Danmarksdemokraterne trækker det længste strå og VM i Qatar møder mere modvind

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Så er det blevet onsdag og tid til Netavisens Pios korte nyhedsoverblik Aktuelt med en række af døgnets vigtigste og mest interessante nyheder.

Ungdomsorganisationerne anbefaler, at vi alle slukker tv'et i VM-kampens 65. minut i solidaritet med migrantarbejdere i Qatar, der har mistet livet under arbejdet.

Danmarksdemokraterne vinder lodtrækning og Karina Adsbøl får den sidste plads i Folketingets ledelse. Britisk minister, Dominic Raab, er blevet beskyldt for mobning, og nu vil han have sagen efterforsket.

Fungerende statsminister, Mette Frederiksen (S), reagerer på missiler, der har ramt Polen. Hun drøfter sagen med tætte allierede i NATO.

Velkommen til dagens Aktuelt.

 

Ungdomsorganisationer i opråb: Vi slukker tv'et i VM-kampens 65. minut

I solidaritet med migrantarbejderne i Qatar, der har mistet livet under arbejdet, anbefaler ungdomsorganisationer at slukke for tv’et i Danmarks tre puljekampe ved VM i et enkelt minut.

De håber at, hvis der er nok der slukker for fodboldkampen, at TV-stationerne kan ses et udsving i antallet af seere.

Det er ungdomsorganisationerne og -partierne Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, SF Ungdom, 3F Ungdom, Venstres Ungdom, Radikal Ungdom, Konservativ Ungdom, Liberal Alliances Ungdom, Dansk Folkepartis Ungdom og Unge Moderater, der står sammen om initiativet.

Læs mere her.

 

Danmarksdemokraten Karina Adsbøl får plads i Folketingets ledelse ved lodtrækning

I dag faldt der mange brikker på plads i det nye folketing. Blandt andet blev medlemmerne af Folketingets præsidium valgt.

Pladserne bliver tildelt til de største partier i Folketinget. Fordi Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne blev lige store ved det nylige valg, blev der onsdag trukket lod om, hvem af de to partier, der skulle have den sidste plads i Præsidiet.

Ved lodtrækning hev Folketingets nye formand, Søren Gade, Danmarksdemokraternes seddel op af krukken, og derfor fik deres medlem Karina Adsbøl pladsen.

Karina Adsbøl er tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, hvor hun blandt andet har været blandt andet bolig-, ligestilling- og socialordfører.

Hele historien kan læses her.

 

Britisk minister er beskyldt for mobning - nu vil han efterforskes

De seneste dage, er der kommet er række beskyldninger mod Storbritanniens justitsminister Dominic Raab. Han skulle angiveligt have mobbet flere medarbejdere over en længere periode.

Nu har han bedt om en uafhængig efterforskning af sagerne.

Han skriver på twitter: 

“I have written to the Prime Minister to request an independent investigation into two formal complaints that have been made against me. I look forward to addressing these complaints, and continuing to serve as Deputy Prime Minister, Justice Secretary, and Lord Chancellor.”

placeholder

 

Du kan høre mere her.

 

Mette Frederiksen reagerer på missiler der har ramt Polen

Tirsdag aften rammer missiler Polens grænseområder og eksplosionen tager livet af to personer.

Fungerende statsminister, Mette Frederiksen (S), har reageret på sagen, og fortæller at hun drøfter sagen med tætte allierede i NATO.

Statsministeriet skriver på twitter:

Acting Prime Minister Mette Frederiksen:

“Very concerning news from Poland. My thoughts are with the victims and their families. We are following the situation closely together with Allies in NATO. More united than ever.”

placeholder

 

Læs mere om sagen her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Sarah Gruszow Bærentzen er projektkoordinator på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er da prisværdigt, at de gerne vil udtrykke sympati for de mange døde migrantarbejdere og dem, som herudover er blevet udnyttet, snydt for penge osv.

Men man skal da være godt tosset, hvis man rent faktisk slukker for sit TV, medmindre man alligevel ikke gider se fodbold. For det vil da bive opdaget af lige præcis ingen. Bogstaveligt talt.

Selvfølgelig vil både DR og TV2 registrere hvor mange der ser fodbold VM, de er meget opmærksom på deres seertal. Det ser man jo når der bliver opgjort i medierne hvor mange der ser "Vild med dans" på TV2 kontra den store bagedyst på DR og lignende programmer, så selvfølgelig bliver seertal registreret, så bak op om boykotten og luk for fodbold VM.

Medmindre du er med i det Gallup-panel på et par tusind mennesker, hvor man har et særligt apparat installeret til at registrere TV-forbruget, opdager ingen, om dit TV er tændt eller slukket, eller hvilken kanal du evt. ser på.

https://da.wikipedia.org/wiki/Seertal

Det må jo så betyde at når medierne har oplyst at der var mere end 1,5 millioner der har set fodboldlandskampe i TV, så er det rent "gætteri" og som sådan utroværdigt, tja, det er vel hvad man kan forvente.

At VM er lagt i Qatar er pinligt. Men at protestere når toget ER kørt er bagstræberisk.
Der skulle have været meget mere protest for et par år siden, og de store fodbold-nationer skulle have reageret samlet.
Danmark kunne IKKE boykotte VM alene, uden at FIFA havde reageret med udelukkelse fra VM-fodbold i flere år.

Annonce