efter sidste valg skulle man jo faktisk gerne have en mere objektiv generalsekretær, der kunne gå til formanden og sige det, der var nødvendigt.”

Vedkommende tilføjede, at det gjorde Vandsø netop ikke, fordi han "har kæmpestore aktier i den forsmædeligt ringe valgkamp”.

Nu føjer Ekstra Bladet til, at generalsekretæren - blandt kritikere i partiet - kaldes for ‘far’, mens medlem af folketingsgruppen, erhvervsordfører Mona Juul, kaldes for mor. Underforstået, det er de to, der i forening styrer partiformanden.

“Jeg var vildt dårlig”

Det Konservative Folkeparti afholder landsråd i weekenden i Herning. Det sker på et bagtæppe af hård kritik af partiets linje, håndteringen af Pernille Weiss-sagen og af partiformand Søren Pape Poulsens lederskab.

En række konservative koryfæer som tidligere partiformand, Lars Barfoed, tidl. generalsekretær Peter Sterup og tidligere generalsekretær John Wagner har ført an i kritikken.

Barfoed har meldt sig ud af  partiet og har meldt sig under fanerne hos Moderaterne, Sterup har meldt sig ud af partiet, mens John Wagner vil afvente resultatet af weekendens landsråd.

Søren Pape har på sin side - med ti måneders forsinkelse - påtaget sig ansvaret for, at De Konservative klarede sig dårligt i valgkampen, hvor partiet tabte to mandater - i stedet for at indkassere de 20 ekstra mandater, som partiet stod til få måneder før valget 1. november.

“Jeg var vildt dårlig,” sagde Søren Pape Poulsen blandt andet om sig selv i et interview med 21Søndag, hvor han i hidtil uset omfang udøvede selvkritik.

Engell: Led i relancering

Politisk kommentator Hans Engell vurderer, at den markante selvkritik er et nøje planlagt led i en relancering af Søren Pape Poulsen, som den mere ydmyge, underspillede og beskedne partileder. Lidt a la den partileder Pape Poulsen tidligere fremstod som.
 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Her til morgen var Pape gæst i TV2 news - Det virkede som et indslag der var aftalt på forhånd , så Pape kunne få lidt skærmtid ovenpå den senere tids turbulens om hans person og ledelsesevner -
Med ansigtet lagt i de rette folder og en imødekommende og venlig attitude fik han talt om fædrelands kærlighed og pligt - Nåh ja ! Han var sendt i byen med et konservativt forslag om at udvide reservestyrken i forsvaret til at være på 50000 soldater m/k - det skulle blandt andet ske ved at man fremover efter endt værnepligt skal stå til rådighed som reservist i 10år mod 5 år idag -
Det er så også en del af planen i forslaget at man efter 5år som hjemsendt - genindkaldes til et “ opfriskningskursus “ hvor man bliver testet i de militære færdigheder man blev oplært i som værnepligtig-

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over forslaget - Min pointe er -At det fortæller en del om hvordan det står til hos de konservative , når man vælger at sende partiformanden i byen med et forslag. Der under normale omstændigheder var blevet varetaget af det konservative ordførerskab på forsvarsområdet -