K vil afskaffe Arne-pensionen og seniorjobordningen

Til gengæld vil partiet give skattelettelse til de rige for 6,8 milliarder kroner: Topskattegrænsen hæves markant og selskabsskatten sænkes
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative
De Konservative vil sænke skatten for de rigeste med 6,8 milliarder kroner.

Det skal blandt andet ske ved at hæve topskattegrænsen med mere end 250.000 kroner. Mere præcist fra de nuværende 552.500 kroner til 800.000 kroner over de kommende år. Allerede i 2022 hæves topskattegrænsen med 50.000 til 602.500 kroner.

Partiet vil desuden afskaffe bo- og arveafgiften. Og sænke selskabsskatten fra de nuværende 22 procent til kun 19 procent. De Konservative vil også sænke skatten på aktier fra 42 til 40 procent.

En del af den meget markante skattelettelse skal skaffes ved at afskaffe Arne-pensionen fuldstændigt.

Det fremgår af De Konservatives finanslovsforslag for 2022.

Vil spare milliarder på Arne

De Konservative mener, at Arne-pensionen er "spild af skattekroner":

“Med Arne-Pensionen har regeringen indført en ny skatteyderbetalt overførselsindkomst, som kommer mennesker, der tidligt er trådt ind på arbejdsmarkedet, til gode – uagtet om de vitterligt er nedslidte eller har haft et fysisk hårdt arbejde. Eksempelvis kan man have arbejdet, hvad der svarer til 21 fuldtidsår i en deltidsstilling på et kontor og stadig have ret til ydelsen. Det er spild af skattekroner,” hedder det i finanslovsudspillet fra De Konservative.

Det er spild af skattekroner

De Konservative vurderer, at man på den konto kan skaffe et “merprovenu på 2,3 milliarder kroner i 2022”.

De Konservative vil yderligere finansiere skattelettelsen på 6,8 milliarder kroner ved også at afskaffe seniorjobordningen.

De Konservative skriver i finanslovsudspillet, at seniorjobordningen ikke kan forsvares:

det er svært at forsvare ordningen ud fra almindelige, sunde økonomiske principper

“Seniorjobordningen betyder, at kommuner skal tilbyde personer over 55 år, som har under fem år til efterløn, et fuldtidsjob. Det er omsonst, at kommunerne på den måde skal oprette jobs og uddele dem som en overførselsindkomst. De økonomiske vismænd har også flere gange påpeget, at det er svært at forsvare ordningen ud fra almindelige, sunde økonomiske principper.”

Ved at afskaffe seniorjobordningen vil De Konservative spare 300 millioner kroner allerede i 2022 i årene fremover.

Vil afskaffe efterlønsordningen helt

Skattelettelsen på de 6,8 milliarder kroner finansieres yderligere ved en fuldstændig afskaffelse af efterlønsordningen fra 1. januar 2024:

Efterlønsordningen trækker erfaren arbejdskraft ud af arbejdsmarkedet

“Efterlønsordningen trækker erfaren arbejdskraft ud af arbejdsmarkedet – arbejdskraft, som kunne have bidraget længere tid til gavn for dansk økonomi. Reformen af efterlønnen var et vigtigt skridt mod et bedre arbejdsmarked, men en fuld afskaffelse kan frigøre en endnu større økonomisk gevinst for Danmark over flere år på arbejdsmarkedet.”

De Konservative vil også efter 2023 fastholde den lavere regulering af overførselsindkomsterne, "da ydelserne i Danmark allerede er høje”. Dog skal folkepension og førtidspension undtages.

Blandt andre spare-forslag, der skal finansiere skattelettelserne, er en fastholdelse af besparelserne på Danmarks Radio, som S-regeringen sammen med støttepartierne har afskaffet. Det skal i 2022 indbringe 120,4 millioner kroner.

S: Grundlæggende asocialt

Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, betegner K-udspillet som grundlæggende asocialt:

"Jeg mener ikke De Konservatives finanslovsudspil er godt. Jeg mener ikke det svarer på Danmarks udfordringer. Jeg mener, det er udtryk for en helt skæv prioritering. Det er grundlæggende et asocialt udspil."

