Annonce

“Der er jeg ikke i mit liv. Jeg har to vidunderlige små piger”

De Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard melder fra til jobbet som partileder - nu samler interessen sig om Mona Juul
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Mette Abildgaard (K), politisk ordfører
De Konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard slår nu fast, at hun ikke er interesseret i posten som partileder i De Konservative. En post, der blev ledig efter Søren Pape Poulsens pludselige hjerneblødning fredag og chokerende død lørdag.

I et opslag på Facebook skriver Abildgaard, hvad hun også omtalte mandag aften i DR’s ‘Aftenshowet’, nemlig at jobbet som partileder, ville kræve endnu mere af hendes tid - og det faktum kolliderer med hendes ønske om også at være mor for sine to små døtre:

Jeg er først og fremmest et familiemenneske

“Her svarede jeg det samme, som jeg faktisk har svaret de sidste par år, nemlig at det har jeg ikke lyst til. Der er jeg ikke i mit liv. Jeg har to vidunderlige små piger, og de skal ikke undvære deres mor endnu mere, end de allerede gør - og jeg vil ikke undvære dem og Jens Jacob (Mette Abildgaards mand, red.), mere end jeg allerede gør. Jeg er først og fremmest et familiemenneske,” skriver Mette Abildgaard og føjer til, at Søren Pape Poulsens pludselige og chokerende død kun har styrket hende i dét valg:

“Og Sørens pludselige død har kun mindet mig om, at være tro overfor de værdier. Deres barndom kommer aldrig igen.“

Mette Abildgaard skriver også, at hun de næste dage trækker stikket - for lige nu handler det for hende - og partiet - om at tage afsked med Søren Pape Poulsen:

“Vi skal nok finde en god ny formand for partiet, det er jeg ikke det mindste nervøs for. Men nu siger vi altså først ordentligt og respektfuldt farvel til Søren på lørdag.”

“Jeg trækker stikket fra offentligheden et par dage nu, og trænger til at være sammen med min familie, som jeg ikke har set siden i lørdags, hvor Søren døde. Pas på hinanden, livet er skrøbeligt.”

placeholder

 

Pendulet peger entydigt på Mona Juul

Efter udmeldingen fra Mette Abildgaard står det endnu mere tydeligt, at De Konservatives nye partileder bliver partiets nuværende gruppeformand, Mona Juul, som nyder bred opbakning i De Konservatives folketingsgruppe.

Med det forventede valg af Mona Juul som ny partileder bliver De Konservative lidt mindre blåt og mere grønt.

Det vurderer Jyllands-Postens analytiker, Niels Kr. Dahl:

er Mona Juul mere moderne og mere by-konservativ

“Hvor Søren Pape Poulsen var en klassisk værdipolitisk konservativ, der sagde både Gud, konge og fædreland uden nogen form for ironisk distance, er Mona Juul mere moderne og mere by-konservativ. Hun er mere erhvervspolitik end værdipolitik, og så er hun først og fremmest mere grøn. For hende er klimasagen afgørende. For Søren Pape var den ikke ligegyldig, men den stod længere nede på prioriteringslisten.”

I et aktuelt portræt af Mona Juul i Politiken sætter det tidligere konservative byrådsmedlem i Aarhus, Marc Perera Christensen, ord på den kulturforskel som De Konservative kan se frem til med Mona Juul som partileder: 

“Det er ikke på hendes kontor, at der hænger et billede af kongen. Der hænger noget andet. Der hænger en nøgen, masturberende kvinde.”

I samme portræt betegner en - anonym - konservativ ligefrem Mona Juul som “tre fjerdedele radikal”.

Søren Pape Poulsen bisættes lørdag i Viborg Domkirke.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet