Annonce

Pia Olsen Dyhr deler sit bedste minde om Pape: “Overraskede mig totalt”

På trods af store politiske uenigheder opbyggede SF-formanden et tæt venskab med den konservative partileder, som skal bisættes lørdag
Foto: Netavisen Pio/Christian Curdt-Christiansen
Pia Olsen Dyhr (SF), formand
Nogle gange kan noget så simpelt som en Hawaii-skjorte lægge fundamentet for et langt venskab.

Det kunne den i hvert fald for den nu afdøde konservative partileder, Søren Pape Poulsen, og SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, fortæller hun i en særudgave af Netavisen Pios politiske podcast ‘Tingets Tilstand’.

Adspurgt om hendes bedste minde om Pape, mindes hun nemlig en grillaften, hvor Pape troppede op i højst uventet mundering.

“Det var engang, hvor han var hjemme i vores baghave og spise grillmad, og jeg havde forventet, at når jeg så Søren Pape komme op ad gangen, at han kom i sit jakkesæt. Og så kom han simpelthen i sådan nogle Hawaii-shorts og en eller anden Hawaii-skjorte og overraskede mig totalt,” fortæller hun og tilføjer:

“Jeg kan huske, jeg grinte rigtig meget af det, og det var en fantastisk aften.”

placeholder

Min verden gik i stå

Olsen Dyhr, som har valgt at rykke sin tale ved SF’s landsmøde i morgen for at kunne være til stede ved Papes bisættelse samme dag, fortæller i samme podcast om sin reaktion, da hun først hørte den tragiske nyhed.

“Jeg blev ringet op lørdag ved 14-tiden af Mette Abildgaard (politisk ordfører for De Konservative, red.) og får at vide, at Søren er død. Jeg tror, grunden til at de ringer til mig så tidligt, det er, fordi jeg er en af dem, der var nærmest på ham på Christiansborg. Det var, som om min verden gik i stå,” fortæller partilederen.

Mor, du er jo samme alder, og du har siddet lige så lang tid som partiformand

Dernæst, fortæller SF-lederen, var der særligt én person, hun med det samme blev nødt til at få fat i:

“Og så blev jeg også en smule bekymret for, at min egen datter skulle få det at vide af pressen og ikke af mig selv. Så jeg skulle hurtigt have fat i min datter og snakke med hende om det, fordi hun kendte Søren godt og havde et forhold til ham.”

Da Olsen Dyhr fik fat på sin datter, blev hun opmærksom på de bemærkelsesværdige ligheder mellem hende selv og den afdøde partileder, fortæller hun:

“Da jeg så siger det til hende, så siger hun til mig: ‘Mor, du er jo samme alder, og du har siddet lige så lang tid som partiformand. Det er ikke så godt.’ Så kan jeg huske, at så var jeg meget grådlabil - jeg græd ret meget den dag.”

‘Tingets Tilstand’ er Netavisen Pios ugentlige politiske podcast med Netavisen Pios chefredaktør, Niels Jespersen, og tidligere konservativ kommunikationschef Benny Damsgaard. Den er tilgængelig på både Apple Podcasts, Spotify og Spreaker.

Studentermedjælper på Netavisen Pio. Studerer statskundskab ved Københavns Universitet.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Respekt for politikeren og toppolitikeren Søren Pape Poulsen som evnede at opføre sig korrekt i sin omgang med andre mennesker. Jeg kendte kun Søren Pape Poulsen fra tv-skørmen - men - mange kunne gerne tage ved lære af Søren Pape Poulsen. Respekt. V.h.
Stig Nielsen - Roskilde

Annonce