Det er grundlæggende et asocialt udspil

Raabjerg Madsen mener, at De Konservative med udspillet giver til dem, der i forvejen har mest:

"Med massive skattelettelser giver man til dem, der har mest. Og dem, der kommer til at betale er dem, der er mest afhængige af et godt velfærdssamfund. Dem, der har mindst og de nedslidte."

Opdateret

Vil afskaffe understøttende undervisning i folkeskolen

De Konservatives finanslovsforslag for 2022 indeholder også en række andre besparelser - Netavisen Pio har samlet nogle af dem her:

  • "Der er ikke behov for at bruge så mange penge på folkeskoler og daginstitutioner, som regeringen har vedtaget. Med vores forslag om at afskaffe den understøttende undervisning kan vi for eksempel alene frigøre 3.800 lærerårsværk."
  • "Desuden tilbagerulles en række øgede bevillinger til organisationer og ordninger, der blev vedtaget af de røde partier i finanslovsaftalen for 2021, herunder øgede midler til KVINFO, Arbejdermuseet, Danwatch, grøn iværksætterpulje til ungdomsuddannelser, Husk-kunsterordningen, Genre- og nichespilsordningen, Nordisk Journalistcenter i Århus, Forum for Mænds Sundhed, indsats for dobbeltminoriteter, nedsættelse af en ekspertgruppe vedrørende demokratiske virksomheder, støtte til rådgivning hos Danes Worldwide og seksualundervisning i folkeskolen."
  • "I forhold til regeringens finanslovsforslag for 2022 ønsker vi ikke at bruge penge på en koordinerende LGBTI-funktion, en dyrere beskæftigelsesindsats og midler til verdensmålsinitiativer (det bør dækkes af ulandsbistanden)."

Kilde: De Konservatives finanslovsudspil for 2022 "En borgerlig retning for et endnu bedre Danmark"

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

De konservative havde åbenbart ikke helt forstået, at deres aktuelle succes ikke kun skyldtes Venstres uformåen men også det, at de ikke selv havde nogen politik og holdninger, der kunne støde vælgerne væk.

Nu har de kvajet sig og smidt kortene på bordet, og det var mildt sagt ikke trumfer, de sad med. Så har de kun Venstres uformåen tilbage at hænge hatten på, den står trods alt stadig uforandret, men mon ikke de godt kan forberede sig på en større rutschetur nedad nu? Det kunne næsten ikke være mere fortjent med det udspil, de kommer med her.

Bare regeringen ville afskaffe Ali-pensionen til de 19 pct. af ikke-vestlige velfærdsindvandrere i alderen 40-64 år, der er blevet fragtet til Danmark igennem en perlerække af sikre lande, alene med det formål, at de skal modtage livslang passiv borgerløn fra hårdtarbejdende danske socialdemokratiske lønmodtagere.

Din kommentar rummer så mange løgne og misforståelser, at jeg ikke orker at gå i detaljer. "Fragtet til Danmark gennem en perlerække af sikre lande" - sig mig aner du overhovedet, hvor svært det er for flygtninge at komme ind i Danmark, endsige søge asyl?

Kære Per Vadmand
Det er desværre ikke sværere end at vi i dag har fået +1.000.000 tilvandrede muslimer og efterkommere på 40 år i et land med 5.000.000 danskere. Jeg tør godt at sige, at det halve havde været mere end hvad godt er.

Løgnehistorier kan man altid komme med. Der er pt. ca. 250.000 muslimer i Danmark og ikke alle af dem er "tilvandrede".

Kære Henrik Kragh
Du tager desværre fejl. Du glemmer dem der har fået dansk indfødsret samt alle deres efterkommere.

Kære Peter

Tak for din måde at dreje debatten over på indvandrere og flygtninge.
Vi der kæmper for at nedsætte velfærden for en som dig, med forblommede løfter har brug for dig.

Din Pernille

Hvis det er Pernille Vermund der svarer kender vi jo hende fra valget i Skive og Herning er du ordblind så meld ikke ind hos diktator Vermund og Co. Hun er en blondine med en tidligere mand i Schweiz. Så hun kender til skattely. Vi er nogle selvstændige som har luret hende ingen vaccine. Hvad bilder hun sig ind. 🇩🇰👍😎vi der går ind for et åben Danmark med masser af medarbejder uanset om de er danske eller udlændinger så tjener de penge til os.🇩🇰Hvad kender hun til gode medarbejder.!!!!

Jørgen ,du må da være bundnaiv hvis du tro at det er Pernille Vermund (medlem af folketinget der svarer).
Næææ det er nok mere sandsynligt en socialdemokratisk troll der vil tilsvine et medlem af folketinget.

Er du nu der igen?

'Stig' er du nu der igen med et nyt brugernavn???

NÅ SURT J, HVORFOR BLANDER DU DIG I DET ?????
MIND YOUR OWN BUSINESS
MR. ZERO

E.PETERSEN, PETERSEN, PET, hvis du lægger mærke til det så stillede Stig Baltzersen mig et spørgsmål, og det svarede jeg på. Kan du godt forstå det?

NÅ SURT, ER DU NU DER IGEN???
I DON`T CARE
STOP ASKING SILLY QUESTIONS.
MIND YOUR OWN BUSINESS!!!
MR ZERO

E.PETERSEN, PETERSEN, PET, undskyld at jeg ikke har været opmærksom på det noget før. Hvorfor er du begyndt at at 'underskrive' dine kommentarer med MR ZERO? Var det ikke bedre at skrive fx. PETERSEN?

NÅ SURT, KAN DU IKKE FATTE DET???
DU ER MR ZERO, ET STORT RUNDT NUL
MIND YOUR OWN BUSINESS!!!!

E.PETERSEN, PETERSEN, PET, MR ZERO nej DU er MR ZERO, det underskriver du dig jo med

Det er fint nok med dem der vil yde for at nyde hvad så med dem der kommer her for bare at suge på den hårdt arbejdende danske skatteyder der betaler Verdens højeste skat i forvejen,mon ikke der var nogle miliarder der der kunne finde nytte hos de ældre der har bygget det her land op til det det er i dag.

Nu er alle der arbejder ikke socialdemokrater men det er rigtigt med Ali pensionen.

her ser vi endnu en faktaresistent dansker. Desværre smitter de, så de skal holdes uden for indflydelse

Arne pensionen er for mennesker der har smidt på det danske arbejdsmarked i over 40 år. Det har intet med etnicitet at gør. At Pape nu melder ud, og viser hvad han står for er godt, så ved man at han aldrig bør have krydset, hvis man er almindelig lønarbejder. Det får han ikke flertal for selv de radikale må stejle.
DF ved godt de er små, men de stemte for pensionen. Godt der er ,5 år til næste valg, så kan han nå at dumme sig endnu mere.

Arne pensionen er for mennesker der har slidt på det danske arbejdsmarked i over 40 år. Det har intet med etnicitet at gør. At Pape nu melder ud, og viser hvad han står for er godt, så ved man at han aldrig bør have krydset, hvis man er almindelig lønarbejder. Det får han ikke flertal for selv de radikale må stejle.
DF ved godt de er små, men de stemte for pensionen. Godt der er ,5 år til næste valg, så kan han nå at dumme sig endnu mere.

Arne pensionen er for mennesker der har slidt på det danske arbejdsmarked i over 40 år. Det har intet med etnicitet at gør. At Pape nu melder ud, og viser hvad han står for er godt, så ved man at han aldrig bør have krydset, hvis man er almindelig lønarbejder. Det får han ikke flertal for selv de radikale må stejle.
DF ved godt de er små, men de stemte for pensionen. Godt der er 1 ,5 år til næste valg, så kan han nå at dumme sig endnu mere.

Helle, det er nok at du skriver det en gang!

Hvis du læser det lidt nøjere, vil du se at der i første gentagelse er retter smidt til slidt og i næste er ,5 rettet til 1,5 år, det var bare det jeg vil sige.

Bent, tæller du også kommaer?
Hvorfor laver Helle tre indlæg og ikke rettelsen i et svar til 'sig selv'?

Nej, jeg læser hvad der står til forskel for mange andre.

Niels, god fornøjelse. Husk at tælle kommaerne.

Det ser vi af og til. Mit bud kunne være, at fra man trykker "udgiv" til det faktisk sker kan der være forsinkelse.
Man tror så, at intet er sket, og har man en tålmodighed som din, trykker man så en ekstra gang eller flere, og så opstår fænomenet.

Poul, hvad er det I har så travlt med at I ikke kan vente?

NÅ SURT, HVAD BLANDER DU DIG I DET FOR???
MIND YOUR OWN BUSINESS
MR ZERO

E.PETERSEN, PETERSEN, PET, hvorfor blander DU dig???

NÅ SURT, ER DU NU DER IGEN????
DET SKAL DU SLET IKKE BLANDE DIG I!!!!
MIND YOUR OWN BUSINESS!!!
MR ZERO

E.PETERSEN, PETERSEN, PET, undskyld at jeg ikke har været opmærksom på det noget før. Hvorfor er du begyndt at at 'underskrive' dine kommentarer med MR ZERO? Var det ikke bedre at skrive fx. PETERSEN?

Det ser vi af og til. Mit bud kunne være, at fra man trykker "udgiv" til det faktisk sker kan der være forsinkelse.
Man tror så, at intet er sket, og har man en tålmodighed som din, trykker man så en ekstra gang eller flere, og så opstår fænomenet.

Det ser vi af og til. Mit bud kunne være, at fra man trykker "udgiv" til det faktisk sker kan der være forsinkelse.
Man tror så, at intet er sket, og har man en tålmodighed som din, trykker man så en ekstra gang eller flere, og så opstår fænomenet.

NÅ SURT, ER DU NU DER IGEN?
HVORFOR HVORFOR DIT OG HVORFOR DAT??
MIND YOUR OWN BUSINESS.
MR ZERO

E.PETERSEN, PETERSEN, PET, undskyld at jeg ikke har været opmærksom på det noget før. Hvorfor er du begyndt at at 'underskrive' dine kommentarer med MR ZERO? Var det ikke bedre at skrive fx. PETERSEN?

Det har du helt ret i er voldsomt irriterende, håber dog du overlever det, da min tablet ind i mellem laver slå fejl, som kan ændre meningen. Så prøver jeg at redigere, men det kan man ikke, så gengives det hele en gang til. Måske noget for PioPio moderatoren at se på og slette, hvis det sker. Håber dog du kan få din nattesøvn alligevel.:)

NÅ SURT, HVAD SÅ?
HVORFOR BLANDER DU DIG I DET???
MIND YOUR OWN BUSINESS
MR ZERO

E.PETERSEN, PETERSEN, PET, hvorfor blander DU dig???

E.PETERSEN, PETERSEN, PET, undskyld at jeg ikke har været opmærksom på det noget før. Hvorfor er du begyndt at at 'underskrive' dine kommentarer med MR ZERO? Var det ikke bedre at skrive fx. PETERSEN?

Jeg kan ikke være mere enig.

Ja - meget belejligt at han først fortæller det efter kommunalvalget

Ja - meget belejligt at han først fortæller det efter kommunalvalget

Allan Graversen. Det var ventet han håbede nok hans + ved byrådsvalget, nu bliver det spændende at se om Sophie Carsten Nielsen hopper i med ham, hun er jo en vendekåbe. Ole Simonsen

Er det ikke mærkeligt disse forslag kommer nu? Var det ikke de blå, der beskyldte os for forsinkelse af nogle breve for de ikke skulle indvirke på kommunalvalget?

Smilende hyggelige Pape viser sig nu at være en ulv i fåreklær, de der har skal have mere, de der har mindst, skal have mindre endnu, og folk der har det svært af forskellige grunde, samt foreninger m.m. skal fratages hver en øre. Sådan var Poul Schluter ikke. Vi har vækst, lav ledighed, god økonomi, takket være reformer tidligere fra bl.a. Thorning, og nuværende regering, Så nej tak til den konservatives forslag

Helle Thorning: og salget af DONG-aktier??

Kurt Jensen, salget af Dong skete med opbakning fra både venstre og konservative. Det sket mens den "venstreorienterede" Fritz Schur var formand for Dong, han er kendt for sin store støtte til partiet Venstre og til Lars Løkke Rasmussen.

Sider

Annonce